Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 20:01, 24 paź 2016

MirellaB napisał(a)

Mirelko Dziękuję za te wszystkie pochwaly
Drzewa, które Ci się podobają to graby Fastigiata ... bardzo je lubię i szczerze polecam ... fajnie, ze myślisz jeszcze o drzewach u siebie
Z werbeną chyba trzeba poczekać dłużej ... ale nie ma problemu tak wielu osobom się wysiewa, że zaradzimy ... a poza tym zawsze możesz wykopać sobie do donicy kilka sadzonek i przechować w garażu do wiosny ... ja tak na wszelki wypadek zrobialm w ubiegłym sezonie

ren133 20:02, 24 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
myślę że po prostu zageta scisnk przysłania część głębokości wylewki i wydaje się plytsza.

Ja widze tą ściankę pod tak rożnymi katami, że nigdy nie zwróciłam na to, o czym pisze Iwonka, uwagi
20:03, 24 paź 2016
ren133 napisał(a)
Lubię werbenę mimo sryliona siewek na wiosnę))

wróciłam jeszcze do tych twoich fotek ...i tak ci powiem ze aktualnie plewie werbenę ...po 3 latach postanowiłam ja wysiudać z ogrodu ...pewnie z 10 latek zejdzie ...bo nasion w ziemi leży pewnie ze srylion

a jednego ludwiczka wywiozłam 4 taczki w zeszłym tygodniu ...dziś zaczęłam drugiego ludwiczka czyścic i jedna taczkę mi się udało wycharkać ...8 taczek werbeny czujesz to

siewki mnie wnerwiły bo tyle samo taczek wyplewiłam w sierpniu z innych rabat ....a ona pieronica dopiero w połowie sierpnia raczyła zakwitnąć ...gdyby kwitła od kwietnia ...to pewnie bym rozwazała jej pobyt ...a nie chce mi sie bawic w domowe wysiewanie ...obrazona jestem na nia ....mam nadzieje ze za nia nie zatesknie za 2-3 sezony bo w przyszłym jak nic bede jak nadal plewic
ren133 20:05, 24 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
Renia, szóstka za całokształt dla Ciebie, lubię tu przychodzić, każdym fragmentem ogrodu Twojego się zachwycać

Tak się cieszę Dziękuję bardzo Edytko
ren133 20:07, 24 paź 2016

bdan napisał(a)

No na pewno to nie światło, tylko masz cudny ogród. I przypuszczam, że to właśnie zdjęcia, nie oddają całkowitego jego uroku.

Danusiu Miłe to bardzo co piszesz ale zdjecia jednak trochę przekłamują rzeczywistość Dziękuję
ren133 20:09, 24 paź 2016

malgol napisał(a)

Wszystkie fotki przepiękne. Muszę coś od Ciebie odgapic bo nie wytrzymam Te miskanty to Mornong Light? Oby moje już takie piękne byly...chyba że to nie ML?

A i owszem ML ... zgapiaj ile chcesz
ren133 20:23, 24 paź 2016

anna_t napisał(a)

mi tam sie pan krzyś z kowbojem kojarzy... no ale ja to generalnie zboczona jestem
ten front który masz na swojej grabowej u mnie był na tapecie w lutym a od tamtej pory to już plan sie zmienił na świdośliwy i kwadraty.

jestem w szoku jakie czarne te liście sie zrobily, musze koniecznie tez zebrać. w worku je trzymalaś jak dlugo? taki szczelnie zamknięty?

Zboczona mówisz?
No to po prawo masz graby a po lewo co będzie? ten żywopłot grabowy przyjął się?
Liście trzymałam w workach szczelnie zamkniętych, które ponakłuwalam ale wcześniej dodałam wody z mocznikiem i ... odłożyłam za drewutnię na 12 miesięcy
ren133 20:26, 24 paź 2016

frezja napisał(a)

W ten sam sposób przekompostowałam liście orzecha. Mają również rok i nie wiem, czy już użyć, czy przeczekać, aby bardziej się przegryzły.

Ja zamierzam większość dać na rabatę hortensjową, wymieszać z kompostem i obornikiem a ze dwa worki wrzucić do kompostownika
ren133 20:30, 24 paź 2016

eee_taam napisał(a)

wróciłam jeszcze do tych twoich fotek ...i tak ci powiem ze aktualnie plewie werbenę ...po 3 latach postanowiłam ja wysiudać z ogrodu ...pewnie z 10 latek zejdzie ...bo nasion w ziemi leży pewnie ze srylion

a jednego ludwiczka wywiozłam 4 taczki w zeszłym tygodniu ...dziś zaczęłam drugiego ludwiczka czyścic i jedna taczkę mi się udało wycharkać ...8 taczek werbeny czujesz to

siewki mnie wnerwiły bo tyle samo taczek wyplewiłam w sierpniu z innych rabat ....a ona pieronica dopiero w połowie sierpnia raczyła zakwitnąć ...gdyby kwitła od kwietnia ...to pewnie bym rozwazała jej pobyt ...a nie chce mi sie bawic w domowe wysiewanie ...obrazona jestem na nia ....mam nadzieje ze za nia nie zatesknie za 2-3 sezony bo w przyszłym jak nic bede jak nadal plewic

Chcesz mi powiedzieć, że prędzej czy później znienawidzę ją?
anna_t 20:34, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)

Zboczona mówisz?
No to po prawo masz graby a po lewo co będzie? ten żywopłot grabowy przyjął się?
Liście trzymałam w workach szczelnie zamkniętych, które ponakłuwalam ale wcześniej dodałam wody z mocznikiem i ... odłożyłam za drewutnię na 12 miesięcy

zywopłot grabowy w połowie sie przyjął ale go i tak wywaliłam. po obu sronach śś i wokół byliny i trawy i zastanawiam sie czy tam też kostek nie zrobić ale niewiem, mysle.
mocznik muszę kupić, co to wogole jest?płyn jakiś? do czegoś jeszcze?