Plissssssssssss mi .... daj nazwę tej jeżówki od Martka.....
Aniu to jeżówka od Ciebie w doniczce była nazwa " raspberry tart" , jednak jak sprawdziłam w necie ...troszkę mi nie pasuje...., ale taka nazwa właśnie widnieje..
Miłego dnia
Wygląda ślicznie i wcale nie dlatego, że...... ale gafa..... ja zapominam o takich drobiazgach.... poluję na ładne jeżówki, a jak jeszcze pachną to już nic dodać nic ująć...
A miskan u mnie to miskant chiński... i najprawdopodobniej Graziella lub Kleine fontaine.. listki ma wąskie z paseczkiem białym.... trza by pogrzebać w necie... ale .. na razie walczę z czasem ... i jak Ty zaczynam i czekam na okazję by po trochu robić dalej
Aniu, trawki bajeczne...
Pamiętasz może jak nazywa się to na trzecim zdjęciu z białymi kłosami?
Danuś... to miskant, ale jaki.... nie wiem... którys z tych starych niezawodnych odmian.... Graziella lub Kleine Fontane.. te znazwy zapamietałam, że sie nad nimi zastanawiałam i z opisu inetrnetowego... to najprawdopodobniej jednak Graziella... ale ....... to gdybanie..
Zostawiam Wam mój "wielokropek" i obiecuję, że wpadnę wieczorkiem zobaczyć co u Was
Porównanie z wielokropkiem bardzo trafne
Obejrzałam też zakupy- rozchodnik prezentuje się bardzo ładnie. Udalo mi się go upolować kilka lat temu, ale chyba musze mu zmienić miejsce, bo jestem nim troszkę rozczarowana - nie kwitnie zbyt okazale ...
Teraz trawkowo.... w różnych ujęciach..... traw mam dużo, ale wrażenie robią tylko duże kępy.... jakimś cudem na pozostałych nigdy aparatu nie zawieszę..... i z uporme maniak tylko te fotografuję... i Was zanudzam...
Aniu, trawki bajeczne...
Pamiętasz może jak nazywa się to na trzecim zdjęciu z białymi kłosami?
Śliczne miejsce jakby zaproszenie do tajemniczego ogrodu,
może i faktycznie w reali wygląda Twój ogród bardziej zwyczajnie, ale wyobraźnia i te zdjęcia czynią go tajemniczym ogrodem
Werbena cudna
Jakiż, bliski memu sercu obrazek! Ale, wybacz, nijak ma się do moich przyzm kompostowych!
U mnie tony odpadków, co roku, najczęściej w listopadzie, przewalam z miejsca na miejsce.
Teraz będę miała problem, bo powstaje w miejscu kompostowników, domek ogrodnika...w ogródku coraz ciaśniej.
Vita witam Cię u siebie
Ta pryzma to moja pierwsza
narazie nie będziemy ograniczać zostanie taka do wiosny, a podczas budowy, z dech których pewnie się tam będzie walac co nie miara, zrobię taki kilko komorowy, żeby M z przerzucaniem nie miał problemów.
Kupiłam takie żurawki ,jaka to odmiana ?
U mnie w ogrodniczych sklepach nigdzie nie ma innej odmiany,a ta jest chyba jakoś mało popularna na ogrodowisku
Chciałam podsadzić nimi trzmieliny ,będzie dobrze czy szukać innej
Pod środkową trzmieliną jest posadzona kosodrzewina ,lepie będzie ja wysadzić i dać tam same żurawki?
Przed bykszpanem posadziłam białe krokusy już nie mogę sie ich doczekać
Przepraszam za jakosć zdjęć ale brak lepszego sprzętu
Urszulko Krysia bardzo dziękuje za życzenia i śliczne gniazdko - marzeń ma tyle że się przepełni .
Dzisiaj pauza w zajęciach . Wyjrzałem do ogrodu - i co zobaczyłem ?
W jednym miejscu astry zakwitły na biało
A tutaj kolorowo aż głowa boli .
Zbyszek fantastyczna kompozycja - bardzo ale to bardzo mi się podoba!
Mąż mi kupił okazyjnie (market- Niemcy), dwie spore kule bukszpanowe, Wyglądają dość dobrze, choć mają sporo prześwitów, ale gdy je dotykam są takie suche, mało elastyczne. Niby kolor ciemnozielony, a takie dziwne wrażenie i czuję, że jest coś nie tak, co za jakiś czas mogę też zobaczyć. Chciałabym zapewnić im jak najlepsze warunki zimowania w garażu, bo chcę je wykorzystać w przyszłym sezonie do donic przy wejściu do domu. Donice mają spore i ziemia wilgotna.
Na Florowit to chyba już za późno?