Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:59, 14 lis 2016
Do góry
magnolia napisał(a)
molinia ode mnie to może być Karl Forester. Ale nie zapewniam, napewno to tylko molinia tzrcinowata.

Bacowa mi wkleiła fajna fotke ...ze zdejec nie rozrózniam odmiany

magnolio zobacz sama czy mi tam molinia spasuje czy moze cos innego powinnam dac ?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5730-kolorowa-piaskownica?page=509
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:37, 14 lis 2016

Do góry
molinia ode mnie to może być Karl Forester. Ale nie zapewniam, napewno to tylko molinia tzrcinowata.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:49, 14 lis 2016

Do góry
Gosia piękne zdjęcia.
bardzo, bardzo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:53, 14 lis 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Ren, a Twój to już 'gimbaza'?

Tak trzecia klasa ... jego motto: "uczę sie dla siebie nie dla ocen"
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:08, 14 lis 2016

Do góry
Ren, a Twój to już 'gimbaza'?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:55, 14 lis 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

ja mam podobnie ze średnim. Tzn nie jest kiepski, ale przestał robić cokolwiek, więc wyniki ma średnie. Nie mogę na to patrzeć, próbuje gadać, negocjować, egzekwować. Narazie wycisnełam z niego ból brzucha.

Na szczęście dwoje pozostałych uczy się samo, pilnuje się samo. Liczymy że średniemu przejdzie, jak pryszcze na nosie, bo z tego wyrośnie. Oby

To jesteśmy trzy ... ja mam tak z synem ... nie ma już kompa, zabraliśmy mu telefon, przestał chodzić do kościoła i ... dobrze, że jeszcze do szkoły raczy pójść ... to jest moja porażka wychowawcza ... na szczęście córcia rekompensuje mi te wszystkie przykre doświadczenia ...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:28, 14 lis 2016

Do góry
Madżenko pięknie masz!
jakie kostki na wjazdowej duże i zwarte
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:21, 14 lis 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:18, 14 lis 2016

Do góry
u nas w sobotę było tak:
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:00, 14 lis 2016

Do góry
Gosiu, u nas buksy ozdabiają psy, które wpadną czasem przechodząc obok.
Taki szybki skręt pod bramą sąsiada, od niego do nas i w kule.
Dla odmiany czas na zmiany... 08:53, 14 lis 2016

Do góry
cudne zdjęcia Beatko!
bardzo cieszą zawsze kiedy wklejasz świeże.
Widzę że zachwycasz się trzcinnikiem - mnie tez hipnotyzuje.

Piszesz że mało teraz rzeczy Cię cieszy. Ja mam tak co roku zimą. Do świąt jeszcze jakoś ciągnę, potem zaczyna się mroczny dla mnie czas.
Ale od lutego coś tam sieję, potem gadam do siewek i jest lepiej.
Teraz mogłabym spać po 15 godzin, gdzie nie usiądę, tam zasypiam, nawet przy komputerze
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:01, 13 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
hejka nadrabiam wkońcu
czyli ściezkę będziesz zmieniać? i bedzie koło jak Magnolia narysowała i murki?
a hortensjowa po luku tego koła bedzie szła? a drzewa będą?

Aniu
Na razie skupię się jednak na wgłębniku i ściance wodnej ... a rabata falista może doczeka kiedyś mądrego rozwiązania
Póki co zima daje o sobie znać ...

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:56, 12 lis 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
jej, jeże robisz?

To co Ty w Beatlesach, ja miewam na kuli bukszpanowej. Błee

ale to kto? twoje kotki?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:01, 12 lis 2016

Do góry
hejka nadrabiam wkońcu
czyli ściezkę będziesz zmieniać? i bedzie koło jak Magnolia narysowała i murki?
a hortensjowa po luku tego koła bedzie szła? a drzewa będą?
Jak to wszystko ogarnąć? 22:29, 11 lis 2016

Do góry
Teresko,

Zielona bardzo dobry pomysł Ci podsunęła.
Ty traktujesz każdą rabatę odrębnie, jakby sąsiednich nie było. Przez to ogród nie tworzy jednej całości. Jak to Magnolia napisała u Reni: trawnik to nie tylko resztki po zaplanowaniu rabat - musi mieć ładny kształt.
Popatrz na to:

Na zielono zaznaczyłam rabaty, a trawnik jak rzeka wije się dookoła domu.
Ogród Nety- moje marzenie 22:16, 11 lis 2016

Do góry
Uff, przyznam się, że ten warzywniak nie ułatwia zadania. To jest chyba czwarta wersja i pierwsza, która nadaje się do pokazania:

Zielone to nasadzenia a kółka to drzewka wielopniowe.
Tam, gdzie mają rosnąć te drzewka, linie nie są zaokrąglone, tylko tworzą taki dziubek:

Przy skarpie faktycznie będziesz musiała zrobić taki murek wznoszący, jaki Magnolia zaproponowała Reni.
Zielonym do góry... :) 22:14, 11 lis 2016

Do góry
A ostatnio dzialalam z tej strony ogrodu:

Na chwile obecna swierkow juz tu nie ma a pojawila sie Magnolia w towarzystwie brzozy. Strasza sniegiem jutro a ja mam plan...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:15, 11 lis 2016

Do góry
Metasekwoja Chubby już prawie cała brązowozłota. Paprocie zapadły w sen zimowy.

Magnolia wciąż zielona, a białe wrzosy kwitną w najlepsze.

Z niebytu wyłaniają się zimozielone fragmenty żywopłotu nieformowanego. W sezonie zakrywały je krzewy.

Wrzosowisko wciąż mieni się kolorami.

Krokusowy zakątek 22:18, 10 lis 2016

Do góry
Witajcie!

Mira - magnolia jest w planach, tylko że w prawym dolnym rogu frontu - za zabudową na śmietnik (tylko nie wiem czy tam nie jest zbyt mało miejsca). Musze przyznać, ze trochę boję się drzewek liściastych ze wzgl. m.in na liście i na ich wielkość A co do tematu to bardzo jestem ciekawa czy te 400 cebulek krokusów zakwitnie na wiosnę. Zauważyłam niestety że one powystawiały kiełki w trawniku - to chyba nie jest normalne? za ciepło im było?

Dominika11 napisał(a)
Agatko popraw swój podpis, będzie łatwiej do ciebie trafić. Musi być na zielono.

nie za bardzo wiem jak to zrobić. Tego jeszcze nie doczytałam

MonikA napisał(a)
Witam się, współczuje tego błota, też tak kiedyś miałam.

taaaaaak - straty na ten tydzień dzięki uroczemu błotku - zderzak w aucie męża i rozszarpana oponka w moim. Bardzo liczę na to, że jakimś cudem w przyszłym tygodniu to zrobią zanim rozpadną nam się auta

Dorobiłam w paint'cie brakujący front i wybazgrałam kolejna lewą rabatę.

Marzy mi się po tej lewej stronie coś w stylu szpilkowego ogrodu
Gosiniak napisał(a)

Krokusowy zakątek 20:57, 10 lis 2016

Do góry
Witaj!

Zobaczyłam ciekawy tytuł więc wpadłam.

Trochę namieszam. Zastanów się czy w tym miejscu zamiast cyprysika nie warto dać drzewa liściastego - teraz wielopniowe w modzie.
Może mała magnolia, klon, albo jakieś inne lubiane drzewko.
Zobacz do wątków tematycznych dla drzew.
Wiem że cyprysik czeka na wsadzenie więc wsadzaj zawsze jeszcze będzie można zmienić.

pozdrawia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies