Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodomania Oli 16:34, 30 lip 2012

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:33, 30 lip 2012

Do góry
Ogrodomania Oli 16:21, 30 lip 2012

Do góry
Nie wiem jak WY ale ja ten okres lubię chyba najbardziej, jeszcze ciepło ale czasem już mgliste wieczory, kłosy rozplenic falujące na wietrze, kwiaty rozchodnika okazałego nabierają pistacjowej barwy no i pierwsze kolorowe pąki na wrzosach żal tylko przekwitających już kwiatów lawendy.
Pozdrawiam serdecznie.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:13, 30 lip 2012

Do góry
No, ja też gratuluję i ... pisz jak najwięcej , bo bardzo miło czyta się Twój wątek
Zielony galimatias 16:12, 30 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Mimo galimatiasu swojego, może i ja na hasło pomożemy, załapię się jednak ciut wiem, tu się też douczyłam, będę doradzać w miarę możliwości
wrzucaj fota, szefowa Madżenka wraca, będzie dyrygować

Irenko patrząc na Twój ogród jestem przekonana, że masz spore możliwości A na pewno większe niż moje, chociaż ja też się tutaj sporo nauczyłam Pierwszą żurawkę kupiłam nie wiedząć, że to żurawka - liście mnie urzekły A to była marmolada
O turzycach i miskantach nie wiedziałam nic.. bukszpany ignorowałam, a cisy brzmiały obco

Mam problem z bordową żórawką, bo gubi się na rabacie.. chyba przód wysypię jakim żwirkiem... bo z niziutkich roślin na myśl przychodzi ostrokrzew karbowanolistny golden gem - Danusia o nim pisała. Ale połączenie bordo i żołci jakoś do mnie nie przemawia.. za duży kontrast.
Może białą trzmielinę pod to dać?...

czy ta obwódka będzie w miarę w cieniu? jeśli tak, to przed żurawką mozna dać brunerę Jack Frost, mam ją u siebie i bardzo mi się podoba, liście ładnie się układają i żurawki nie zasłoni, ona tak niebiesko, biało zielona jest, a kwiaty niebieskie jak kwitnie
wrzucam ci link i fotkę z nimi; możesz też połączyć z trawką o 2 kolorach, biało niebieską lub trzmielina w tym kolorze
http://kwiaty-ogrody.pl/?p=2787

i przykład u mnie, lilie- ale mogą być żurawki i dołem ta brunera, pod tulipanowcem

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:03, 30 lip 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Moj nowy nabytek weekendowy

ale udany!!!
Brzoza w kompozycjach ogrodowych 15:37, 30 lip 2012

Do góry

Brzoza w kompozycjach ogrodowych 15:36, 30 lip 2012

Do góry
Jestem do usług i pokażę Ci właśnie ogród z brzozami.

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-brzozami

Brzoza w kompozycjach ogrodowych 15:26, 30 lip 2012

Do góry
Witam

Chciałabym prosić Was drodzy forumowicze o pomoc w aranżacji mojej wschodniej części ogrodu. Od pewnego czasu próbuję znaleźć jakiś pomysł na aranżację ogrodu z brzozami w roli głównej ale bez większych rezultatów. Doradźcie mi proszę czy Waszym zdaniem powinnam zostawić widoczne na zdjeciu brzozy czy też może należaloby je wyciąć (jeżeli tak to ewentualnie które)? Jakie rośliny mogłabym posadzić pod nimi poza hostami? Jak mogę zagospodarować widoczny na załączonym zdjeciu pas ogrodu? Niestety na chwilę obecną dysponuję tylko takim zdjeciem - obecnie siatka ogrodzeniowa zostala przesunięta zgodnie z widoczną na zdjeciu granicą.

Będę wdzieczna za Waszą pomoc i wskazowki
Ogród w budowie - nieustającej 15:18, 30 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Co ratuje życie w taki dzień jak dzisiaj? Na przykład lodowato zimny pims, na przykład z malinami.
W tym miejscu pozdrawiam serdecznie "angielskie dziewczyny", może która zajrzy, to westchnie, oczywiście o ile sama nie popija.

Zajrzała Robimy rodzinną degustację , było już z malinami, z truskawkami, będzie z zielonym ogórkiem. Pychotka.
Gabrielo pięknie u Ciebie ,a będzie jeszcze piękniej - wyobrażam sobie kwitnącą aleję z głogów ,a na końcu ławeczka na kształtnym,ceglanym placyku, otoczona strzyżonym żywopłotem z cisa.
Miło odpoczywa się w takim ogrodzie pełnym kolorów.
Pozdrawiam Jasia
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 14:23, 30 lip 2012

Do góry
No, zobaczymy się wkrótce

Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 14:22, 30 lip 2012

Do góry

Raczkujący ogród Iwony 14:18, 30 lip 2012

Do góry
Wiem, wiem, ale trochę szkoda mojej poprzedniej pracy, śladu nie widać. POza tym taka pogoda sprzyja grzybom, na hostach jest brązowy nalot jakby ktoś rozsypał cynamon. No i muszę wymyślić coś w miejsce tytoniu, nie ma tam koloru. Może czerwone żurawki

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 14:16, 30 lip 2012

Do góry

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 14:14, 30 lip 2012

Do góry

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 14:07, 30 lip 2012

Do góry
Irenko, ja też mówię, że się wstrzymuję, ale ciagle mi coś w oko wpada i znowu dodaję kolejną roślinę do ogródka. Hotensjom nigdy oprzeć się nie mogę

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:02, 30 lip 2012

Do góry
Ale sprint! 300 w nowym wątku! gratulacje
Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 14:02, 30 lip 2012

Do góry
A to moje kanciki

staram się aby były równiutkie szkoda że nie ma takich desek okrągłych i trzeba na oko.

A tu Krecik był szybszy cała robota na nic, będzie powtórka albo zabiorę krecikowi łopatkę będzie do kancików

Bardzo często ptaszki szukając larw po świcie rozrzucają korę, ale po nich to z przyjemnością pograbię, no i na świeżym powietrzu, to lepsze jak spacerek po parku. Ale krety to mnie doprowadzają do szewskiej pasji, tu zagrabisz tam kupeczka.....
Nasz przydomowy ogródek 14:00, 30 lip 2012

Do góry
A tu Krysi obwódka wokół Hakuro - bedą kwitły astry.

Irenka pisze że u niej na każdym zdjęciu jest taczka - a u mnie Bari. Łazi za mną krok w krok.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies