Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Krzewy liściaste szczepione na pniu 11:33, 06 lip 2011

Do góry
Zajrzałam dokładnie w środek korony, one są formowane od małego.
Ja taki krótki pieniek z kulką także u Mamy mam. Sama go wyprowadziłam Wys. pnia około 0,5 m..
Znalazłam taki egz. i poskubałam wszystko do góry i potem z tych górnych kępek przycinałam i zagęszczało się. Teraz kulka jest już spora (średnica około 0,5 m).
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:23, 06 lip 2011

Do góry
coli napisał(a)
a mojej hortensji bukietowej Unique zolkna liscie. Czesc jest pofalowana i z brazowymi kropkami albo dziurkami. Co jej jest? Czy PH gleby jest za malo kwasne? Podlalam ja ostatnio woda z siarczanem amonu (1 lyzeczka na 5l). Jak czesto moge tak podlewac?

Zobacz czy nie żeruje jakiś szkodnik. Przędziorek jest prawdopodobny

http://www.e-ogrodek.pl/choroby_roslin/choroba/3134,przedziorek-chmielowiec-przedziorki-tetranychus-urticae-koch
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:21, 06 lip 2011

Do góry
W pierwszym roku trzeba dobrze podlewać. Jeśli już się zadomowi będzie szukała wody głębiej.
U mnie część Limelight rośnie w pełnym słońcu pod murem, a część w półcieniu. Te słoneczne są mocniejsze i wielkie krzaki.

Jak przyciąć modrzewia? 11:11, 06 lip 2011

Do góry
W celu rozkrzewienia przycinamy wiosną, a potem tylko raczej ograniczamy gałązki, które wchodzą gdzieś na inne rośliny lub przeszkadzają.
Brązowienie iglaków 11:07, 06 lip 2011

Do góry
coli napisał(a)
A ja mam problem z thuja wschodnia Aurea Nana. Czy to mozliwe, ze spalilo ja slonce jak byla mokra (zraszacz troche ja polewa)? Psa nie mam, a kot tak wysoko chyba nie da rady

Odsyłam Cię do obszernego materiału, chyba tutaj jest rozwiązanie problemu.
Wg mnie to choroba grzybowa zamieranie pędów.

http://iglaki.agrosan.pl/chor.htm
Brązowienie iglaków 11:05, 06 lip 2011

Do góry
ela napisał(a)
Moja sosna na pniu wygląda tak

Opryskałam roztworem siarczanu magnezu, również podlałam, czekam i trochę się martwię.

Ona wygląda na to, że albo była zalana (mokry grunt, stała w wodzie), albo posadzona byłą ze zbyt małą bryłą (kopana) i teraz zamiera. Ja też się martwię
Cyprysik na pniu 11:02, 06 lip 2011

Do góry
Rzeczywiście nie ma tego szkodnika na liście, ale ja stosowałam i zginęły, ale może to przypadek był, bo mokra pogoda była a one lubią suche powietrze.

Popatrzyłam po swoich ściągach i podaję kilka środków działających na przędziorki (ale też różnie)

Magus, Talstar (temp. poniżej 18 stopni), Polysect, Nissorun.

Jeszcze Zolone 350 EC - chyba układowy preparat najbardziej skuteczny.

Przędziorki są uciążliwe, często wracają.
Raczej bez chemii nie da rady z nimi wygrać. Najbardziej wrażliwe są świerki białe w odm. np. Conica.

Cis - Taxus 10:48, 06 lip 2011

Do góry
Jagna napisał(a)
a kiedy ja mogę go uciąć Danusiu???

Ja tnę po posadzeniu także.

Tnij nawet teraz, do końca lipca. Ale oprócz cięcia chyba mu potrzeba lepszej ziemi, albo polej nawozem w płynie "dolistnie" i doglebowo, musi ruszyć. Ja swoje cisy podlewam Florovitem rozcieńczonym nieco mniej niż na opakowaniu zalecają.
Możesz obkopać mu ziemię dokoła i nakłaść kompostu również.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:48, 06 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Pochwalę się swoją poduszeczką do klękania podczas pielenia albo sadzenia. Materiał jest ceratowy, nieprzemakalny

Poduszka pod kolana słodziudka, taka akurat dla kobietek I to w różyczki
Ja myślałam, że u Ciebie Danusiu nie ma suchych gałązek na tujach . Dlatego nawet nie wspominałam nigdy, że tez skubię co jakiś czas. A to jednak wszędzie trzeba robić z tym porządek, aby było estetycznie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:55, 06 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Nom, ładny, byłam nawet zdziwiona
U mnie lało w nocy, teraz ?.... jakoś takoś ciemno...

Ha - ma się ten gust. Gdybyś wiedziała po ilu ja się sklepach uchodziłem co by znaleźć prezent odpowiedni
U mnie nad ranem nie padało a teraz leje.

Nasz przydomowy ogródek 08:54, 06 lip 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Zbyszku, a jak Krysia znosi remont? Wiem, że kobiety takie bałagany bardzo złoszczą.
Ja 5 lat mieszkałam na placu budowy z wykonawcami to wiem ile nerwów mnie to kosztowało.
Zbyszek to "niespotykanie spokojny człowiek jest" a Krysia? Chyba też

Danusiu Krysi najbardziej dokucza pył i kurz . Tak to jest siła spokoju ale od czasu do czasu .........
Najgorsza jest ta pogoda - wszystko się przeciąga w czasie. Ale podobno ma się zmienić od piątku. Zobaczymy. A wszystkie trudne sprawy związane z remontem staram się brać na siebie.

ładnej pogody życzę i szybkiego finału
pozdrawiam
Mój przystanek:Szkocja 08:36, 06 lip 2011

Do góry
Agnieszko, piękne petunie pełne i kompozycje z kordylinami.
Róże cudowne. Byłam u Austina dopiero co, ale jeszcze nie mam relacji zrobionej, za to zdjęć róż - tysiąc co najmniej
To właśnie tu 08:31, 06 lip 2011

Do góry
Dzidka napisał(a)

ten zielony liliowiec mnie zauroczył

Jeśli podoba się ten, to to jest Kindly Light .

Pozdrawiam, Dzidka.

Mnie także, przeuroczy
Nasz przydomowy ogródek 08:29, 06 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Zbyszku, a jak Krysia znosi remont? Wiem, że kobiety takie bałagany bardzo złoszczą.
Ja 5 lat mieszkałam na placu budowy z wykonawcami to wiem ile nerwów mnie to kosztowało.

Danusiu Krysi najbardziej dokucza pył i kurz . Tak to jest siła spokoju ale od czasu do czasu .........
Najgorsza jest ta pogoda - wszystko się przeciąga w czasie. Ale podobno ma się zmienić od piątku. Zobaczymy. A wszystkie trudne sprawy związane z remontem staram się brać na siebie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:20, 06 lip 2011

Do góry
Zbyszku, ja najbardziej lubię właśnie te z największą ilością białego, no i żółtą Sum & Substance, co ma takie wielgachne liście.
Nasz przydomowy ogródek 08:19, 06 lip 2011

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 08:13, 06 lip 2011

Do góry
Nie wyrywaj, faktycznie pokrzywowate są, przyjrzyj się dobrze
Ale w wielkiej ilości cosik to może być to. Późno posiałeś to i późno wschodzą, bo w końcu późno zdecydowałeś się, że chcesz
Kubusiowo 08:11, 06 lip 2011

Do góry
Gosiu, ja kwiatki dla Ani dowiozę, daj namiary na PW.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:07, 06 lip 2011

Do góry
Ni stąd ni zowąd (jaki trudny zwrot) przekroczyłam wczoraj 250 tys. wyświetleń Teraz patrzę..
Widać że bukszpany cieszą się dużym zainteresowaniem.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:04, 06 lip 2011

Do góry
Nom, zapach rzeczywiście ładny, byłam nawet zdziwiona
U mnie lało w nocy, teraz ?.... jakoś takoś ciemno...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies