Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

LewOgrodowy 16:46, 19 cze 2015

07_Rene napisał(a)

Umarłam.
Co to to zieloniutkie? Bo przywrotnik to raczej nie?
babka 17:11, 19 cze 2015

Rzut oka na cudne zdjęcia i lece dalej, do sprzątania. Pozdrawiam
Konieczki 18:19, 19 cze 2015

07_Rene napisał(a)

To zdjęcie jest przecudne.
Mnie boli to że ja jeszcze niedawno robiłam zdjęcia lustrzanka z super obiektywem ... ale mi ja ukradli podczas włamania. A teraz wole w rośliny inwestować
Konieczki 18:24, 19 cze 2015

07_Rene napisał(a)
Potrzebuję Waszej pomocy projektowej...

Chciałabym udoskonalić rabatę ze świerkiem inversa. Powiem szczerze, że te obwódki bukszpanowe, które tam są przestały mi się podobać. Poza tym mam wrażenie, że tam zbyt wiele sie dzieje, przynajmniej w samym przodzie.

To rzut całości....

W dwóch miejscach są takie obwódki z buszpanu, jedna przy niwaki, druga przy kulce buszpanowej w rogu po lewej. Sam niwaki jest obecnie podsadzony barwinkiem dwukolorowym.

Zastanawiałam się, żeby niwaki podsadzić carexem frosted curls (teraz jest on w rządku za żurawkami w środkowej części rabaty).

Rozważałam też, żeby wszystkie kulki bukszpanowe, które idą jakby w trzecim rzędzie, posadzić razem własnie z trawami, a żurawki puścić falą po całości. Ale w którym miejscu? i gdzie niwaki?

Sama nie wiem, nie umiem się zdystansować Na pewno nie chce ruszać dużego bukszpana, inversy, drzewa, to ma być tylko kosmetyka....

Macie jakiś pomysł?

Wydaje mi się że carexy przed niwaka ale buksów nie ruszałabym. Z carexa zrobilabym łezkę- lustro buksów.
07_Rene 21:27, 19 cze 2015

Kawa napisał(a)
moja piwonia już po
teraz jeszce leje i zimno nie wiem czy pozostałe pączki się ruszą

a Twoja pastella piękna

Pewnie ruszą jak słońce przygrzeje. Ja też czekam, bo mam kilka pączków
07_Rene 21:34, 19 cze 2015

Monia

to przywrotnik (chyba ten zwykły). Musi się rozrosnąć, tak jak szałwia, ale widzę, że to żelazna roślina i według mnie universalna, do wyszystkiego pasuje. Mam też miniaturowego od Aliny

Konieczki
Wielka szkoda tej lustrzanki... Wiadomo, że rośliny ważniejsze

Olu

Jutro i tak będzie bałagan Odpocznij. Dla Ciebie...

07_Rene 21:38, 19 cze 2015

Konieczki napisał(a)

Wydaje mi się że carexy przed niwaka ale buksów nie ruszałabym. Z carexa zrobilabym łezkę- lustro buksów.

Wielki dzięki za uwagi Każdy głos jest dla mnie bardzo ważny.

Benia 22:27, 19 cze 2015

Hej Reniu, tak zaglądam do Ciebie kiedy tylko mam wolną chwilkę, bo inspirują mnie Twoje pomysły i nasadzenie. Kiedyś to dopiero będzie efekt
Trzymam kciuki żeby Twoja ciężka praca zastała nagrodzona
babka 23:20, 19 cze 2015

Dzięki za dedykację co to ? krzewuszka ?
Sprzątać nie lubię ale czasem wypada Dom zapuszczony przez te rewolucje ogrodowe
Co do rabaty hmm, nie mam takiego zmysłu, muszę zobaczyć i dopiero wiem czy mi się podoba czy nie

Konieczki napisał(a)

Podobnie pomyślałam z tym, że carexa rozciągnęłabym tzn zostawić część tam gdzie jest i część przełożyć przed niwaki (nie wiem ile masz, czy podział wchodzi w grę ? ) tak by się trochę przenikało.
Rozumiesz coś z tego ?
Albo druga myśl. Buksy przesadzić jako obwódkę ale z przodu. Trochę mnie rażą te krągłości w jedną i w drugą stronę, Za buksami przeciągnąć carexy by były w drugiej bliźniaczej linii i przenikałyby się za żurawkami.
Kurcze teraz to już nic nie rozumiesz
Może tak:
Pierwszy rząd patrząc od lewej: zurawki -> buksy(tak jak masz wyprofilowany brzeg rabaty) -> carexy
Drugi rząd od lewej : carexy (tak jak sa teraz) -> carexy (plecy buksów) -> żurawki
07_Rene 09:26, 20 cze 2015

Benia napisał(a)
Hej Reniu, tak zaglądam do Ciebie kiedy tylko mam wolną chwilkę, bo inspirują mnie Twoje pomysły i nasadzenie. Kiedyś to dopiero będzie efekt
Trzymam kciuki żeby Twoja ciężka praca zastała nagrodzona

Też trzymam za Ciebie kciuki.
U siebie zawsze najgorzej się wymyśla nasadzenia, bo dystansu brakuje.