Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:31, 25 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Mistrzostwo świata!!!!!!!

dziękuję kochana
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:30, 25 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Ależ pięknie!

ren133 napisał(a)

Ślicznie)))))))

Dziękuję dziewczynki
Ogród z pergolą 05:08, 25 paź 2016
Do góry
anna_t napisał(a)
https://pl.pinterest.com/pin/102316222763690969/

ren133 napisał(a)

projekt jak ta lala ... mogliby jeszcze wymiary podać

tez to kupuje ...tylko która rabatę zaorać i od nowa zakładać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 04:45, 25 paź 2016
Do góry
ren133 napisał(a)

Chcesz mi powiedzieć, że prędzej czy później znienawidzę ją?

nie wiem
ja jej nie znienawidziłam ...nadal mi się podoba (będe podziwiać u innych) .....ale znienawidziłam plewienie jej! ...zwłaszcza że jest w każdej rozplenicy w każdej szałwii w każdej stipie w każdej bylinie w każdej szczelinie miedzy kostkami ....jest wszędzie!!! ...pożera mi ogród ...a nie tak miało być
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:11, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

dziękuję Małgosiu kochana ... to co może brzozową pokażę?

Brzozowa tl ta po prawo od wjazdu przez bramę?
A zmieniłaś tam nasadzenia tak jak planowałaś kiedy byłam u ciebie w sierpniu?
Pokazuj, ponazuj trawy i tam na pewno podrosły, brzozy się przebarwiają, jest na pewno ślicznie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:33, 24 paź 2016

Do góry
Ależ dyskusja sie rozgorzała

Tess, ta molinia na froncie to chyba transparent, ale lepiej zapytac Ole-leon ona lepiej wie
A tak na serio to od jakiegos czasu mysle zeby zrobic sobie taki alfabetyczny spis wszystkich roslin u mnie bo czasem sama się juz gubie...

nawigatorka, jutro ci zmierze ale uprzedzam że one w tym roku mało okazałe bo prawie wszystkie dzielilam i raczej nie pamietalam o czestym podlewaniu...

lojalna, niby jestem przed 17 w domciu ale czasem nie ma czasu nawet przez okno spojrzec, a tu jeszcze zmiana czasu za parę dni to juz calkiem ciemno bedzie...

ren133, pan jak dzwonił to mówił że będzie na miejscu ok 7 rano, w sobotę !!! myslę, dobra , poświęce się i wstane takim bladym świtem... ale koniec końców wyjechałam duuużo później i byłam na miejscu ok 9... i pan też dojechał na te godzine bo oboje szukaliśmy miejsca gdzie mieliśmy się spotkać

Juzia, jazzy, malkul, Sebek, Jagodaa - dziękuje każdemu z osobna

anna_t, szkółka warta polecenia i właściciel też okazał sie duża cierpliwością bo miałam tego ambrowca zarezerwowanego od wiosny tylko transportu nie mieli w moją strone

Sonka, no cena spora, to prawda, ale klony też piekne. Ja jeszcze dużo drzew bym chciała ale nie wiem gdzie je wcisnąć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:03, 24 paź 2016

Do góry
pogubiłam się chyba
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:38, 24 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

zywopłot grabowy w połowie sie przyjął ale go i tak wywaliłam. po obu sronach śś i wokół byliny i trawy i zastanawiam sie czy tam też kostek nie zrobić ale niewiem, mysle.
mocznik muszę kupić, co to wogole jest?płyn jakiś? do czegoś jeszcze?

Ach ... po obu stronach ŚŚ ... myślalam, ze tylko po jednej ... ale żywoplot miła chyba zaslaniać to pomieszczenie gospodarcze nie?
https://nawozy.eu/nawozy/azotowe/mocznik-pl.html
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:34, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Zboczona mówisz?
No to po prawo masz graby a po lewo co będzie? ten żywopłot grabowy przyjął się?
Liście trzymałam w workach szczelnie zamkniętych, które ponakłuwalam ale wcześniej dodałam wody z mocznikiem i ... odłożyłam za drewutnię na 12 miesięcy

zywopłot grabowy w połowie sie przyjął ale go i tak wywaliłam. po obu sronach śś i wokół byliny i trawy i zastanawiam sie czy tam też kostek nie zrobić ale niewiem, mysle.
mocznik muszę kupić, co to wogole jest?płyn jakiś? do czegoś jeszcze?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:30, 24 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

wróciłam jeszcze do tych twoich fotek ...i tak ci powiem ze aktualnie plewie werbenę ...po 3 latach postanowiłam ja wysiudać z ogrodu ...pewnie z 10 latek zejdzie ...bo nasion w ziemi leży pewnie ze srylion

a jednego ludwiczka wywiozłam 4 taczki w zeszłym tygodniu ...dziś zaczęłam drugiego ludwiczka czyścic i jedna taczkę mi się udało wycharkać ...8 taczek werbeny czujesz to

siewki mnie wnerwiły bo tyle samo taczek wyplewiłam w sierpniu z innych rabat ....a ona pieronica dopiero w połowie sierpnia raczyła zakwitnąć ...gdyby kwitła od kwietnia ...to pewnie bym rozwazała jej pobyt ...a nie chce mi sie bawic w domowe wysiewanie ...obrazona jestem na nia ....mam nadzieje ze za nia nie zatesknie za 2-3 sezony bo w przyszłym jak nic bede jak nadal plewic

Chcesz mi powiedzieć, że prędzej czy później znienawidzę ją?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:26, 24 paź 2016

Do góry
frezja napisał(a)

W ten sam sposób przekompostowałam liście orzecha. Mają również rok i nie wiem, czy już użyć, czy przeczekać, aby bardziej się przegryzły.

Ja zamierzam większość dać na rabatę hortensjową, wymieszać z kompostem i obornikiem a ze dwa worki wrzucić do kompostownika
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:23, 24 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

mi tam sie pan krzyś z kowbojem kojarzy... no ale ja to generalnie zboczona jestem
ten front który masz na swojej grabowej u mnie był na tapecie w lutym a od tamtej pory to już plan sie zmienił na świdośliwy i kwadraty.

jestem w szoku jakie czarne te liście sie zrobily, musze koniecznie tez zebrać. w worku je trzymalaś jak dlugo? taki szczelnie zamknięty?

Zboczona mówisz?
No to po prawo masz graby a po lewo co będzie? ten żywopłot grabowy przyjął się?
Liście trzymałam w workach szczelnie zamkniętych, które ponakłuwalam ale wcześniej dodałam wody z mocznikiem i ... odłożyłam za drewutnię na 12 miesięcy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:09, 24 paź 2016

Do góry
malgol napisał(a)

Wszystkie fotki przepiękne. Muszę coś od Ciebie odgapic bo nie wytrzymam Te miskanty to Mornong Light? Oby moje już takie piękne byly...chyba że to nie ML?

A i owszem ML ... zgapiaj ile chcesz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:07, 24 paź 2016

Do góry
bdan napisał(a)

No na pewno to nie światło, tylko masz cudny ogród. I przypuszczam, że to właśnie zdjęcia, nie oddają całkowitego jego uroku.

Danusiu Miłe to bardzo co piszesz ale zdjecia jednak trochę przekłamują rzeczywistość Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:05, 24 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, szóstka za całokształt dla Ciebie, lubię tu przychodzić, każdym fragmentem ogrodu Twojego się zachwycać

Tak się cieszę Dziękuję bardzo Edytko
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:03, 24 paź 2016
Do góry
ren133 napisał(a)
Lubię werbenę mimo sryliona siewek na wiosnę))

wróciłam jeszcze do tych twoich fotek ...i tak ci powiem ze aktualnie plewie werbenę ...po 3 latach postanowiłam ja wysiudać z ogrodu ...pewnie z 10 latek zejdzie ...bo nasion w ziemi leży pewnie ze srylion

a jednego ludwiczka wywiozłam 4 taczki w zeszłym tygodniu ...dziś zaczęłam drugiego ludwiczka czyścic i jedna taczkę mi się udało wycharkać ...8 taczek werbeny czujesz to

siewki mnie wnerwiły bo tyle samo taczek wyplewiłam w sierpniu z innych rabat ....a ona pieronica dopiero w połowie sierpnia raczyła zakwitnąć ...gdyby kwitła od kwietnia ...to pewnie bym rozwazała jej pobyt ...a nie chce mi sie bawic w domowe wysiewanie ...obrazona jestem na nia ....mam nadzieje ze za nia nie zatesknie za 2-3 sezony bo w przyszłym jak nic bede jak nadal plewic
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:02, 24 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
myślę że po prostu zageta scisnk przysłania część głębokości wylewki i wydaje się plytsza.

Ja widze tą ściankę pod tak rożnymi katami, że nigdy nie zwróciłam na to, o czym pisze Iwonka, uwagi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:01, 24 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Mirelko Dziękuję za te wszystkie pochwaly
Drzewa, które Ci się podobają to graby Fastigiata ... bardzo je lubię i szczerze polecam ... fajnie, ze myślisz jeszcze o drzewach u siebie
Z werbeną chyba trzeba poczekać dłużej ... ale nie ma problemu tak wielu osobom się wysiewa, że zaradzimy ... a poza tym zawsze możesz wykopać sobie do donicy kilka sadzonek i przechować w garażu do wiosny ... ja tak na wszelki wypadek zrobialm w ubiegłym sezonie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies