Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

hanka_andrus 17:08, 05 wrz 2012

Na tę ciepłą stanowczo czekam,innej za opłotkami każę zostać!
Megi...Pozdrawiam.
agata_chrosc... 17:17, 05 wrz 2012

Welka 17:44, 05 wrz 2012

Witam!
Bez bicia przyznaję się, że otworzyłam na stronie wcześniejszej, przeczytałam o cudnych zdjęciach pajęczyn, ale nie cofnęłam się do tych zdjęć, bo nie lubię pająków i mogłabym jakiegoś tam wypatrzeć. Poczekam na inne zdjęcia
Pozdrawiam
hanka_andrus 18:28, 05 wrz 2012

Ewelinko,

dla Ciebie bez pająków!
Urszulla 22:16, 05 wrz 2012

Dzięki Ci- poszukam nasion i wysieję te cenne nawozy naturalne.
To muszę pośpieszyć się jeszcze z buraczkami bo sobie w ziemi siedzą i na barszczyk czekają (moi uwielbiają tzw. barszcz ukraiński+ ziemniaczki z przysmażoną kiełbaską i cebulką).
Ale z tych malutkich buraczków już dzisiaj wymyśliłam że zrobię w occie z czerwoną papryką (mam jakiś przepis od kuzynki męża).
A papryka, która mi dopiero będzie kwitła pójdzie do donic i do mieszkania jak się oziębi w nocy(tylko do jakiej tem. wytrzyma na zewnątrz????).

Pozdrawiam Cię i dziękuję za pomoc ogrodniczą. Fajnie mieć takie kontakty i porady od ręki.
A to dla Ciebie , moja pierwsza hortensja i kwitnie.
Bogdzia 22:19, 05 wrz 2012

Haniu zdjęcia pajęczyn przepiękne. I jakie wielkie te pajęczyny.Miłego wieczoru i jutrzejszego dnia.
an_tre 22:27, 05 wrz 2012

hanka_andrus napisał(a)
Teraz ,we wrześniu szczególnie dużo tych pajęczyn.Ugory pozarastały trawami,a to jest raj dla pająków.
Późniejszą jesienią tego już tak nie ma, bo i wiatry te ,,zasłony" poniszczą,i pająki pochowają się w zaciszniejsze miejsca.Ale teraz .....masa tego.

Dziękuję za odwiedziny.Dziś nie będzie żadnych zdjęć.Za oknem deszczowa pogoda.
Cieszę się,że nie odkładałam wizyty w ogrodzie na dzisiaj.Tylko.....głowa boli z samego rana.......czas na kawę.

Jolu Pomału kończę najpilniejsze prace,korzystam ze słońca.Jeszcze zostały rabaty do oporządzenia przed zimą.Tulipany trzeba gdzieś umieścić.Może jakieś zmiany w wyglądzie ogrodu?
Wpadniesz na kilka godzin do ogrodu,a czas migusiem umyka,sama wiesz.......
świetne te pajęczynowe fotki zaraz mi się przypomniało jak zbierałam grzyby i musiałam przedzierać się przez pajęczynowe zasieki, brrr, jeszcze dziś mam gęsią skórkę ...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Martek 22:27, 05 wrz 2012

hanka_andrus napisał(a)
Martuś,Tobie również udanej ,spokojnej niedzieli,chociaż jod jutra szkoła,a mamy mają najwięcej obowiązków wtedy.
Zmień zasady- od jutra Panowie sami szykują swoje stroje na dzień następny./może już to robią?/

Uczę chłopaków samodzielności.Potrafią dobrać sobie ubrania.Starszy zmienia wszystko codziennie,młodszy może latać do szkoły w piżamie ))))))
Śmieje się,ale coś z tego prawdy jest .
W trzeciej klasie lub czwartej poszedł spać w porwanym podkoszulku i spodenkach bawełnianych od piżamy.Wstał bardzo wcześnie i nagle myk nie ma go. Okazało się,że pojechał rowerem na poprawę sprawdzianu z matmy ...
Z okna darłam się za nim gdzie jedzie,a on odkrzyczał z końca ulicy,że musi do szkoły ..

Starszy syn robi sobie sam śniadania dość często.Młody nigdy ...nie jest już taki mały.Przyciskam go,żeby jednak zaczął nie zawsze będę w domu ...Ale to właśnie taki minus,że matka w domu wszystko musi zrobić bo co innego ma do roboty ... I na tym tle u mnie nawet teraz zgrzyt. Nie nauczą się jeśli będę ich wyręczać pewnie wszyscy to wiedzą tylko nie moja T .
Pozdrawiam Haniu
Martek 22:28, 05 wrz 2012

Zdjęcia cudne nie ma znaczenia,że komóreczką
Coś sporo ostatnio pająków u mnie już widzę wszędzie,jakby same krzyżaki takie tłuste
hanka_andrus 23:21, 05 wrz 2012

Urszulo,papryka chyba poniżej +10 nie rośnie,a takie temperatury już się zbliżają,szczególnie w nocy.
Bożenko,Aniu-tre,Marto ,Agatko,Dziękuję za odwiedziny.

Dla Was