Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 13:58, 27 lip 2012

Do góry
Marzenko, Ireno, Robercie, dziekuję.
Robert, na razie muszę odłożyć wszelkie spotkania i zająć się rodziną. Być może zobaczymy się w Pęchcinie.

U Przemka w ogrodzie. 13:57, 27 lip 2012

Do góry
przemekg napisał(a)

Ten szaro-niebieski kolor jest niebywały. Bardzo kolorowo masz. I dobrze, że już OK.
A bliskości szkółki Sz. prawdziwie zazdroszczę.
Moja największa pasja - ogród 13:54, 27 lip 2012

Do góry
To jedna z moich funki, zdecydowanie największa

tawuła wierzbolistna ładnie rozkwitła

tawułki są u mnie wszędzie, wdzięczne roślinki do cienia

a to jedno z najważniejszych miejsc u nas - ognisko

Mój kawałek raju II 13:51, 27 lip 2012

Do góry
Ginger Syllabub w pełnym rozkwicie

agapant Tinkenball w rozkwicie

powojnik Avant- Garde

powojnik President

oleander

miniaturowa Gailardia

pomidor z "cyckiem"

zapraszam do odwiedzin

lilia z ogrodu

na ogród jeszcze nie wychodziłam jest 26 st., w cieniu, uff
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 13:43, 27 lip 2012

Do góry
Dorka napisał(a)
Witam gorąco,

Do tej pory wydawało mi się, że Ogrodowisko będę tylko podglądać, czytać i zachwycać się Waszymi ogrodami ......................... i oczywiście jak już będę mądra i zaczerpnę inspiracji to uporządkuję swój ogród. Stało się jednak inaczej. Niestety nie umiem poradzić sobie sama, dlatego próbuję prosić Was o pomoc.
Pragnienie posiadania pięknego ogrodu towarzyszy mi od 7 lat. Rozpoczynając byłam pełna entuzjazmu i zapału ale po jakimś czasie okazało się, że to wcale nie jest takie łatwe.
Zaczęłam dawno temu od Gardenarium, o którym dowiedziałam się z TVN Meteo, potem dowiedziałam się o Ogrodowisku. Stwierdziłam, że z taką pomocą założenie ogrodu będzie proste ................... ależ się pomyliłam
Coraz bardziej zaczęłam zatracać się najpierw w Gardenarium a teraz w Ogrodowisku. Siedzę godzinami, dniami, ...... i zamiast mieć mnóstwo pomysłów mam galimatias w głowie. Mąż i córki najpierw się ze mnie śmieli, że wyszkolę się na ogrodnika ale po długim czasie okazało się, że ani nie jestem ogrodnikiem ani nie mam pomysłów co do ogrodu. Takie uczucie jest straszne kiedy naprawdę mam zapał do pracy i pustkę w głowie.
Zaczęłam i ............... stanęłam w miejscu.

Będąc pod ogromnym wrażeniem Waszych zjawiskowych ogrodów liczę, że uda mi się podyskutować z Wami na temat mojego.
Prawdopodobnie duży potencjał tego ogrodu mnie przerósł

Pozdrawiam serdecznie

już u ciebie jest bardzo łądnie, zgadzam się z Danusią, że jasne żurawki i hortensje pięknie ci rozświetlą ogród
Miniaturowy ogródek 13:27, 27 lip 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Chwilowy powrót do wcześniejszej wersji ogródka.

Mam parę zdjęć, których nie zdążyłam wrzucić zanim Danusia ruszyła z fotorelacją realizacji.

Najpierw pokażę szamotowe donice, które przyjechały do mnie nie bez przygód. Jedna była klejona, bo kurierzy niezbyt delikatnie się z nimi obchodzili:

a gdzie te donice masz, są wyjątkowe i jak w nich rośliny wyglądają!
Mój jesienny ogród 13:26, 27 lip 2012

Do góry
Anieszko, mam dużego rębaka najpierw. Nie wiem do jakiego celu potrzebujesz, ja mam ogrzewanie na drzewo i potrzebowałem mielić na opał.
Najpierw zaczynałem od elektrycznego, Azgatec dobry rębak cichy a robota ubywa całkiem szyybko.
Potem potem wynajmowałem od znajomego coś takiego

ale on robi kiepskie wióry, które nadają się bardziej na kompost niż do ogrzewania

a póżniej zrobiłem takiego
tylko teraz przerabiam go na prąd, gdyż muszę pożyczać ciągnik a jest to kłopotliwe. Ten robi super

granulat tak jak ten elektryczny od którego zaczynałem, tylko nie mogę fotki znaleźć.
Miniaturowy ogródek 13:24, 27 lip 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Chwilowy powrót do wcześniejszej wersji ogródka.

Mam parę zdjęć, których nie zdążyłam wrzucić zanim Danusia ruszyła z fotorelacją realizacji.

Najpierw pokażę szamotowe donice, które przyjechały do mnie nie bez przygód. Jedna była klejona, bo kurierzy niezbyt delikatnie się z nimi obchodzili:

A gdzie taraz masz te donice? No wiem, nie pokażesz teraz, bo zdjęć zrobisz nie mozesz, chwilowego bałaganu powstałego w zwiazku z robieniem donic nie chcesz pokazywać (widac trochę na jedym zdjeciu, że coś na trawnik musiałaś poprzenosić)

Dobrze, że ten fachman zażyczył sobie za dużo, te donice co M. zrobił są super
Ogródkowy chaos u monitki 13:22, 27 lip 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Hej Beatko, super że do mnie zajrzałaś
Hehe no ja też się zastanawiam jak to jest że jednym Bozia takie talenty daje a inni (ja ) dwie lewe ręce mają
Dzisiaj wykulkowałam tawułkę u mamy...nie mogłam patrzec jak taka rozchochrana na rabacie siedzi

Dzisiejszy dzień praktycznie jak każdą wolną chwile spędziliśmy nad naszym bajorkiem Pogoda taka sobie raz ciepło raz zimno ale przynajmniej nie padało
Dzień tam mija spokojnie i wesoło. każdy robi to na co ma ochotę.

Jedni łowią ryby

inni prowadzą poważne rozmowy

jak jest ciepło można pomoczyć nogi

a jak chłodniej można poobserwować przyrodę

no i nacieszyć oczy kolorami

Monitko pięknie to pokazałas i opisałaś, najlepsze jednak dla mnie, te poważne rozmowy, chociaż łany żółci też niezłe
Moje roślinki 13:21, 27 lip 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)

Maju, piękne, ale chyba je nieźle dokarmiasz i to te pachnące,
Mój kawałek raju II 13:18, 27 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich w dalszej części wątku "Mój kawałek raju" na ziemi żuławskiej. Postałam się aby wątek nadal był ciekawy, a kwiaty w nim pokazywane zachwycały swą urodą i zwabiały Was jak pszczółki do mojego wątku

Pierwsza część ogrodu jest tutaj

U Przemka w ogrodzie. 13:06, 27 lip 2012

Do góry
A jeszcze się pochwalę nowym zakątkiem jaki udało mi sie zrobic tej wiosny na niezagospodarowanym jeszcze terenie, w ubiegłym roku były pokrzywy i odpoady po remontach i pracach budowlanych, na szczęście dziś to już przeszłość, jak dla mnie za bylinowo ale jeszcze coś się wymyśli.

najgorsza wada tego zakątka to bardzo duży spadek terenu, pod pólnocną ścianą domu miejsce znalazły żurakwi i paprocie, a na bardziej słonecznej wystawie rabata trawiasta, taka mała sawanna ale w tym roku miskanty dostały ostro w kość i do teraz sie zbierają a jeszcze po przesadzeniu ciężko im idzie.

I jeszcze może kilka ogólnych obrazków przed burzą

U Przemka w ogrodzie. 12:58, 27 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich serdecznie
Zbyszku ja bywam i jestem cały czas tylko na pisanie czasu często braknie teraz w sezonie a ddo tego i te problemy z komputerem.
Moniko na szczęście to niezbyt często powtarzana operacja więc jeszcze daję radę.
Danusiu wiem czytałem. i dziękuję za ten głos rozsądku i zrozumienia dla produkcji szkółkarskiej, przeciez nie można realizować jesiennych zakupów na początku sierpnia, żywe rośliny musza miec na wszystko czas na przyjęcie się i ukorzenienie też.
Byłem w szkółce u Państwa Szmit i rozmawiałem , ta wcześniejsza data nie była by najszcześliwasza jeśli chodzi o zakupy.

No i wreszcie mogę wrócić do życia że tak powiem, wróciła mi moc wgrywania zdjęć a wystarczyło wgrać tylko inna przeglądarkę internetową,
Tyle teraz się dzieje że nie wiem od czego zacząć więc może klka ogólnych widoczków

Lilie - Lilium 12:47, 27 lip 2012

Do góry
Lilie królują w ogrodzie a zapach....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:45, 27 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

A jeszcze mozna trawy na dół wsadzić

No, Gosia, szacun

Ja bym wprawdzie dodała czegoś zwiasającego, bo te gazowny jednak trochę wyższe chyba są, niz w tym projekcie.

Zobaczymy, jakie Irenka cudeńko stworzy

Miłego dnia dla Miłkowa

Teresko ale tu sa "zwisy" Na przodzie irga, po bokach surfinie/lobelia i co tam jeszcze zwisającego z jednorocznych A pod spodem trawy coby ukryć gazony od dołu.

A to zwisy są Gapcio ze mnie, nie dopatrzyłam, że to irga i lobelia
Zielony galimatias 12:03, 27 lip 2012

Do góry
Boguś!Twój żywopłocik wygląda naprawdę imponująco!. Bardzo mi się podobala taka soczysta zieleń, będzie idealne tłem dla jaśniejszych roślin Czy teraz, po 4 latach i cięciu, masz jeszcze prześwity czy już śliczną zieloną ścianę?... Jakie są szerokie?

Moje tujki mają ok. 1,5 w doniczce, niektóre 1,60, ale są znacznie chudsze niż Twoje przed 2 laty (na zdjęciu sprzed 2 lat) dlatego też te prześwity u nas są większe. Zrobię popołudniu zdjęcie i wstawię na forum...
Może to dlatego są takie chudzitkie, ze były hodowane w donicach? Myślisz, że się jeszcze zagęszczą i rozrosną?... W tym roku ich chyba nie przycinać?...

Z początku mieliśmy sadzić co 60 cm, w efekcie wyszło tak średnio ok. 70 cm (wg męża 65.
Bardzo Ci dziękuję za zdjęcia i wyjaśnienia No i od razu wybacz, że zasypałam Cię pytaniami! U mnie jeszcze nie ma wielu kwiatów, więc dziękując muszę posiłkować się "elementem zapożyczonym"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:48, 27 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

No, Gosia, szacun

Ja bym wprawdzie dodała czegoś zwiasającego, bo te gazowny jednak trochę wyższe chyba są, niz w tym projekcie.

Miłego dnia dla Miłkowa

Teresko ale tu sa "zwisy" Na przodzie irga, po bokach surfinie/lobelia i co tam jeszcze zwisającego z jednorocznych A pod spodem trawy coby ukryć gazony od dołu.
Pszczelarnia 11:48, 27 lip 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Pytanie, prośba o radę.
Czy ta choina kanadyjska jest już za gęsto rozrośnięta i czy już wysadzić co drugą? Już tzn. kiedy? Pod koniec sierpnia?

w temacie zbyt gęsto czy też nie ... i czy wysadzać czy też nie ... nic powiedzieć nie umiem ale umiem zauważyć, że cudne to ujęcie ... znajome cynie chyba w perspektywie a sam kubikowy układ rabat uroczy ... Ewa więcej ujęć ... więcej zdjęć ... bardzo proszę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:43, 27 lip 2012

Do góry
noemi napisał(a)

No, Gosia, szacun

Miłego dnia dla Miłkowa

Tereniu, też jestem zachwycona propozycją Gosi, teraz nic tylko w czyn to wprowadzić
tobie też miłego dzionka, u nas straaaaszny upał i dziewczyny piszą o upadłości OLT, jej czyżby mój wylot do Ani padł!!!!

Gosia szacun ...pięknie to wyszło i po gazonach ani śladu ... Irenko masz gotowca jak nic dla mnie wygląda super ...pasuje do Twojego ogrodu

... za bilety mają zwracać kasę

dla mnie też rabata super! i po gazonach! no, zobaczymy, lepiej niech zwrócą, nie jest to jakas wielka kwota, 500, ale człek na to pracował!
Nasz mały raj na ziemi :) 11:29, 27 lip 2012

Do góry
ja ci jeszcze nie przesłałam kwiatka z okazji 100, to proszę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies