Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Leny. 17:22, 25 lip 2012

Do góry
Lenko na 100 i odemnie masz foteczkę
z gratulacjami i Twoimi ulubieńcami

Pszczelarnia 17:12, 25 lip 2012

Do góry
No więc mamy czas wiśni, pięknie obrodziły.

Siedzę na drzewach i sięgam wyżej niż wzrok sięga.

Zaraz zlecę prosto w berberysy (sama sobie je tam posadziłam). Ale co tam, jest fajnie. Patrzę na wszystko z góry.

Nie spadłam, mam wiśnie, będą konfitury.

Nasz mały raj na ziemi :) 17:03, 25 lip 2012

Do góry
Asia gratuluję! Pierwszej setki i pozostania na swoim

Testowe dodawanie zdjęć 17:03, 25 lip 2012

Do góry

Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem
Nasz mały raj na ziemi :) 17:01, 25 lip 2012

Do góry
Gratuluję pierwszej 100!
Ogród Sylwii od początku :) 16:59, 25 lip 2012

Do góry
Ja mam lenia za to reszta rodziny się uaktywniła i powstaje takie coś ..... mój kompostownik rzecz jasna
Dzieło mojego starszego syna się tworzy ....

desek z rozebranej balustrady na tarasie brakło .... musimy dokupić resztę

a tu taras ogołocony z dech ....
Nasz mały raj na ziemi :) 16:57, 25 lip 2012

Do góry
gratulacje !
Ogród Leny. 16:56, 25 lip 2012

Do góry
Lena, gratulacje
Ogród Leny. 16:51, 25 lip 2012

Do góry
Dołączam się do gratulacji 100.
Pozdrawiam ze złotą rybką poniżej
Obsadzenia przed tarasem-pomocy 16:44, 25 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ja bym jednak zasłoniła ten mur.....
Trawki zrobiłabym żółte....

o fajnie, na bogato
W Gąszczu u Tess 16:39, 25 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Nutkajski naprawdę nie miał gałęzi na dole po drugiejstronie
Dam pod niego coś i nie będzie ten ubytek tak widoczny. O, np. takie coś (zdjecie z wątku Święto róż w ogrodzie nie tylko bukszanowym )

Grupowo
Na drugim planie cyprysik nutkajski 'Pendula'

popieram, to jest myśl

a Gosia jaka zamyślona, spogląda w dal...
Warmińskie dylematy 16:39, 25 lip 2012

Do góry
Ewelino, dziękuję za propozycję, ale dzięki zachęcie monteverde przejechałam się dzisiaj do Wipsowa i NARESZCIE poczyniłam nieduże zakupy żurawkowo-trawowo-szałwiowe, więc jestem bardzo szczęśliwa rany julek, cieszę się jak głupia, ale dzięki temu mogę już ustawiać rośliny do wstępnej kompozycji, żeby porównać wyobrażenia z rzeczywistością

Szkółka fajna, typowo bylinowa, produkcja duża i własna, na placu ledwie część z tego, można wcześniej zamówić mailowo, żeby zostało dowiezione i czekało w odpowiedniej ilości oraz kondycji. Miałam przyjemność rozmawiać z jedną z pracownic, która mnie obslugiwała, świetnie zorientowana kobitka, wszystkie doniczki zostały mi opisane, można ją podpytać, poradzić, przemiła osoba i najważniejsze wiedząca, co sprzedaje

Oczywiście wklejam zdjęcia - niedługo planuję tam wrócić, po większe zakupy, jak tylko wybiorę żurawki najbardziej mi pasujące do planu nasadzeń

A na koniec moja wypatrzona i wyrwana po dobroci ze szkółki - mimo że już nie było ani jednego egzemplarza do sprzedaży werbena patagońska - nareszcie będę mogła rozsiewać po ogrodzie i za płotem

W Gąszczu u Tess 16:34, 25 lip 2012

Do góry
Nutkajski naprawdę nie miał gałęzi na dole po drugiej stronie
Dam pod niego coś i nie będzie ten ubytek tak widoczny. O, np. takie coś (zdjecie z wątku Święto róż w ogrodzie nie tylko bukszanowym )
barbara_krajewska napisał(a)
Grupowo
Na drugim planie cyprysik nutkajski 'Pendula'

albo kule, jak w tym projekcie (z wątku słoneczna rabatka):
Michael napisał(a)
Ogrodnik mimo woli 16:34, 25 lip 2012

Do góry
Twoje ptaszki na głazch skalnych świetne

a ten zestaw roślinny bardzo mi się podoba...
czy to obok hortensji Limelight rośnie mieczyk fioletowy ? a obok miskant ...jaki ?
asc napisał(a)
Przylecą ptaki do każdej wody..byle troszkę krzaczków było w pobliżu.. no i niestety nie daja sie blisko podchodzić.. trzeba z oddali je obserwować....
I obiecane nowe fotki z ogrodu..

W cieniu - zacieniona 16:24, 25 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Drzewka przed cięciem... ....w trakcie przycinania
..ażurowa misa już uformowana...góra czeka na m.

ciekaw cięcie, rozumiem, że dołem misa i górą coś też pomidorki cudne, a ja na zacienioną, bardzo tu kwitnąco i kolorowo
W tym tygodniu dokończymy,jest wysoko...
W cieniu - zacieniona 16:21, 25 lip 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Drzewka przed cięciem... ....w trakcie przycinania
..ażurowa misa już uformowana...góra czeka na m.

ciekaw cięcie, rozumiem, że dołem misa i górą coś też pomidorki cudne, a ja na zacienioną, bardzo tu kwitnąco i kolorowo
Ogród Bogusława 16:18, 25 lip 2012

Do góry
dla rozbarwienia kilka kloników

Nasz mały raj na ziemi :) 16:15, 25 lip 2012

Do góry
A tu dla Ciebie kwiatuch z gratulacjami osiągnięcia pierwszej setuni .... czekam na kolejne !!!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:14, 25 lip 2012

Do góry
i aktualne zadanie- wyzwanie, nie mam pomysłu; powiększona, podwyższona rabata, zostają hosty, może dosadzę jedną do szpaleru i co dalej; czy dać kuli jałowcowe 4 i bluszcz od wew, strony gazonów, aby je obrósł, a do środka gazonów jednoroczne kwiaty? czy trawy jak były planowane, ale chyba zimą przemarzną
chciałam to pokazać porównawczo, ale z wiadomych względów daję stan aktualny; koło Susan wkoło pójdą dalej żurawki; powoli bidula odbija

proszę o rady, pliss
takie szare gazony wybrałam, bo jakos kolorowe mi nie pasowały do całości mojego bałaganu

i to ta rabata, cholera, jak zwykle taczka, jakaś z duszą, wędruje wszędzie tam, gdzie focę!

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 15:57, 25 lip 2012

Do góry
Teresko, a myślisz, że ja tak nie mam? Ciągle widzę coś nowego i raz po raz zmieniam koncepcję. I znowu zaczynam szukać, drążyć, przekształcać w wyobraźni swoje rabaty. Teraz też mam taką listę róż ze sztywnymi pędami, których będę poszukiwać w szkółkach.
Znakowanie zacznij już teraz, ja tego kiedyś nie robiłam i żałuję, że nie wiem czasem, co naprawdę u siebie mam. Bo skoro tego nie wiem, to nie wiem też, jak to uprawiać.

Elizo, [/b]ona chyba ta twoja różyczka już była czerwona, tylko etykietka była może pomylona, co? Chociaż nie wiem. Ja kiedyś miałam różowe goździki pierzaste, a potem co roku robiły się jaśniejsze i teraz są już czysto białe. Taki dziwoląg. Może twoja niegrzeczna róża stopniowo ciemnieje, co?

Leno, dziękuję. Róże jak to róże, wiadomo - są baaaardzo fotogeniczne. Ale czasem ich piękno jest ogromnie ulotne. Szkoda.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies