Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 12:06, 03 sty 2017

Jana 12:07, 03 sty 2017

Brat przyslal zdjęcie ze spaceru w Irlandii...co to?

mira 18:37, 03 sty 2017

Witaj w 2017! niech się darzy!

Wydaje mi się że to kalina jakaś - ciekawe - Dzidka by wiedziała

Czytałam o leszczynie - przyznam że byłam za pozostawieniem tyle że bardzo dokładnie bym oczyściła pod spodem i wyznaczyła linię wkoło kancik. Miałam w planie leszczynę do ogrodu - teraz taki wybór odmianowych ...no ale jak poczytałam o kleszczach - serio?- to nie mam mowy za nic i jeśli u Ciebie są to po prostu wywal bo sentymenty nie sprzyjają rozwojowi ale to inny temat

pozdrawiam
Marga 15:39, 04 sty 2017

Hej Jana ! Najlepszego w nowym 2017 roku i mnóstwo pomysłów na przedogródek!
Ja mam leszczyny i wszystkie są podczesane od dołu na co najmniej metr (wyżej kleszcze i tak nie włażą). Młody miał kleszcza, ale dlatego, że wlazł w wysoką trawę na łące i złapał natychmiast to ohydztwo. Dziewczyny piszą, że mnóstwo kleszczy siedzi w tujach. Mi się marzy jakaś purpurowa leszczyna jeszcze
Ładne masz rodki ...moje pod śniegiem siedzą cicho.
anabuko1 12:57, 06 sty 2017

Witaj!!
Nie wiem co to jest za drzewo...ale fajnie wygląda.
Nie tak jak u nas zimowo i srogo, Brr u mnie - 14 jest teraz
pozdrawiam cieplutko
Jana 18:22, 06 sty 2017

mira napisał(a)
Witaj w 2017! niech się darzy!

Wydaje mi się że to kalina jakaś - ciekawe - Dzidka by wiedziała

Czytałam o leszczynie - przyznam że byłam za pozostawieniem tyle że bardzo dokładnie bym oczyściła pod spodem i wyznaczyła linię wkoło kancik. Miałam w planie leszczynę do ogrodu - teraz taki wybór odmianowych ...no ale jak poczytałam o kleszczach - serio?- to nie mam mowy za nic i jeśli u Ciebie są to po prostu wywal bo sentymenty nie sprzyjają rozwojowi ale to inny temat

pozdrawiam
nic jeszcze nie jest na 100 procent postanowione muszę zrobić ten plan i wam pokazać.....jakiś zamysł mam ale co dwie głowy to nie jedna dziękuję za życzenia : kalina? powiem, że to było wielkości takiego szeregowego domu, sądziłam że to magnolia....i to teraz kwitnie
Jana 18:25, 06 sty 2017

Marga napisał(a)
Hej Jana ! Najlepszego w nowym 2017 roku i mnóstwo pomysłów na przedogródek!
Ja mam leszczyny i wszystkie są podczesane od dołu na co najmniej metr (wyżej kleszcze i tak nie włażą). Młody miał kleszcza, ale dlatego, że wlazł w wysoką trawę na łące i złapał natychmiast to ohydztwo. Dziewczyny piszą, że mnóstwo kleszczy siedzi w tujach. Mi się marzy jakaś purpurowa leszczyna jeszcze
Ładne masz rodki ...moje pod śniegiem siedzą cicho.
Dziękuję mam nadzieję,że w tym roku moje plany ogrodowe ruszą z kopyta bo zeszłoroczny z różnych względów był beznadziejny....jak to w nowym roku nowe postanowienia też ją podczesałam od dołu ale i tak wypuszcza młode z ziemi i ciągle trzeba to regulować ostatnio oglądałam w Mai, że można z leszczyny robić różne cuda
Jana 18:26, 06 sty 2017

anabuko1 napisał(a)
Witaj!!
Nie wiem co to jest za drzewo...ale fajnie wygląda.
Nie tak jak u nas zimowo i srogo, Brr u mnie - 14 jest teraz
pozdrawiam cieplutko
niesamowite, że w styczniu kwitnie przecież w Irlandii nie jest tak ciepło brata nie spytam bo się nie zna
Jana 18:27, 06 sty 2017

u mnie było -17, bluszcz nie zdążyłam okryć pewnie zmarznie.....szkoda...postanowiłam kupić już nasionka i niestety , u mnie jeszcze nie ma.....no jak tu żyć????
Gabriela 18:46, 06 sty 2017

Jana, widzę że musisz podejmować męskie, stanowcze decyzje. Nie bardzo widać na zdjęciach problemu przedogródka, ale ta tuja ogromna, piękności wątpliwej trudna do zakomponowania będzie.
Nie dawaj się rodzinie, zwłaszcza dziecko niech nie manipuluje sentymentem do leszczyny. Jak ma sentyment, to niech nową posadzi samo, gdzie indziej.
W jakim stylu chcesz mieć ten przedogódek? I czy ta altana tam musi być, od frontu? Altana służy raczej do schowania się, więc nie lokuje się jej na przodzie ogrodu, chyba że jest tylko przód ogrodu. Już lepiej żeby ta buda dla psa tam została, niż altana.
Z trzeciej strony, przez tuję, pies w budzie ma cień