Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Miejsko & sielsko 12:50, 13 cze 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Granat z pomarańczem Chyba jestem na topie, bo mam takie dodatki we wnętrzu

Z granatu parę roślin się znajdzie - choćby teraz kwitnie szałwia - Caradonna jest boska, z ciemnymi łodygami

Tulam mocno

Sebuś najpierw tulam...
będę polować, sadzić a potem ew. przesadzać a co
To tu... 12:19, 13 cze 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

To szałwia omączona. Jednoroczna roślinka ale kwitnie bardzo długo Śliczna jest

Piękna! szkoda tylko że jednoroczna
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:14, 13 cze 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Super jest. Mam u siebie sporo kocimiętki, ale takiej ślicznej nie. W ogóle jest kłopot z odmianami, bo nawet w najlepszej opolskiej szkółce [była u Mai i jest cudowna, mogę tam łazić (ale nie mogę, bo męża niecierpliwa tupta za mną i coś pod nosem marudzi) godzinami]kocimiętka to kocimiętka, szałwia to szałwia buuu. W ten oto sposób mam u siebie od groma różniastych kocimiętek i szałwii nie do przewidzenia. Jedne sztywne wysokie, inne małe i pokładają się. Trudno z sensem rozplanować. Na szczęście tak czy owak to nie drzewa tylko bylinki, więc zmieniają miejsca jak pokazują w realu jak wyglądają naprawdę.

Miałam dwie takie. W różnych miescach. Ta na skalniaku rośnie ładnie, a tę drugą stłamsiła kocimiętka Six Hills Giant. Wiec wykopałam i przeniosłam kilka dni temu na skalniak Dlatego jedna kwitnie, a druga będzie kwitła.
Six Hill mi zjadła Blue Moon

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:07, 13 cze 2015

Do góry
Super jest. Mam u siebie sporo kocimiętki, ale takiej ślicznej nie. W ogóle jest kłopot z odmianami, bo nawet w najlepszej opolskiej szkółce [była u Mai i jest cudowna, mogę tam łazić (ale nie mogę, bo męża niecierpliwa tupta za mną i coś pod nosem marudzi) godzinami]kocimiętka to kocimiętka, szałwia to szałwia buuu. W ten oto sposób mam u siebie od groma różniastych kocimiętek i szałwii nie do przewidzenia. Jedne sztywne wysokie, inne małe i pokładają się. Trudno z sensem rozplanować. Na szczęście tak czy owak to nie drzewa tylko bylinki, więc zmieniają miejsca jak pokazują w realu jak wyglądają naprawdę.
To tu... 10:18, 13 cze 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Szałwia. Ale nie pytaj się o odmianę bo nie wiem. Kupiłam ją po prostu jako szałwię. Ale takiej jeszcze nie widziałam.

Piękna też takiej nie widziałąm
Ogród Magdalenka 07:00, 13 cze 2015

Do góry
Pięknie to szałwia omączona, jednoroczna bylina.
Miejsko & sielsko 00:04, 13 cze 2015

Do góry
Granat z pomarańczem Chyba jestem na topie, bo mam takie dodatki we wnętrzu

Z granatu parę roślin się znajdzie - choćby teraz kwitnie szałwia - Caradonna jest boska, z ciemnymi łodygami

Tulam mocno
To tu... 23:12, 12 cze 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Szałwia. Ale nie pytaj się o odmianę bo nie wiem. Kupiłam ją po prostu jako szałwię. Ale takiej jeszcze nie widziałam.

To szałwia omączona. Jednoroczna roślinka ale kwitnie bardzo długo Śliczna jest
To tu... 22:58, 12 cze 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Te niebieskie kwiatki..to co to jest?

Ogródek Anity 21:19, 12 cze 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
O rany ale ta twoja szałwia daje po oczach...........śliczna jest Ciesze sie że trafiłaś na tą niska, rasową - ja kupowałam u nas pod halą sportowa wiec moje są zwykłe te średnio wysokie ale za to w 2 kolorach : ciemnoniebieskim i fioletowym, ale juz nie ma takiego efektu "rzeki" jak u ciebie, ale wiem co zrobie tą wysoka rozsadze na wiosne i podsadze nimi róże, i fiolet i granat bedzie do rózowych róż pasował, a kupie sobie na brzeg rabaty ta niska - pamietasz jej nazwe ?

Rabaty u ciebie piekne, nasycone kolorami, i nawet "męzowy" bonsaiek ładny, nie marudź

Do zobaczenia niedługo !

Ona nie jest taka niska - ze 35-40 cm ma, nazywa sie deep blue .ładnie bedzie przy różach ! A ja zamówiłam przetaczniki niebieski i różowy do moich róz okrywowych ! Chyba też bedzie ładnie! Powoli wypełniam dziury bylinami!m i robi sie ladniej
Ogródek Anity 21:15, 12 cze 2015

Do góry
martaibartek napisał(a)
Szałwia boska! daje mocny akcent.
Pospacerowałam u ciebie i nacieszyłam oczy. Pozdrawiam!

Miło mi! Ja też czekam zawsze na moja szałwiową rzeczkę! Bardzo lubie taki kolor niebieski- szafirowy!
Ogród na glinie 18:46, 12 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Szałwia jest fajna. Długo kwitnie i powtarza kwitnienie. Lubię ją. Pelargonie ładnie się rozrosną na rabacie. Moja stipa na przykład wzięła się mocno dopiero na rabacie. Aż w szoku jestem.

To ja też chyba posadze stipe do gruntu. W jaką ziemię sadzilas?
Ogródek Anity 18:10, 12 cze 2015

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Szałwia, fakt, boska! Queen of Sweden chce kupić też Małgosia, to może razem zamówicie??? I przy okazji mi nostalgie

hehe, kupię tylko jak na mnie wejdzie. W tej chwili mam 3 róże w donicach, plus 3 pienne i na żadną miejsca w gruncie
To tylko początek...drogi do marzeń 17:59, 12 cze 2015

Do góry
Szałwia daje po oczach...

Ogród na glinie 16:05, 12 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Też myślałam o szałwii.

A moje pelargonie dopiero wczoraj wylądowały w gruncie. Biedne cierpiały już w tych doniczkach. Może teraz im będzie lepiej.

Szałwia jest fajna. Długo kwitnie i powtarza kwitnienie. Lubię ją. Pelargonie ładnie się rozrosną na rabacie. Moja stipa na przykład wzięła się mocno dopiero na rabacie. Aż w szoku jestem.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:50, 12 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Co tam jeszcze masz pokazuj ....ciekawie sie robi u mnie nic nie kwitnie bo za bardzo nic nie mam.....

joluś ja mam same mikrusy kwitnące więc też jeszcze nic...poza goździkiem
może w przyszłym sezonie ale posadzone z kwinachc są:
-jarzmianki
- lawend
- szałwia
- rozchodnik
- krwawnik różowy
- werbena
ups...tyle póki co
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:46, 12 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

to szałwia

No tyle wiem ...wiesz foch .....
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:33, 12 cze 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
dużo masz tego miejsca z tyłu? fajnie wyglądało by coś ciut większego o innym kolorze i kształcie. Jakaś zielona, lub brązowa trawa, a może bergenie? Mają zielone okrągłe liście, fajnie kwitną, albo w innym kolorze fioletowa szałwia. Tania, zimozielona, nie wymagająca, ja jestem pod jej wrażeniem u siebie...

A ja myślałam o kosodrzewinie?
Brązową trawę przykładałam i tak średnio mi to wyglądało...
Bergenie podobają mi się, ale powiem szczerze na tej rabacie nie brałam pod uwagę kwitnących ... no nie wiem...
Ogródek Anity 10:03, 12 cze 2015

Do góry
O rany ale ta twoja szałwia daje po oczach...........śliczna jest Ciesze sie że trafiłaś na tą niska, rasową - ja kupowałam u nas pod halą sportowa wiec moje są zwykłe te średnio wysokie ale za to w 2 kolorach : ciemnoniebieskim i fioletowym, ale juz nie ma takiego efektu "rzeki" jak u ciebie, ale wiem co zrobie tą wysoka rozsadze na wiosne i podsadze nimi róże, i fiolet i granat bedzie do rózowych róż pasował, a kupie sobie na brzeg rabaty ta niska - pamietasz jej nazwe ?

Rabaty u ciebie piekne, nasycone kolorami, i nawet "męzowy" bonsaiek ładny, nie marudź

Do zobaczenia niedługo !
Wszystkiego po trochu 09:08, 12 cze 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
trochę inne kwiatki

kocimiętka

przywrotnik i szałwia

Mira dzięki za odwiedziny Lubię te byliny przewrotnika nie mam muszę gdzieś poszukać a kocimiętka jaka odmiana kwiat ma taki ciemny kolor Dzwonki też mi się podobają dzięki za info o podziale karp
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies