Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 14:48, 24 lip 2012

Do góry
Jeżóweczki mam jeszcze na wrzosowisku - wszystkie mialy być różowe...a jest pół na pół z białymi...białe powędrują więc później koło patio, a różowe dokupię...

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:47, 24 lip 2012

Do góry
Dla lepszego rozpoznania nowa fotka

Uploaded with ImageShack.us
Kolorowe rabaty 14:46, 24 lip 2012

Do góry

Po prostu ogród... 14:46, 24 lip 2012

Do góry

Po prostu ogród... 14:42, 24 lip 2012

Do góry
Dzięki Agnieszka

Katalpa - Catalpa 14:38, 24 lip 2012

Do góry
Już mam zdjęcia, naprawdę spanikowałam Drzewko ma 6 lat, szkoda by było

Przepraszam za jakość zdjęć, robiłam w pośpiechu, komórką
To będzie zaczarowany ogród 14:31, 24 lip 2012

Do góry
greglis napisał(a)

Bardzo ładnie to wygląda.
Ciekawe jak się sprawdzi kocimiętka w bliskości bukszpanów, bo ona lubi sie trochę wykładać. Nie myślałaś może o przetaczniku?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:28, 24 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)

ha, ha, prawie jak na twoich kolorowych rabatach
a ja się objadam podpłomykiem, uhm...pyszny i do tego sałatka
a roslinki już posadzone

Jakie prawie masz pięknie i kolorowo i o wiele więcej ...

więcej mam, ale jakoś mam wrażenie, że najwięcej u mnie różnych odcieni zieleni i faktur i borda:
muszę floksy upolować, one dodadzą mi życia, więc muszą być ogniste
a tu moje skrzynki, które obsiałam nie wiem czym, na pewno niskie aksamitki z moich nasion i wysokie jasne z nasion od Ani asc, a co pozostałe, zapomniałam, opakowania wywaliłam

i mam takie sielskie klimaty może wy dziewczyny wiecie, co to za kwiatki, takie wesołe są

Ogrodnik mimo woli 14:27, 24 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Dziś mieliśmy wizytę nowego gościa z ptasiego towarzystwa..nie mam pojęcia co to... muszę lecieć po ratunek do Bogdzi
Za to jak się kąpał..fiu, fiu, fiu.... prawy boczek, lewy boczek , kuper do góry, kuper na dół, prysznic ,wanna ,jakuzi.... ten to wiedział co sie robi w takim SPA.. jakiś światowiec... a ja w takim towrzystwie się nie obracam.. i nie mam pojęcia jak się zwie...

Ania, a ja myślałam, że na pierwszym zdjeciu jest nietoperz....! Ja to mam bujną wyobraźnię - nietoperz w kałuży... Ale jakie akrobacje...! .. GENIALNE!... Chociaż bez Twojej oprawy słownej byłoby to zdjęcie jak zdjecie...

ale mają fajnie u ciebie
moje cos w tym stylu wyczyniają, ale jest to spa w ziemi; mają stałe miejsce i nie wiedziałam, skąd wgłębienie, dopiero M. mi powiedział, bo ja ciągle w pracy a on delektuje sie ogrodem
a teraz wracam doczytać, co za floks, już mi się zmysły wyostrzyły!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:09, 24 lip 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

tak długo to nie będzie trwać widzę, że masz większy luz i jesteś z nami, częściej

dziś dzielę kolejna hosty!

A nie za wcześnie na dzielenie .... myślałam, że to w sierpniu?
Irenko ... większego luzu nie mam, ale staram się kiedy tylko mogę być tu z Wami.... jednak czasem tak jest, że mimo starań nie jest tak jakby się chciało

wiem, wiem, różnie się układa, ale jesteś i to najważniejsze, a ja w końcu nie dzieliłam hosty, a podlewałam i robiłam oprysk konikom na przędziorka, a innym dałam witaminki, czyli Florovit i tak zeszło do 22, już było ciemno.
wiem, że dzieli się hosty później, ale ja już 2 podzieliłam, do tego kwitnące, fajnie się rozplątywały korzonki i obsadziłam kawałek brzegu; rosną sobie, podlewam je i nic się nie dzieje
załączam fotki

tu robiłam brzeg, dokończę jeszcze, ale póki robią domek, muszę zostawić dojście do niego; w tle pod sosną widać taką dużą, tę będę dzielić, wyjdzie mi z niej 20 szt. one otaczają hortensję, azalię i kalmię

Moja największa pasja - ogród 13:51, 24 lip 2012

Do góry
w tym roku dokupiliśmy sporo różnych roślinek min hosty moje ukochane

Diamentowy ogród 13:51, 24 lip 2012

Do góry
Potem wyjechaliśmy na 2 dni nad morze

Miec oleandra przed blokiem - szczęściarze

Co to?

Pomóżcie - co to za drzewo - pięknie pachniało z daleka

Witajcie w Wyżełkowie 13:49, 24 lip 2012

Do góry
Witajcie w ten piękny i słoneczny dzionek
Dziś uśmiecham się do Was Clematisami.

Po prostu ogród... 13:44, 24 lip 2012

Do góry
Zostawiam Wam trochę fotek

Diamentowy ogród 13:43, 24 lip 2012

Do góry
A teraz najlepsze Ogromne hortensje

Widok z dołu ogrodu

Widok z góry ogrodu

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 13:43, 24 lip 2012

Do góry
Taki bałagan mam aktualnie przed wejściem. Trwa poprawianie polbruku. Mąż kładł go sam, a że robił to po raz pierwszy, to niestety popełniliśmy błąd. Nie kładliśmy krawężników i po zimie trochę nam się to porozjeżdżało. Ale lepsze to niż poprawianie po fachowcach, którzy biorą za to pieniądze. Teraz wszystko będzie super

Tata ciężko pracuje

A synkowie mieli pomagać i co robią. Starszy brat poucza młodego co to znaczy być studentem. Tak to oni chyba dzisiaj na obiad nie zarobią.
Diamentowy ogród 13:37, 24 lip 2012

Do góry
Obiecane zdjęcia z krótkiej ale pieknej podróży
Ogród pokazywany jesienią pielęgnowany przez 90-letnią babcię Włoszkę Widziałam na własne oczęta jak wieczorem "biega" z konewką wśród swoich róż

wszechobecne oleandry - tutaj w donicach

znalazłam żurawkę wśród róż

a co to?

moja córcia podziwia uprawę kiwi
Moja największa pasja - ogród 13:35, 24 lip 2012

Do góry
mam kilka drzewek z których jestem szczególnie dumna

to min fothergilla major

ma śliczne szczoteczki

jesienią liście przebarwiają się na przeróżne kolory, godne polecenia drzewko

na wiosnę go przesadziłam, bo nie pasowało mi w miejscu, w którym rosło, ogólnie mam manię przesadzania, mam nadzieję, że niedługo mi minie, heheh

jaśminowiec Snowbelle, w tym roku kwitł wyjątkowo pięknie

kielichowiec wonny

dereń biały Elegantissima

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:27, 24 lip 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Iza, na nowo czytam ,,Dzienniki Kołymskie", musiałam sobie przypomnieć a czytałaś Gułag A. Applebaum, to dobry wstęp do tego reportażu j.H. Badera

Irenko dokładnie w tej kolejności plus jeszcze sporo wynorane w necie ... ... reportaże Jacka Hugo Badera to ciekawy obraz rzeczywistości jakiej nie spodziewalibyśmy się ... gułagi były ... ludzie tam zostali bądź przybyli ... żyją ... niby tak jak my a jednak jak bardzo inaczej ...

ja teraz przeszłam na nurt wakacyjny ... lżej ... romantyczniej ...

To ja poproszę jakąś propozycję ... też chcę lżej ...romantyczniej ... urlop tuż tuż

Magalenko dla mnie idealny na wakacje jest Nicholas Sparks ... która z nas nie pamieta "Listu w butelce" ... inna zekranizowana powieść to "Pamietniki" a z ostatniej chwili "Szczęściarz" ... wszedł do kin nie tak dawno ... czyta się lekko ale nie za lekko ... lubię gdy autor zastanawia się nad postacią ... troszkę ją wywraca psychologicznie od podszewki jednak nie męcząc zbyt czytelnika ... wiele można zobaczyć zapamiętać i mieć ...

a w "Szczęściarzu" jest on ... Zeus piękny owczarek i choć to książka nie o nim to pokaże właśnie piesa ... świetna partia dla Tequili

źródło http://www.filmweb.pl/film/Szcz%C4%99%C5%9Bciarz-2012-505402

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 13:27, 24 lip 2012

Do góry
Matylda i Antoś szybko się odnalazły w naszym ogrodzie. Antoś zgłębił nawet tajniki naszego garażu. Zresztą Antoś bez reszty zawładnął moim mężem a on wcale się nie bronił, bo uwielbia małe dzieci.

Nasze spotkanie upływało w tak miłej atmosferze, że zapomniałyśmy o zdjęciach. Ani przez chwilę nie byłyśmy skrępowane w swoim towarzystwie, nie brakowało nam też tematów do rozmów. Mogłybyśmy tak siedzieć jeszcze długo, gdyby nie zmęczenie Antosia i pora do snu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies