Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Holandii 18:23, 28 lip 2012

Do góry
Agatko wszystkiego naj z okazji 200
Ogrodowa biżuteria i ogrodowe dodatki, ozdoby 18:21, 28 lip 2012

Do góry
a dalie wyrosły ze spodni
[img size=360x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/6/61751/original.jpg[/img]
spodnie sa super hah
ja lubuje sie w wiklinie jak przystało na wiejski domek i uwielbiam ŻABY !!!
Mój ogródek pod Gdańskiem 18:19, 28 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

takze Pamela Jackmani - pierwszy roku i mnie - wymyśliłam sobie że obrośnie mi romantycznie tę ławeczkę - kwitnie drugi raz w tym roku

no i już nie źle kwitnący Gipsy Queen

oj Moniczko niezle sobie to wymyśliłaś - ławeczka obrośnięta powojnikiem.......miodzio
U ciebie wszystkie powojniki wyglądają poprostu uroczo aż się chce mieć u siebie
Mój ogródek pod Gdańskiem 18:11, 28 lip 2012

Do góry
Powojnik mandschurica - bylinowy (kupiłam bo podobno pachnie - chciałam żeby przy wejściu pachniało - są 2 szt. po obu stronach schodów - pierwszy rok u mnie - zaczyna kwitnąć

takze Pamela Jackmani - pierwszy roku i mnie - wymyśliłam sobie że obrośnie mi romantycznie tę ławeczkę - kwitnie drugi raz w tym roku

no i już nie źle kwitnący Gipsy Queen
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:10, 28 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
kto wie jak to się nazywa to coś obok kręgu? pompa, hydrant? strasznie mi się spodobało ale nie wiem pod jaką nazwą szukać

Aniu fajny pomysł A gdzie byś postawiła takie cudo?
Mój kawałek raju II 17:54, 28 lip 2012

Do góry
Anus, witam sie w nowym watku i gratuluje serdecznie

W ogródku Ani 17:54, 28 lip 2012

Do góry
Kochane Anie bardzo dziękuję za życzenia i miłe słowa.

U mnie dzisiaj okropny upał na termometrze 35. nie da się nic robić na ogrodzie,

a te zdjęcia zrobiłam rano.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 17:34, 28 lip 2012

Do góry
W tym roku to jakaś MASAKRA z tymi chorobami. Tylko biegam po ogrodzie obserwuję i ciągle zbieram jakieś porażone liście i próbuje robić co mogę. Niektórych chorób nie jestem pewna.
Katalpa podlana Previcurem i opryskana Topsinem, wycięte zeschnięte konary, zobaczymy..

A teraz nie wiem jakia to choroba ( może nie jedna )

Pieris

hortensja

Biały nalot to oprysk Topsinem

klon jesionolistny

No i najważniejsze... modrzewie, były przesadzane wczesną wiosną dłuuugo nie dawały oznak życia. Ścięłam im gałązki krótko i wtedy ruszyły co z tego jak po jakim czasie zaczęły obumierać im igły. Idzie jeden modrzew po drugim. Pryskałam w styczniu preparatem olejowym teraz Topsinem, podlewałam Previcurem i zamieranie dalej postępuje.

Nie wiem co z tym wszystkim robić, bo przy takiej pogodzie te choróbska rozwijają się szybko.
Kaktusy Dawida. 17:30, 28 lip 2012

Do góry
I tak z ostatniej chwili zdjęcia mojej małej gromadki.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:29, 28 lip 2012

Do góry
kto wie jak to się nazywa to coś obok kręgu? pompa, hydrant? strasznie mi się spodobało ale nie wiem pod jaką nazwą szukać

Boćkowe perypetie ogrodkowe 17:23, 28 lip 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Kwiatkowo:

Clematisy

Hortensje

Bocku! Cudne te kwiaty u Ciebie!!!!
Ogród w Holandii 17:21, 28 lip 2012

Do góry
Agatko, coz za radosc - nie spoznilam sie az tak skandalicznie jak zwykle!!!

G R A T U L A C J E!!!! 200 stroniczek poszloooooooo. Spelnienia wszystkich marzen, w tym sie kryje tak wiele

Dwa światy 17:12, 28 lip 2012

Do góry

Haniu! Przepięknie u Ciebie! Oczu oderwać nie mozna!!! pozdrawiam
Ogród do odświeżenia 17:05, 28 lip 2012

Do góry
Korzystając z tego, że zbliża sie u nas burza i zaczyna kropić, a słońce zaszło wpadłam szybko do ogrodu i obcykałam nasadzenia z ubiegłego tygodnia nie jest to wykończona rabata, więc wszelkich uwag wysłucham i jeszcze mogę w niej namieszać
Hortensja ogrodowa jest tam tylk chwilowo, bo pod wiśnią gdzie dorastała miała ciasno ( jest z osobiście ukorzeninej ubiegłorocznej sadzonki)

większa część rabaty badziej z lewej strony

prawa strona rabaty, tutaj mam zamiar miedzy żurawkami, a pęcherznicą diabolo dosadzić jeszcze dwie tawuły i ścinać je w kulę

obok docelowego stożka ( kiedyś na pewno dam radę go uformować) bukszpanu mają być bukszpanowe kule, a lawendę przesadzę na lewą stronę stożka

a tutaj cała rabata, w której brakuje traw - nie dostałam ich w najbliższym CO, muszę więc jechać dalej

W centralnym punkcie wkopałam Berberys Thunberga 'Atropurpurea, ale po wkopaniu przestał mi się tam podobać Może jak dosadzę kilka Berberysów Thunberga 'Admiration' (jak radzi Agata) ten punkt nabierze wyrazu
Brakuje mi jeszcze koncepcji na wypełnienie rabaty, w linii pomiędzy żurawkami, a bukszpanem, tymi berberysami no i miskantami, które będą z tyłu rabaty.
Życzenia dla Anny 17:05, 28 lip 2012

Do góry
Kochane Anie, Hanie, Mirki i Grazynki

Spoznione, ale z serca plynace zyczenia wszystkiego co najlepsze. Niech Wam sie wszystko uklada jak najpiekniej. Samych sukcesow w kazdej dziedzinie zycia. Wielu pogodnych dni, spokoju w sercu i duszy, radosci w oczach i wielu prawdziwych przyjaciol i serdecznych lodzi wokol

Ogród w Holandii 16:45, 28 lip 2012

Do góry
Witaj Agatko! Zdążyłam na Twoją 200 stronkę . Gratulacje
A zaraz zaczynam nadrabiać zaległości u Ciebie

Rododendronowy ogród II. 16:35, 28 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A u mnie w najlepsze kwitną Magnolie Alexandrina, Suzan i Nigra , ta ostatnia najsłabiej.

Alexandrina

[]

U mnie też kwitną - Susan i Rustika Rubra i to nie pojedynczymi kwiatkami. Ale na słońcu kwiaty dosłownie "palą się", więc niewiele z tego pożytku, też zrobiłam zdjęcia u siebie, chociaż to nie taki znowu ewenement.
Floksy, te wysokie też bardzo lubię i mam ich już chyba z dziesięć odmian. Właśnie dwa dni temu przybyła kolejna - lawendowa z białym oczkiem. Wcale nie są takie pospolite, w dodatku pięknie pachną. Hortensje masz śliczne, podoba mi się Tardiva za ciemne liście i duże kwiaty, ale jeszcze nie mam. Pozdrawiam.
Iglakowy ogród Ani 16:30, 28 lip 2012

Do góry
Produkcję ogrodowych rarytasów iglakowych prowadzi

Rododendronowy ogród II. 16:28, 28 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja też myślałam,że na rh i różach bazuje twój ogród Bogdziu,a tu coraz bardziej teren zaskakuje ...
Niezłe okazy.Powiedz przycinasz hortensje czy dajesz im wolną rękę?
Ja dziś zjadłam poza domem dziś wracają chłopcy i znowu gary, musiałam zrobić sobie odskocznię
Szkoda,że nic nie mówiłaś o leczo i ciasteczku wpadłabym bardzo chętnie

Ja mam już swoje lata, a mówią że na starośc człowiek dziecinnieje więc jak dziecko chcę miec wszystko co mi się podoba . Nie mam gdzie tego sadzic więc upycham między rh bo jednak one dominują.Musi byc trochę koloru przez cały rok.
Co do smakołyków sie to leczo juz niestety zjedzone ale został jeszcze serniczek więc Ci go wysyłam.

Nie napisałam jeszcze o obcinaniu hortensji. na ogół obcinam wiosną same kwiatostany chyba ze gdzies mi przeszkadza gałąź to tnę wszystko.

Dziękuję,pyszny i proszę o przepis bo widzę nie muszę piec spodu )))))))
U mnie sernik,ale jeszcze stygnie u teściowej ))))))))))))))))
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:19, 28 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

Nalewkowo, co prawda jeden gąsior mniej, bo wiśniowy sok nam wczoraj wybuchł, jak granat i cały salon był jak po morderstwie uchlapany.

Ale dziś już posprzątane i nie ma śladu

Ała, prawie mnie zabolało jak to przeczytałam. Sprzątanie po czymś takim to koszmar!
Widzę, że od razu Witek zatyka korkiem, może to dlatego szampan się zrobił. Ja owijam szyjkę butli czy słoja folią i gumką, tak chyba bezpieczniej, chociaż bezsprzecznie mniej ładnie.
Przepięknie wyglądają te gąsiory. Ogród też.

Zrobił wielki błąd, bo samego soku na szczelnie się nie zamyka, ot co nie pomyślał, choć to Witek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies