Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Żywopłot strzyżony liściasty 22:06, 21 lip 2012

Do góry
Ten sam żywopłot po dwóch latach

Kwiatki i rabatki u Elizy 22:06, 21 lip 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)

Parę fotek z ogrodu

Jaka piękna, wielka hosta.

To samo miałam napisac. Olbrzym. I pięknośc do tego. Pewnie juz długo tam rośnie. pozdrówka .
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:06, 21 lip 2012

Do góry

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:05, 21 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Ano - Twoja trawa jak puszysty dywan i te linie, falujące, pięknie!
A taras - doskonały pomysł, będziesz mogła wyeksponować swoje rękodzieła. Drewno wybraliście eleganckie.
A gdzie ten tort?

Weronika, no mąż Cię pokocha Trawa to jego konik jest, ja nie tykam, on kosi, nawozi, wertykuluje, aeruje, glaszcze i czule przemawia

Gosiu, dziękuję Jeszcze cegiełka, zasłony i materiałowy dach...i będzie fajnie...

A torcik tutaj:

No to Mąż naprawdę może być dumny ze swojej pracy!
Wiedziałam, że tort będzie cudowny, chyba sama bym taki chciała dostać, na pewno byłabym pod wrażeniem na zawsze. To niesamowite, że podejmujesz takie wyzwania, że chcesz wygospodarować swój czas i staranie - myślę, że takie dzieła budują najwspanialszą historię naszego świata. Mała będzie zachwycona!
Wichrowe wzgórze 22:03, 21 lip 2012

Do góry
Przedstawię dzisiaj nowe nabytki - kupiłam dwie hortensje Levana. Ciekawa odmiana. Ma piękne, wielkie, zwiewne kwiatostany i mocny wzrost. Obie zamieszkały na rabacie przed domem

Ubiegłoroczne Limelighty niebawem zakwitną :heja
Żywopłot strzyżony liściasty 22:01, 21 lip 2012

Do góry
Buk świetnie znosi cięcie, dlatego małe okazy można sadzić gęsto na żywopłoty strzyżone i zachowują one liście w kolorze brązowym długo, czasem aż do wiosny.

Stary żywopłot bukowy po radykalnym odmłodzeniu, wypuszcza nowe liście

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 21:59, 21 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

A taras - doskonały pomysł, będziesz mogła wyeksponować swoje rękodzieła. Drewno wybraliście eleganckie.
A gdzie ten tort?

Weronika, no mąż Cię pokocha Trawa to jego konik jest, ja nie tykam, on kosi, nawozi, wertykuluje, aeruje, glaszcze i czule przemawia

Gosiu, dziękuję Jeszcze cegiełka, zasłony i materiałowy dach...i będzie fajnie...

A torcik tutaj:

Ogród w Holandii 21:59, 21 lip 2012

Do góry

Cudowny obrazek, przez maciejkę w kadrze : ) Czasem taki niewielki element przesądza o tym czy zdjęcie będzie zaliczone do : "niezwykłych"
A na Waszym super znalezisku to może dobrze wyglądałyby małe surowe w wyglądzie doniczki z rojnikami - albo podobnie łukowato wygięte podłużne ( nerkowate ) doniczki z drobnymi roślinkami żeby nie zasłonić żeliwa. A może jakaś hederowa delikatna kaskada z jednej strony...
Ogród u stóp klasztoru 21:58, 21 lip 2012

Do góry
lubię jak kogoś zainspiruje

Rajski ogród Ani 21:54, 21 lip 2012

Do góry
U Bożenki zachwyciły mnie m.in, rozwary

i śliczny delikatny liliowiec
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 21:52, 21 lip 2012

Do góry

A gdzie ten tort?
Ogród w Holandii 21:51, 21 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Wracając z teściową i resztą rodziny z wyprawy do Utrechtu, przechodziliśmy obok kontenera, do którego sąsiedzi kilka domów dalej wyrzucają odpadki remontowe. I na samym wierzchu leżało to coś, staroświecko zwane żardinierą:

Agata - no dobij mnie, dobij ależ cacuszko! Ze tez u nas takich nie wyrzucaja
Rajski ogród Ani 21:50, 21 lip 2012

Do góry
Wywołana do tablicy przez Bogdzię w wątku Małgosi chciałam powiedzieć, że spędziłam przemiłe sobotnie popołudnie w w ogrodzie Bożenki i jej męża, dojechała też Małgosia z mężem. Czas szybko mijał na pogawędkach o kwiatkach, spotkaniach ogrodowych, pasjach...itd... i zanim się obejrzeliśmy czas było wracać do domu z postanowieniem, że to nie ostatnie nasze spotkanie Ogród piękny, zadbany jak słodki cukiereczek tworzony z pasją i miłością

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:48, 21 lip 2012

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:36, 21 lip 2012

Do góry
Renato,czekam na twój wątek,będzie dobrze.

Elu,lilii miałam więcej,ale w ubiegłym roku sporo mi wymarzło.Jak ogląda się na forach ogrodowych tyle pieknych odmian to chciałoby się mieć je wszystkie,ale wiadomo,że się nieda.Mimo wszystko we wrześniu u nas na agrze dokupiękilka.

Aniu,chciałam dokupić jeszcze jedną w razie gdyby mi ta zginęła,ale nie mogłam potem jej spotkać.

Na spotkaniu było bardzo fajnie.Ania,dobra duszyczka sprawiła mi niespodziankę i przywiozła 3 kolory floksów,do których nie mam zupełnie ręki i fajny niski nachyłek,a od Bożenki dostałam pięknego miskanta.

Co z tym ogródeczkiem począć 21:32, 21 lip 2012

Do góry
Moje szanowne M dzisiaj miał pilny wyjazd ,wiec ja za szpadelek i jeszcze kawałeczek rabatkę poszerzyłam od tego poszerzania jej falisty kształt się wyprostował i stwierdzam że lepiej mi sie taka falista podobała
O....! 21:30, 21 lip 2012

Do góry
bardzo miło Was widzieć

labrador na tle aktualnie poprawianego/uzupełnianego skalniaka

oraz gaszący pragnienie deszczówką

już się napił...

Rododendronowy ogród II. 21:16, 21 lip 2012

Do góry
A dzis spotkałam takiego stwora i nie wiem co to jest. Malutki jak biedronka ale tak sie kręcił że nie mogłam ostrego zdjęcia zrobic.

Kubusiowo 21:05, 21 lip 2012

Do góry
witaj Gosiu - trochę spóźnione ale serdeczne gratulacje na pół tysiączka...
z dzisiejszymi wieczornymi malwami
Buk pospolity - Fagus sylvatica 21:02, 21 lip 2012

Do góry
Witam,
na zdjęciu poniżej to Fagus Sylvatica Pendula, została posadzona u mnie 3 dni temu. Jeżeli nie widać na zdjęciu dlaczego się pojawiła w moim ogrodzie to napiszę to wprost.
Za jakiś czas chciałabym, aby to drzewo chociaż w części przysłoniło mi widok na te bloki, które niespodziewanie wybudowano mi. Nic mi one nie przeszkadzają, ale wolałabym z okien mojego domu patrzeć na jakieś drzewo niż w okna sąsiadów. Na naszym forum w wątku "Fascynujące drzewa" zobaczyłam własnie taką roślinę, bardzo rozłożystą.
Mam prośbę, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak można osiągnąć taki efekt. Niestety nie umiem przenieść zdjęcia, które zostało zamieszczone na forum chyba w 2010 roku.
Dziękuję za pomoc.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies