Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 16:00, 16 lip 2012

Do góry
Bożenko,dzięki,wstawię na FO dziewczynom.Najbardziej żal im za to grupowe w salonie.

Irenko,to ismena.Niestety na zimę trzeba wykopywać.

Drzewko oliwne oddam 15:55, 16 lip 2012

Do góry
Dwa lata temu kupiłam drzewko oliwne z zamiarem trzymania go w domu. Niestety zima doznaje szoku i opadają mu listki, ma za ciepło po prostu. Za kazdym razem wypuszcza nowe na wiosnę. W tym roku trochę je przyciełam i obecnie stoi na zewnątrz. zimą musi mieć dodatnią temperaturę, ale maksymalnie ok15 stopni. Mam nadzieję, ze ktoś ma warunki, aby ją zimować i chcialby mieć takie drzewko.

Na początku była z niego kula, ale musiałam poprzycianć bo trchę posechły gałązki, teraz ma zdrowe listki, ale potzrebuje dobrych warunków na zimowanie.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:47, 16 lip 2012

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:45, 16 lip 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Irenko,powiem ci,że sama jestem zdziwiona,ze klimat u mnie im tak pasuje i cebulki,które mam drugi czy trzeci rok wydają piekne wielkie dorodne kwiaty.Ciekawa jestem jak bedzie w kolejnych latach.

co to za roslina, z takim dziwnym kwiatem?
I gratuluję udanego spotkania ale miałyście fajnie, zwłaszcza, że były osoby z różnych forum
Witajcie w Wyżełkowie 15:42, 16 lip 2012

Do góry
Jabeska napisał(a)
Idę sobie uliczką przez moją wioskę, patrzę sobie pod nogi i zobaczcie co zobaczyłam!

Ktoś miał super pomysł, żeby na pokrywie kanału wygrawerować fragment "Hymnu o miłości". Znalazłam ich potem więcej. Wyobraźcie sobie, że idzie jakiś smutny człowiek ze zwieszoną głową i pod stopami znajduje taką pociechę. Mnie się to bardzo podoba

Coś niesamowitego, ludzie sporo pięknych rzeczy jednak wymyslają
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:41, 16 lip 2012

Do góry
Małgosiu, jeszcze jedno, więcej nie mam. Ja zawsze wybieram te dobre zdjęcia, a tym razem dużo było niedobrych.
Wojsławice - Święto Liliowców 15:40, 16 lip 2012

Do góry
Ozdoby i ozdobniki

Moje roślinki 15:40, 16 lip 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)

ależ on jest cudny, i widziałąm piękne liliowce, taki bledziutki fiolet, nawet w Wojsłąwicach takiego nie widziałam
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:35, 16 lip 2012

Do góry
Irenko,powiem ci,że sama jestem zdziwiona,ze klimat u mnie im tak pasuje i cebulki,które mam drugi czy trzeci rok wydają piekne wielkie dorodne kwiaty.Ciekawa jestem jak bedzie w kolejnych latach.

Ogród w Holandii 15:34, 16 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

A oto konewka, ale kwiotki dopiero co wsadzone więc mikre. Mam nadzieję, że za 3 tygodnie będzie fontanna! Widać też, że płot palcem nie tknięty!

A przy okazji kwitnące pennisetum rubrum. Bardzo to jest ładny kłosek moim zdaniem

No super ta konewka. Mnie się najbardziej podoba (no oprócz konewki oczywiście) biel dzwonków na tle tak "ukochanego" przez wszystkich płotu, naprawdę rewelka. Wrzuć Agatko fotki tego miejsca za jakiś czas, jak bellsy podrosną, aż jestem ciekawa czy im to miejsce posłuży.

Dzięki! Na tym zdjęciu to nawet chyba lepiej niż w realu wygląda. Pewnie, że wrzucę zdjęcia

tyle tu u ciebie się działo, że nie nadrobię, wskakuję na bieżąco
konewka i ten płocik i kwiat który bujnie, po prostu zachwycający
Postawić trawkę nad i... 15:30, 16 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

...tak się wszyscy chwalą swoimi zakupami na forum....to i ja się pochwalę...buuuuu tylko kamienie...na ścieżki....

jakbym widziała mój plac budowy...ale tylko pomyśl, z dnia na dzień pięknieje Twoje miejsce na ziemi

..końca nie widac...śpiewali swego czasu w telewizyjnym show...
...a można było od razu dac granit i teraz byłby świety spokój...polak mądry po szkodzie...to u mnie standard...)
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:23, 16 lip 2012

Do góry

Postawić trawkę nad i... 15:19, 16 lip 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...tak się wszyscy chwalą swoimi zakupami na forum....to i ja się pochwalę...buuuuu tylko kamienie...na ścieżki....

jakbym widziała mój plac budowy...ale tylko pomyśl, z dnia na dzień pięknieje Twoje miejsce na ziemi
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:11, 16 lip 2012

Do góry

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 15:08, 16 lip 2012

Do góry
Witajcie serdecznie.
Wreszcie poranek bez deszczu. Aż mnie skręca,że siedzę w pracy, a mój mężuś własnie zaczął urlop. Chociaż są i dobre strony takiej sytuacji - po powrocie będzie na mnie czekał pyszny obiadek.
Dzisiaj kilka fotek z innej strony ogrodu. Jest to bok garażu, który z uwagi na duże różnice w spadku terenu był mało atrakcyjny i nie mieliśmy pomysłu jak zasłonic ten brzydki nieotynkowany kawał muru.
Zupełnie przypadkowo udało nam sie kupić tanio gazony i powstał ten kawałek ogrodu.Z lewej strony widac odrobinkę warzywnika.

Funkie czuja sie tytaj doskonale

Majranek wcale nie wygląda gorzej, tylko deszcze nie pozwalaja na plewienie i skrzyp się tutaj rozpanoszył, ale zaraz po powrocie z pracy biorę sie za plewienie.

No i zapeszyłam, przed chwilką lało niesamowicie. Co za pogoda?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:08, 16 lip 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

odwiedziliśmy Wojsławice,; ten obszar i roślinność tam zgromadzona, zawsze wywierają ogromne

wrażenie;

Chyba najładniej w okresie rododendronowym w Wojsławicach. Ja się wybierałam, ale jakoś zleciało i nie dojechałam. Kiedyś mieszkałam blisko, w Dzierżoniowie.
Ładne to zdjęcie. Pozdrawiam Irenko.[/quote
Jak kwitną rh, jest pięknie, bo tez byłam o tej porze, ale po tej zimie widać spor straty, wiele rh źle wygląda;
ale tam jednak tyle roślin, że o każdej porze jest wyjątkowo; mają sporo lawend, innych bylin w olbrzymich skupiskach, Perovskia olbrzymie kępy i jak słyszałam przez chwilę przewodnika, ma powstać wydzielony teren dla hortensji, wszystkie odmiany, w tym najnowsze
Oj, to faktycznie z Dzierżoniowa miałaś blisko, ale cię wywiało daleko chociaż patrząc na twój ogród, nie ma czego żałować
pozdrawiam Weroniko
Rododendronowy ogród II. 15:02, 16 lip 2012

Do góry
Bożenko, bajka i zdjęcia z konwersacji pszczółki i motylka boskie jak tylko moja wnusia podrośnie, też będę jej czytac i pokazywać
wspaniałe

a liliowce masz też piękne i w mnogiej ilości, czego tam nie ma w tym twoim rododendronowym ogrodzie

a to motyl z Wojsławic, za czorta skrzydełek nie chciał rozłożyć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:59, 16 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
odwiedziliśmy Wojsławice,; ten obszar i roślinność tam zgromadzona, zawsze wywierają ogromne

wrażenie;

Chyba najładniej w okresie rododendronowym w Wojsławicach. Ja się wybierałam, ale jakoś zleciało i nie dojechałam. Kiedyś mieszkałam blisko, w Dzierżoniowie.
Ładne to zdjęcie. Pozdrawiam Irenko.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:59, 16 lip 2012

Do góry
Weroniko,witaj i dziękuję.Ja mam hopla i to potężnego na punkcie begonii.Kupiłam na rynku następną,nie mogę przejść obok nich obojętnie,bo każda mówi do mnie-weż mnie.To już 45 sztuka,to nie jest normalne.
Agnieszko,witaj.Spotkanie było super.W gronie zielonozakkręconych czas leci szybciej.Zadzoniłam do pobliskiej szkółki czy nas obsłuzy jak przyjedziemy w niedzielę i grzecznie facet się zgodził.Dziewczynom zależało głównie na wierzbach różnych na pniu,a przy okazji kupiły trochę bylin i krzewuszki karikatura,piękne okazy.

Mój kawałek raju 14:57, 16 lip 2012

Do góry
Aniu, obejrzałam tylko obrazki u ciebie, kwitnie wszystko, wiem że zimno było i lało, nadrobię niebawem
a tu dodatkowo wstawiam tego liliowca, to nowość

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies