Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 13:27, 02 wrz 2012

Syla napisał(a)

Superrrrrr Aniu .... Tak trzymaj .... należał Ci się odpoczynek Fantastyczny basenik ... a mogę zapytać o jego średnicę bo pozbywam się swojego malucha i szukam podobnych rozmiarów ....

Sylwia ja sie tak zmęczyłam, że ledwo z wody wylazłam...... pływam by odbić sobie cały sezon........... z powodu przygotowań do spotkania, gapiłam sie tylko na balię......... i aż mnie denerwowała..... upał , gorąco, a szkoda czasu na przyjemnosci........ tyle było do zrobienia......
Wcześniej też miałąm ale mniejszy... i niezbyt był wygodny.. ot poopalać się..... a w tym można sie zmęczyć.. ja pływam w kółko ... 10 razy w prawo, 10 razy w lewo..... itd
A średnica to chyba 5,5m, a głebokosć ... 1,3m... i koniecznie filtr piaskowy..... na to nie żałuj.... regularne odkurzanie dna załatwia czystość wody.... tak co 2 tygodnie..... jak dzieci naniosą brudu to raz na tydzień wystarczy...
Stwierdziłam że taki basen to mniej niż wczasy dla jednej osoby..... jak dołoże cenę wody i prad do filtra i chemię..to i tak taniej niż bym gdziekolwiek pojechała A już swoje najezdziłam, już mi się nie chce tyłka ruszać nigdzie...

uffff znalazłam swoją odpowiedź wiem ile to kosztuje bo kupiłam 7m na 4m w prostokącie ale ze względu na to iż musiałabym poziomować teren na taką długość pozbyłam się basenu .... Wolę zdecydowanie koło i takie nabędę ..... Bardzo dziękuję za informację

Sylwia.. nie pozbywaj sie7x4......... ja już bym i to wypoziomowała.... naprawdę nie ma znaczenia czy koło czy prostokąt....... wooow......... 7x4 ale super... A my kończymy wylewać wodę z basenu..trochę rolśin w ogródku sie ucieszyło... i pomimo wielkości basen, na wszystko nie starczyło.... grunt, ze nawodnione iglaki wokół działki...
Mala_Mi 14:04, 02 wrz 2012

I co.. miałam robić coś innego, popatrzyłam, że trawki w donicy od 3 dni zasuszone... lecę po konewkę, natrafiam na ptaszki w pluskadełku (dla nich jeszcze trwaja wakacje).. wiec powrót po aparat........... ptaki wystraszyłąm..przypomniałąm o podlewaniu, wiec odnieść aparat.. wziąć konewkę (gdzie ja porzuciłam...szukanie...).. konewki nie znalałam, ale wypatrzyłam srokę jak spaceruje sobie wokół kałuży... wiec powrót po aparat..... sroka jeszcze złapana..... wracam szczęsliwa... a tu co ... trawki usychają..... powrót po konewkę, ale zapomniałam odłożyć aparatu..wiec coś wypatrzyłam trzeba zrobić foto..... i zleciała godzinka..... Trawki podlane.. ale jeszcze skrzynki na oknaach i doniczki na tarasie... i szklarnia.... Za rok ostre postanowienie, zero doniczek......
A to moja sroczka...

Mala_Mi 14:06, 02 wrz 2012

Moje niekróre wysokie rozchodniki..... jak już pocykałam..... jakość taka sobie, ale się spieszyłam..

Mala_Mi 14:07, 02 wrz 2012

Mala_Mi 14:09, 02 wrz 2012

Zawilce jesienne...... tych musze dokupić i dosadzić..... jakoś słabo u mnie rosną i jest ich stanowczo za mało..... .... ale są śliczne. I zimą mi dużo wymarzło..

Mala_Mi 14:11, 02 wrz 2012

Sesja z ławeczką w roli głównej..... jeszcze miło na niej przysiąść...

Mala_Mi 14:15, 02 wrz 2012

I inne kfiatki walczące o zaprezentowanie się na ogrodowisku

Powojnik do przesadzenia...... kiedy najlepiej to zrobić???

Malwa.... wyrosłą z nasionek, które sie rozsiały z innej malwy

Rudbekia uszczuplona.. bo trochę ją ukopałam w prezentach..... w dodatku przesadzałam.. i chyba to keipsko zniosła..... dużo gorsza niz rok temu.....

I dziwaczek, który sam się wysiał w zeszłym roku.... taka niespodzianka..

Te na skalniaczku też same sie wysiewają i same rosną ...

Mala_Mi 14:18, 02 wrz 2012

Doniczkowy do podlewania.. pół konewki idzie na raz..... i co wiatr to leży jak długi na ziemi.....

Moje pierwsze róże..... powoli dochodzą do siebie po zimie..... w tym roku je kopczykuję..... już 2 raqzy odbijały od zera.... pora im za tę dzielnosć troszkę podziękować...

I brzoza...... wczoraj znalazłam pod nia kozaczka

I ostrózka..... powtórne kwitnienie....
viva 14:19, 02 wrz 2012

Aniu, mam duże zaległości u Ciebie i nie mam szans narobić tyle stron ......
Pocieszyłam oczy zdjęciami, przywołałam miłe wspomnienia .......

U mnie zawilce też w odbudowie, bo największe kępy w zimie przemarzły, ale teraz powoli wychodzą z ziemi z głębiej położonych korzeni
Mala_Mi 14:21, 02 wrz 2012

I ostatnia porcja, by nie zanudzić na amen

Lawenda na sklaniaku.. kwitnie cały czas... czyli musi być sucho i ubogo... i wtedy nie kaprysi....

Milin-śmieciuch szaleje na całego...

Chryzantemy powoli przekwitają.... i widać jak dbam o ogród.... nawet przekwitłych kwatków nie wycinam..... ale to już zadanie na emeryturę....... wycinania będzie kilka godzin dziennie...... nuda mi nie grozi....

Liliowes Stella di coś tam.... to długodystansowiec...