Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:17, 22 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Trafił się też taki model

Nie bał się ujęć z bliska

...ale ja bym sie bała... raz mnie tylko w d........ uszczypnał taki cudny ptaszek i dziękuje bardzo za taką przyjemności
Nasz mały raj na ziemi :) 22:17, 22 lip 2012

Do góry
Może tu coś lepiej widać?

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:16, 22 lip 2012

Do góry
Jeszcze ze dwa zdjęcia

Kubusiowo 22:15, 22 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Oto wózek z cudami wyjątkowej urody

Szczerzę zęby Buziak
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:15, 22 lip 2012

Do góry
Trafił się też taki model

Nie bał się ujęć z bliska

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:14, 22 lip 2012

Do góry

O....! 22:12, 22 lip 2012

Do góry
marzena napisał(a)
witam dziewczyny

chciałam zrobić fotki rabaty wschodniej, zaraz przy domu, a moje zwierzaki akurat tu sobie przebywały...
więc mini sesja się odbyła...

Piękne, kolorowe rabatki. Bardzo przemyślana kompozycja. A co tam Ci się pnie po murze, bo lekko niedowidzę
Wspaniała kompania. U mnie też komitywa psa z kotką Jak wychodzimy z domu na dłuższy spacer, to kotka nam towarzyszy do zakrętu drogi, tam się zatrzymuje i czeka, aż wrócimy i znowu się przyłącza. Zabawny widok
Moje poletko 22:10, 22 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Celinko a Ty nie masz psa na działce, bo te grzyby to takie po psich siuśkach? hibiskusy powyjmuj z ziemi staraj się nie otrzepywać z ziemi bryły korzeniowej i powysyłaj ludziom o mnie nie zapomnij w tamtym roku sobie kupiłam takiego i niebieskiego ale jest w starym ogrodzie i nie wiem czy jeszcze żyje, w tym ogrodzie w tym roku pół krzaka mi wymarzło i siedzi taka sierota połówka, pokażę Ci moje te są kupione, a teraz mój krzak którego polówkę musiałam wyciąć , bo zmarzła, ma kolorowe listki i zielone i kwiaty różowe i niebieskofioletowe na jednym krzaczku, zdjęcia z tamtego roku ale Ci nafociłam, popatrz
a potem zabiorę

Niczego nie zabieraj!!!!
Psinę miałam,ale ona już z nami nie jest od 2 lat! a poza tym miała swoje miejsce na siuśki ,bo mądra była!
Trochę hibików powsadzałam do doniczek. A resztę dzisiaj wykopałam i zasiliłam kompost!
Aniu,Twoje hibiki są wypasione! oczywiście jak będziesz miała chęć wyślę też tego mojego!!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:09, 22 lip 2012

Do góry
Pierwsze fotki - narobiliśmy ponad 300 w te 2 tygodnie

Przygotowanie paliwa do pieca:

M miesza ciasto (z 10 kg mąki)

Młoda prezentuje wyrośnięte chleby:

Zbliżenie:

Do pieca:

Gotowe:

Dobranoc!
Ogródkowy chaos u monitki 22:09, 22 lip 2012

Do góry

czy ktoś wie co to za roślina?

tak wygladają kwiatki

Ogródkowy chaos u monitki 22:07, 22 lip 2012

Do góry
monitka napisał(a)

inni prowadzą poważne rozmowy

No tak w tym wieku tylko poważne rozmowy, takie o życiu.
O....! 22:06, 22 lip 2012

Do góry
witam dziewczyny

chciałam zrobić fotki rabaty wschodniej, zaraz przy domu, a moje zwierzaki akurat tu sobie przebywały...
więc mini sesja się odbyła...

Ogródkowy chaos u monitki 22:02, 22 lip 2012

Do góry
Hej Beatko, super że do mnie zajrzałaś
Hehe no ja też się zastanawiam jak to jest że jednym Bozia takie talenty daje a inni (ja ) dwie lewe ręce mają
Dzisiaj wykulkowałam tawułkę u mamy...nie mogłam patrzec jak taka rozchochrana na rabacie siedzi

Dzisiejszy dzień praktycznie jak każdą wolną chwile spędziliśmy nad naszym bajorkiem Pogoda taka sobie raz ciepło raz zimno ale przynajmniej nie padało
Dzień tam mija spokojnie i wesoło. każdy robi to na co ma ochotę.

Jedni łowią ryby

inni prowadzą poważne rozmowy

jak jest ciepło można pomoczyć nogi

a jak chłodniej można poobserwować przyrodę

no i nacieszyć oczy kolorami

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:01, 22 lip 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
Ale się porobiło.

Ostatnio Dzidce chciałam wmówić, że nauczyła mnie nowej nazwy robaczka (słodziak rzepakowy) na spotkaniu dolnośląskim i chyba strzeliłam gafę, to byłaś Ty Łucjo, tak? Przepraszam, ale mylę Was.

Nie strzeliłaś żadnej gafy.
Teraz ja mam wyrzuty, że pytanie o robaczka przeczytałam wtedy kiedy już go oznaczyłaś.
Powinnam była nie pozostawiać je bez odpowiedzi.

A, że mylisz nas, to już wiesz, że nie ty jedna.

Pozdrawiam, Dzidka

Dzidko, pocieszyłaś mnie, że nie ja jedyna. Wcześniej pocieszyła mnie już Gabrysia. Z robaczkiem nic nie szkodzi. Ważne, że wiem, bo nie lubię nie wiedzieć
A tak jeszcze wracając do mylenia, często się zastanawiam, które rozmowy na spotkaniu dolnośląskim przeprowadziłam z Tobą, a które z Łucją. Naprawdę chwilami mnie to śmieszy, że nie wiem, z którą biegałam po ogrodzie Tomka na przykład.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:00, 22 lip 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:00, 22 lip 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:59, 22 lip 2012

Do góry
No to proszę Na początek wyjazdu był Park Narodowy Krka - niesamowite miejsce oraz te wieeeelkie i liczne wodospady, pod którymi można było się kąpać - woda cieplejsza niż w Bałtyku

Ogrodnik mimo woli 21:56, 22 lip 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Ania,szalejesz z ilością zdjęć! a wszystkie bardzo ładne !

ale ta rabata chyba najbardziej mi się podoba - piękne delikatne kolorki

no i piękne fotki jeżówek z motylem rusałką admirałem - też taki przyleciał do mnie dzisiaj, ale siedział na budlei

Jak widać po Twoim wpisie.... słuszna decyzja o eksmisji aksamitki.....
A motylek nie wiedziałam jak się nazywa..... Ale był ładny...
Nasz mały raj na ziemi :) 21:54, 22 lip 2012

Do góry
Lawendy mam trzy małe sadzonki... ale mam nadzieję że szybko się rozrosną... Muszę tylko rozluźnić im ziemię bo u nas gliniasta i posadzić je troszkę wyżej...

Natomiast rdestu mam bardzo dużo...

Myślicie że będą pasować obok siebie?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:53, 22 lip 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

A tu widać dosadzoną ostatnio runiankę. Ostatnio sąsiadka się zatrzymała i chwaliła, że ładnie to wygląda. I oczywiście wszyscy pytają jakie to kwiatki tam nasadziłam. Jak mówię, że to runianka japońska, to robią dziwną minę. Może powinnam mówić Pachysandra terminalis Już teraz odpowiadam, że to runo leśne i na zakryć całą powierzchnię. Wtedy widzę po minie i kiwaniu głową, że rozumieją ideę. Kanty oczywiście wygryzione.

Przeczytałam i mało się nie posikalam! Ale to zupełnie jak u mnie na wsi... jak używam słowa "rabata" to patrza jak na wariata, jak mówię "zagonek" to kiwają głowami Nazw roslin nie podaję w ogóle bo jak rzuciłam "heuchera" to oczy mało im nie wypadły Po co mam ludzi stresować? hihiihih
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies