Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

AgataBC 20:10, 08 sty 2017

A jakie drzewka chciałabyś do ogrodu ? Może coś mnie zainspiruje Róż, które wymieniłaś niemal nie znam.. skąd te odmiany wytrzasłaś ? Chyba z jakiegoś katalogu lub książki..
Zana 20:48, 08 sty 2017

Witaj Agciu! Wypisałam sobie drzewka, które na dzień dzisiejszy chciałabym mieć, ale któż to wie co będzie za jakiś czas:
Klon Bloodgod - tego chcę raczej na pewno
Klon Shirasawy Jordan - tego też raczej tak
Ambrowiec Slender Silhouette trzy sztuki w małym szpalerze
Buk Dawyck Gold - ?? albo buk Aurea Pendula
Platany Alpens Glob -100%
Wiśnia Umbraculifera - ta na pewno, jedna sztuka przy tarasie już zaplanowana
No i jeszcze magnolia Genie
No i jeszcze może upchnęłabym klona Sangokaku

No i jeszcze wiele innych mi się podoba, ale ogród za mały.

A róże? Wytrzasłam sobie Kochana ze strony szkółki Fl. i z katalogu Tantau, który sobie tak jakoś jesienią bezwiednie zamówiłam

bacowa 21:03, 08 sty 2017

Anulka, Schone Maid, to nowość różana od zeszłego roku u nas w szkółkach. Mam 3 szt. u siebie, zapowiada się super. Zdrowiutka,ładnie kwitnie, długo trzyma kwiat, powtarza kwitnienie. Zobaczymy jak ze wzrostem w kolejnych latach , bo na razie to młódka.
Zana 21:09, 08 sty 2017

Ewa, dziękuję za wizytę. A jej kolor to róż taki raczej zimny czy ciepły? Bo na zdjęciach w necie różnie wygląda, zależy w jakim świetle zdjęcie robione. Jak masz jakąś fotkę to chętnie zobaczę, możesz u mnie wstawić
bacowa 21:36, 08 sty 2017

Jest taka jak na zdjęciu, raczej ciepły róż.
AgataBC 21:39, 08 sty 2017

Fiu fiu fajne drzewa, aż sobie sprawdzę niektóre Powodzenia i aby do wiosny!
MirellaB 21:44, 08 sty 2017

Cześć Anula Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
inka74 22:17, 08 sty 2017

No to ja teraz powinnam się zapytać gdzie ty te wszystkie drzewa chcesz zmieścić ) no się uśmiałam

Piękne okazy wybrałaś. Gienkę kocham miłością absolutną. Mam nadzieję, że przeżyje tą zimę. Tu jestem nieobiektywna bo nawet jak padnie kupię następną. W Morenie mieli jeszcze na jesieni bardzo ładne okazy i nawet w miarę cenowo. Umbrę lubię coraz bardziej. Szczególnie, że nawet 4 wiśnie zjadłam w tym roku. Slender u mnie w tym roku się nie przebarwił. Gniewam się na niego. Nie okryłam go teraz i chyba źle zrobiłam, znów podmarźnie. Teraz to już po ptakach bo -20 już było. Buki obydwa piękne choć inne totalnie. Dawyck by u ciebie bardzo pasował. Tylko to ogromne drzewo jest. Jasny pendula trudny do dostania. Raz widziałam i cena no spora była. Platan bardzo dostojny, znajoma ma. Pewnie jakbym katalp nie miała o nim bym pomyślała. Klony cudne. Ech...
Zana 22:19, 08 sty 2017

Ewa dziękuję. Wolałabym chłodny róż, ale dla zapachu się skusiłam. Podobno pachnie cudnie.

Agcia mnie się podobają. A co z planów wyjdzie, to czas pokaże. Oby do wiosny

Mirelko Dziękuję.
Zana 22:26, 08 sty 2017

Iwonka Ty jesteś mistrzynią upychania to mi po prostu pomożesz te drzewka poupychać u mnie. Dawyck Gold też mnie trochę tą swoją docelową wielkością przeraża, ale w sumie mam przecież ogromne brzozy, sosny i świerka to może i buk się jakoś wpasuje. Reszta to raczej mniejsze drzewa. Na razie sobie wypisałam, ale niektóre jeszcze do przemyślenia.