Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

bacowa 22:45, 05 sty 2017

Iwonka, magnolia ma jak to napisałaś "szerokości" jakieś 1,5 x1,5 m., a te żółte kwiaty, chyba rudbekie to rzeczywiście są jednoroczne. Strasznie się wysiewają.
Iwk4 22:47, 05 sty 2017

Czyli masz te, co ja
Ale ja je lubię

Szukam miejsca na magnolię u mnie. Tęskno mi do niej. Wiosną znowu będę wzdychać...
bacowa 22:49, 05 sty 2017

Iwona daj zdjęcie tej swojej, zaraz ci powiem czy to ta sama.
Iwk4 23:00, 05 sty 2017

Twoja inna jest. Możemy się siewkami wymienić Albo nasionka ci zbiorę. Chcesz?
Iwk4 23:08, 05 sty 2017

Dziś posadziłam do doniczek werbenę i krótko przycięłam. Pora podpędzić w domu na sadzonki. Zakwitną szybciej, niż ta siana do gruntu
Postawiłam w sypialni przy drzwiach tarasowych. nie mam tam grzejnika, a światłą powinno być troszkę.

Umęczyłam się trochę, bo rano pan dowiózł mi węgiel, a potem zaczęło sypać i bałam się, ze zanim Zbyszek przyjedzie, będę mieć węgiel ze śniegiem, więc zaczęłam po pracy sama wozić taczką. Samemu oczywiście się szybko zmęczyłam i resztę tylko folią zabezpieczyłam...
Zbyszek wrócił późno, bo na trasie drogi nieprzejezdne, dwa razy w korkach stał, nawet plug się zakopał ... Ostatecznie węgiel w kotłowni

bacowa 23:08, 05 sty 2017

Iwonka, ty mi już dałaś, nie pamiętasz ?
Siewki ci dam na wiosnę.
A tak apropos: miałaś zapisywać, ciekawa jestem ile zapisałaś ( ty wiesz co), a wiosna blisko
Iwk4 23:13, 05 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)

Iwonko a ten kamień to sami przewiercaliście czy kupowany?Chciałabym też w tym roku zrobić takie ciurkadełko a może bardziej ciurkadło bo miałyby to być 3 głazy i ciekawi mnie ten temat

Asiu, z kamieniem miałam kłopot, bo nie wiedziałam, kto by mi przewiercił kamień. Przypadkiem okazało się, że e-Ma znajomy bawi się w kamieniu i sam zaproponował przewiercenie. Nie brałam sporego, bo to ma być małe ciurkadełko, takie naturalne...Ale widziałam piękne ciurkadło z trzech stojących kamieni, wysokich. Jednak takie cudo kosztuje, a ja staram się systemem gospodarczym pozyskać parę rzeczy w ogrodzie.
Iwk4 23:16, 05 sty 2017

bacowa napisał(a)
Iwonka, ty mi już dałaś, nie pamiętasz ?
Siewki ci dam na wiosnę.
A tak apropos: miałaś zapisywać, ciekawa jestem ile zapisałaś ( ty wiesz co), a wiosna blisko

Ewa, coś tam pamiętam, ale ostatnio sporo nazw roślinek pozapominałam. Muszę wszystko we ferie odtworzyć. Oby czasu mi starczyło. Mam wstręt ostatnio do notatek
Nowalijka 23:28, 05 sty 2017

Iwonko, właśnie zaczęłam robić plan działki. Byłoby za pięknie, gdy szło jak z płatka. Nie mam w domu gumki do zmazywania, jak pech to pech. Tak to jest jak nie ma w domu małych dzieci. W sobotę sprawię sobie gumkę i dalej będę bawić się w nieudolnego architekta
Iwk4 23:32, 05 sty 2017

Elu, ja ciągle szukam ołówka, a oboje z dzieckiem szkolni jesteśmy.
Zdążysz do ferii
Widziałam u ciebie przegląd nasionek i zeszłorocznych kwiatuszków, ale już nie mam czasu się wpisywać.