Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:32, 17 lip 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Ewus, z samego rana jak cieple buleczki swieze zdjecia klosowkowe dla Cie

te jalowce doprowadzaja mnie do lez, ale M chce je zatrzymac

rzuty z gory, nie umiem przestawic

Ojejku, ależ czuję się zaszczycona!.. Mniammniuśne! I to z samego rana!
Kupiłam kiedyś te trawki, bo "białe", a jak wiadomo ja lubię białe (Bociek też biały jakby nie patrzeć ).
i nie wiedziałam, gdzie wsadzić, więc są na razie pod cisami. Ale to nie wygląda dobrze, oj nie...

Musisz namówić M. na zmianę miejsca jałowców. Za duże tutaj są... I jakoś kolorystycznie mi nie gra No chyba, że na wierzch posadzić jakieś pnące delikatne Coś - białe lub bordowe.
Proponuję upiec dobre ciasto - z galaretką I postawić przy jałowcach
Pobojowisko czas zmian 10:13, 17 lip 2012

Do góry
mira68 napisał(a)
Dzisiejsze dzieło

Hej! jestem tu nowa ale tak sobie wędruję po Waszych ogródkach i się zachwycam! Wszystko takie piękne!!! Mam pytanko czy pod te kamyki kładziecie jakąś folię albo agrowłókninę??
Po prostu ogród... 10:10, 17 lip 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)
A ta hortensja ma 9 albo 10 lat , jeszcze w pąkach, nazwy nie znam, może ktoś zidentyfikuje

Ależ okazały krzak! Jestem ciekawa jak wygląda w pełnym rozkwicie - na pewno cudnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:00, 17 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ta bursztynowo-miodowa jest cudowna. Z czego ona jest zrobiona, ze szkła?
Pogaduchy skowronków 09:53, 17 lip 2012

Do góry
A ja zapraszam na pieeeeerogi !!! - z mięskiem i ruskie .Jak to dobrze rano wstać. Robota wykonana i teraz mogę się troszkę pobyczyć. Pozdrawiam .

W cieniu - zacieniona 09:44, 17 lip 2012

Do góry
Takie tam różności....
Ogródek Anity 09:42, 17 lip 2012

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ale jeśli mogę spytać Danusiu- jak obcinać kwiatostany przekwitłe u róż wielkokwiatowych np chopin?
nisko przy ziemi? Ja to całkiem zielona jestem

Chopin ma po kilka kwiatów więc obcinaj najpierw pojedyncze, które przekwitają, a potem niżej o 3 liście cały pęd.

Wtedy powstanie nowy pęd i zakwitnie po raz kolejny. Nie ścianaj całego pędu.
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 09:42, 17 lip 2012

Do góry
No i widzisz, wszystko dobrze sie skończyło. Bo w bajkach zawsze wszystko dobrze sie kończy. A Ty przeciez żyjesz w bajce. Zazdroszczę Ci pogody, bo u nas strasznie. Częściej pada niż świeci słońce. A jak przestanie padać, to jest tak mokro, że i tak nic nie mozna zrobić.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2053-moj-ogrod-radoscia-dla-oczu-pokarmem-dla-duszy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:37, 17 lip 2012

Do góry
Miłego dnia wszystkim odwiedzającym

Do góry
Zapasy na tyłach

Hortensja prawie zakwitła

Porankiem

Do góry
Rh zakwitnie obficie

Kanciki

Miłorząb

W donicy

W cieniu - zacieniona 09:35, 17 lip 2012

Do góry
N asionko Krasnokwiatu i hoja,która nie zamierza kończyć kwitnienia...
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 09:34, 17 lip 2012

Do góry
Dasia napisał(a)

Tutaj kiedyś będzie studnia. Teraz pod tymi kamieniami zbiera sie deszczówka z dachu. Cebrzyk znaleźliśmy na spacerze.

Z przyjemnością obejrzałam ogród, a ten wpis mnie szczególnie zaciekawił.
W jaki sposób zbiera się tu woda? Jest jakiś pojemnik pod kamieniami? Szukam pomysłu na swoją deszczówkę

Są tam betonowe kręgi do których wchodzą rury drenarskie odprowadzajace wodę z dachu domu. Kiedyś wymurujemy tutaj jeszcze ładną studnię i wykorzystamy cebrzyk w którym teraz rosną kwiaty. Sprawy techniczne to raczej mąż. Ja to tylko mam "wizje", a on to potem ze strony technicznej robi. Przy drewutni też zbieram deszczówkę, ale w 200l beczki. Potem wrzucamy tam pompę i podlewamy warzywnik.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:32, 17 lip 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:27, 17 lip 2012

Do góry
Magiczne kule

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:26, 17 lip 2012

Do góry
Ranek w moim ogrodzie pokazał kwiatki czarnego konwalnika

W cieniu - zacieniona 09:16, 17 lip 2012

Do góry
W cieniu - zacieniona 09:15, 17 lip 2012

Do góry
Deszcze,burze,silne wiatry...a one dzielnie się trzymają.
Mój ogródek pod Gdańskiem 09:11, 17 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
Bożenko, Aldono, Batysiu, Vivo bardzo Wam dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam o poranku. Zaraz zabiorę się do pracy ale jeszcze kawke wypiję... Mój ogród na prawdę jest mały, tylko wiecie jak to jest ze zdjęciami .. wszystko zależy od fotografa.. a prznynajmniej dużo od niego zależy..
Jednak gdyby był większy to juz ym sama sobie z nim nie poradziła... nie byłoby szans. Musiałabym komuś płacic a to już zupełnie inaczej wtedy bo koszty od razu znacznie rosną i tak do obcinania żywopłotu muszę wynajmowac firmę, ale to tylko dwa razy w roku. W tym roku zrobiliśmy to sami z moim Tata (lat 65 ) i narobiliśmy się... oj narobiliśmy się... Jednak zaoszczęciłam 700 zł ! Same wiecie ile nasze hobby kosztuje... same nawozy, środki ochrony roślin, na mrówki, na grzyby ... itd itp o nowych roślinach nie wspomnę... ale cuż ja nigdy na ogród nie żałuję pieniędzy kakoś mi sie je na ten cel bardzo lekko wydaje. Trochę tak jakbym na domownika wydawała... a dzieci mam dwójeczkę więc oj maja dużo potrzeb!!! Teraz wakcaje córka na trzy kolonie pojechała a syn aktualnie w Bułgarii a po powrocie coś przebąkiwał że do pracy do mojego męża pójdzie zarabiac kasę... no niech idzie zobaczy jak to jest!!

Witaj Moniko,
ja tez przy porannej herbatce w pracy wpadam do Twojego ogrodu. My tez staramy się robic większość rzeczy sami, bo to oszczędności i satysfakcja większa jak efekty naszej pracy widać. A jeszcze jak ktos to pochwali. W stargardzie dzisiaj deszczowo i nawet nie chce sie za okno patrzeć. Bardzo denerwuje mnie ta pogoda, bo za tydzień wyjeżdżamy z mężem na naszą rowerową wyprawę i deszcz może pokrzyżować nasze plany.
Życzę Ci pogodnego dnia i pachnącego kwieciem popołudnia w Twoim ogrodzie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2053-moj-ogrod-radoscia-dla-oczu-pokarmem-dla-duszy
Początek wielkiej przygody - jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:10, 17 lip 2012

Do góry
admete napisał(a)
Witam wszystkich po przerwie

Na projekcie jest sama kostka, ale widać mój warzywnik .
Po lewej w dolnym rogu, koło na leżaczki i ławeczkę, po prawej na dole, koła na postawienie kiedyś kiedyś w przyszłości, altany z murowanym grillem z prawdziwego zdażenia

Wszystkie rabaty będą otoczone obrzeżem z kostki - dlatego widać moją olbrzymią rabatę w kształcie koła - gdzie będą krzewy i iglaste i liściate - wszystko do zaplanowania ,
przed nimi będę sadzić bylinki których mam już sporo u mojej mamy na działce

------------------------------------------------

Witaj admete. Zajrzałam do Twojego wątku i będę trzymać kciuki. Masz nie lada wyzwanie. Bardzo podoba mi się ten ostatni projekt - kostki co prawda, ale jest taki uporządkowany. Plan koła wygląda super. A z czego zrobisz te obwódki? Czy za obwódką też będzie trawnik?
Pomysł z wykonaniem obrzeża z kostki jest super. Wiem coś o tym, bo mam sporo obrzeży do kancikowania. Jednak do dzisiejszego dnia nie mogę się zdecydować na kształty rabat. Co rok coś zmieniam, a obrzeże by mi to uniemożliwiło. Przy tak dużej działce uważam, że obrzeża z kostki są konieczne, łatwiej się kosi trawnik. A te kwadraty niebieskie co oznaczają?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies