Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasz przydomowy ogródek 19:41, 30 cze 2012

Do góry
Co tam jałowiec . Jutro oglądamy nasze reprezentantki i reprezentanta Ogrodowiska - 9.05 !!!

No to jak są 3 trójeczki to wstawiam aktualności - rozmaitości :

Lawendy kwitną niebiesiutko , a pszczoły pewnie już powiadomiły swoją królową.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:15, 30 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zmieniasz nazwę ogrodu?

Ha ha ha
Danusiu trudno będzie, bo nazwę utrwaliłam nawet na ścierkach, ale kto wie.....14 hortensji już rośnie, kuleczek bukszpanowych ponad 60 ....?

z pozdrowieniami
Zielony galimatias 19:01, 30 cze 2012

Do góry
Dzień dobry
Limcia druga zakupiona. Będę ją sadziła po drugiej stronie Rozczochrańca. I na tym koniec dobrych wiadomości.. uleciał dzisiaj ze mnie entuzjazm.. jestem załamana...

Dzisiaj wybrałam się po zakup cisów, którymi chciałam podsadzić swoje drzewka, by móc formować z nich stożek. No i nawet wybrałam całkiem ładne okazy, ale .. zrezygnowałam.. bo powiedziano mi, że musiałabym je wsadzić w sporej odległości od tych, które mam, by nie uszkodzić korzeni. No i załamałam się.. to jak ja mam zrobić stożek?...Kupić całkiem małe i czekać aż podrosną...?

Z róży okrywowej pod limcią też nici, bo podobno nie będą się lubiały..
zostaje mi tylko trzmielina...?... kupiłam też jakąś bylinę kwitnącą na biało, ale oczywiście nazwy już nie pamiętam, a etykiety nie ma

No i co ja teraz pocznę..?

W dodatku nadal nie wiem, co mam zrobić z tym tyłem oprócz nasadzenia wzdłuż lini Aerospicaty...

Czy ktoś mi jakoś pomoże?... Nie mam żadnego pomysłu ... a właściwie mam dwa:
1. jakoś, tylko jak? - połączyć część owocową i rekreacyjną
2. oddzielić to żywopłotem z grabu

Obie wydają mi się nietrafione. Tkwię w błędnym kole...

Mój ogródek pod Gdańskiem 18:54, 30 cze 2012

Do góry
pożeczka już się nadaje do jedzenia, nad nią czereśnia i śliwka 9stare drzewa- srednio owocują) może powinnam je wyciąć ale szkoda mi strasznie, w maju przepięknie kwitną i mam z okna kuchni śliczny widok, jak je wytnę będę czekała długo aż cos nowego wyrosnie, a przez ten czas patrzyła na sąsiadkę... naostatnim zdjęciu widok z tyłu domu, racze cieniste miejsca..
Ogrodnik mimo woli 18:27, 30 cze 2012

Do góry
I moje nowe zakupy do OKA.... lawenda oczkowa..... czyli hmmmm nie che mi się szukać kartki z nazwą.....

A jest taki upał, że lilia się zamknęła i schowała sprytnie przed słońcem..... spryciula
Od razu pogoniłam po aparat....
Ogrodnik mimo woli 18:24, 30 cze 2012

Do góry
W celu powrotu do hronologii wstawiam zdjecie przed.....
Czyli ułożono kółeczko z kostki, nasypano piasku...styropian.... i potem pojechaąłm i nie oglądałam

Jak wróciłam było już tak...... szkoda, że woda dopiero się leje, bo już bym tam szukała ochłody...... auto bez klimy....masakra..... Klimę zjadła kuna....grrrrrrr Idziemy na wojnę......

Ogrodnik mimo woli 18:21, 30 cze 2012

Do góry
Iza....... zawsze potrafisz rozbawić i poprawić nastrój......
A ja pokaże Co już u mnie stanęło spowrotem na działce..... tylko w nowym miescu.
Moje monstrum wreszcie usunięte z pola widzenia na skalniak...... trawki jeszcze podrosną i zasłonią to ustrojstwo paskudne...ale jakie przyjemne..zwłąszcza w taki dzień upalny jak dziś....
Teraz z tarasu mam taki widok..... jeszcze uporządkować otoczenie balii i oczka..i miodzio.....

Ogród pełen motyli...... 18:20, 30 cze 2012

Do góry
leonia_pawlik napisał(a)
[

i motylek na cynii.

I ogród pełen motyli...... ależ się dobrały kolorystycznie.... pęknie
Mój ogródek pod Gdańskiem 18:15, 30 cze 2012

Do góry
Tawułka , gatunek nie znany, obok kolejna , którą będe musiała przesadzić bo trzeci rok w tym miejscu ma kiepskie liscie, powinna rosnąć w bardziej cienistym miejscu. Musze przesadzić na drugą stronę domu.
Na kolejnym zdjęciu nowy nabytek: przet acznik różowy
Ogródek Hanusi po zimie 18:14, 30 cze 2012

Do góry
U nas na Pomorzu już są,ale b.drobne i jeszcze mocno trzymają się krzaczka.Na pierogi nazbierałam,i na sosik do nich.W lesie,mimo ostatnich deszczy .....sucho.Krótko byliśmy, raczej rekonesansowo.Mojego kudłacza zostawiłam w domu, bo w aucie już były 2 psy kierowcy.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:05, 30 cze 2012

Do góry
Urodzinowe kwiatki wysyłam......
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:04, 30 cze 2012

Do góry
noemi napisał(a)
aaaaaaaaaa ok ... życzenia niech będą na zaś skoro zaczynasz od dzisiaj świętować ... powtórkę zrobimy 9 lipca ... udanej imprezki ...będzie bicie ??? bo kiedyś był taki zwyczaj u nas ? a teraz jak jest ?

18 razy - ciekawe jak to przeżyję, bo koledze ostatnio łzy z bólu leciały ...
Mój ogródek pod Gdańskiem 18:03, 30 cze 2012

Do góry
[/img]
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:03, 30 cze 2012

Do góry
No i proszę jak tylko Danusia pochwaliła od razu coś się dzieje.
Danusiu jeszcze raz dziękuję

Ogrodnik mimo woli 17:47, 30 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Wpadłąm na forum na chwilkę, by pokazać powód dla którego nie mam najmniejszej ochoty żyć w zgodze z naturą...... Czasu brak, wszystko się wali i pali.. nie wiadomo w co włożyć ręce...... kasa na rewolucje ogrodowe wyciekła....a tu jeszcze to....... cała instalacja!!!!!!!!!!!!!!!!!! i inne rzeczy poszły w ..... (tu słowa niecenzuralne w wielkiej ilości)... zostałam pozbawiona narzędzia do pracy...... k...a mać.Kable, kabelki..... nie wiadomo co i gdzie...jak to naprawić...... to wieki zejdzie..a warsztat mnie skasuje w cenie tego auta........ grrrrrr....grrrrrrrrrrr Sąsiadom poniszczyła domy.... sąsiadce zimą też tak zjadła auto....... i mówią, że jak jest pies to kuna nie przylezie...... franca jedna wiedziała, że pies za płotem.... do chałupy nie udało się jej wleżć bo podbitka stalowa...z blachy..... (o mądry ten mój M, że tak to zrobił)....to do auta sięwprowadziła..zimą pachałąsiedo drugiego samochodu, to kostki WC powrzucalismy pod maskę.. pomogło..bo się przymierzała, ale nie wlazła......

No chyba, że to natura oswojona przez człowieka....

Miłego dnia w ogrodzie.... zanosi się na wielki upał....

no o jakiej zgodzie tu można mówić ... jak to czynna napaść ... Anno bądź dzielna bo Ty na wojnie jezdeś ...
Dla odmiany czas na zmiany... 17:41, 30 cze 2012

Do góry
beta napisał(a)
taaaadddaaaam i z bliska[img size=640x480]

beta jak pragnę zakwitnąć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BOSKI !!!! jak wyobrażałam sobie dla moich dzieci to jakbyś z moich myśli wyjeła !!!!!!!!!cudowny
Moje dzieciorki są u babci-będą wieczorem jak im pokaże to chyba będą piszczeć jak szalone i pytać czy mogą też mieć!!!!!!!!
wspaniale-pochwal M talent MA !!!!!!!!
jeny jeny naprawdę piękny !!!! właśnie nie ma takich wysokich nóżek ,nie ma strachu że spadną dzieci,są schodki, ganeczek, donica to już taki lekki rarytasik-fiu fiu !!
Naprawde bombowy -to i tak za mało powiedziane
Efekt mnie powalił........
a jakie kolorki ????
idę ochłonąc na ogródek
Dla odmiany czas na zmiany... 17:33, 30 cze 2012

Do góry
a pomysleć ,że jeszcze dwa miesiące temu ten kącik za szopką wyglądał tak(taczka, beczka i ogólny bałagan)

pozdrawiam
Dla odmiany czas na zmiany... 17:25, 30 cze 2012

Do góry
taaaadddaaaam i z bliska i skrzynaczka na kwiaty-a jakże zapraszam do środka

domek jak widać już częsciowo zamieszkały

Funkie - Hosta 17:22, 30 cze 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
A może to od słońca bo ona rosnie w słońcu a jak ja kupowałem to mi mowil żeby w polcienistym miejscu rosła a ja nie wiedziałam gdzie ja wsadzić zabardzo. Rosnie w tym miejscu rok i rozrosla sie. Szkoda mi ja wywalić ....

Poczytaj tu: http://www.encyklopediahost.info/hvx_wedlug_hostalibrary.html

Słońce nie spowoduje takich zniekształceń co najwyżej przypalenie liści.
HVX jest groźne tylko dla host i innym roślinom nie zaszkodzi. Przenosi się jedynie przez sok, czyli podczas cięcia tym samym narzędziem kwiatów u różnych hosta, dzielenia roślin przy użyciu tych samych narzędzi...Innym roślinom niż hosty w żaden sposób nie zagraża.
Ja nie wahałbym się nawet przez moment czy się jej pozbyć (szkoda trzymać w ogrodzie w sumie bombę zagrażająca innym hostom, jeśli już przez nieuwagę nie zostały zarażone) - można sprawdzić testem, z tym że jest on droższy (około 25 PLN) niż nowa Hosta Gold Standard.
Przez co najmniej dwa lata nie nie wsadzaj w to miejsce żadnej hosty - pozostałe w tym miejscu kawałki korzeni (dopóki się dokładnie nie rozłoży tkanka rośliny) są również siedliskiem wirusa!!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:15, 30 cze 2012

Do góry
Noemi dziękuję ... zdemaskowałaś i namierzyłaś moje 41 )) ... biała pelaśka piękna i w pięknym ujęciu ...

Sebku ... przez Ciebie nie mogłam napisać "dziewczyny jesteście kofane " ... )) ... werbena ... ach wybrana idealnie ...

Butterfly ... no to chyba wszystko czego można sobie życzyć ... plus ta różyczka ... wow ... ale nie brakuje czegoś ... Motylku jeżeli nic nie pokręciłam (to trudne ale mi się zdarza ) to nie tylko ja mam urodzinki ... Ty też ... !!! ... duuużo dużżżo radosnych dni i poranków tylko takich kiedy budzisz się i już wiesz, że jesteś szczęśliwa ... ...

Marzenko pierwsze 12 krzaczków właśnie dostałam ...

Ana nalepsze, że każde zrealizowane rodzi przynajmniej trójkę nowych ... i to jest to

Diano ... weranda jeszcze trochę kosmetyki i barierki potrzebuje ... ale już pije się na niej kawkę cudnie ...

Aniu ... no właśnie ... małż mówi, że zamiast konstancja powinnam na trzecie mieć "kombinancja" ... więc chyba damy radę ... i masz rację ... pozostać sobą w tym pędzącym życiu bez względu na wszystko jest najfajniej ... buziak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies