Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Tess 15:46, 22 sie 2012

Robercie, szacun Jak Ty dajesz radę to wszystko ogarnąć? Tyyyyyle warzyw?
Miscant gigant robi niesamowite wrażenie
No i zdjecia nocne - i tylko przy czołówce - rewelacyjne
Martek 17:08, 22 sie 2012

Oj wybrałabym się na szaber te ogóreczki ,fasolka ...
Miskant przystojny jak ty Robercie
Oczywiście zawsze chętnie oglądam twoją galerię nie będę kadzić ...
Pozdrawiam w pełni lata z Hawrajowa )))))))))
Welka 20:03, 22 sie 2012

Witam!
Dzięki za nazwę, już zapisana. Hosta sobie poradzi, bo miała ładne korzenie, teraz może po prostu nie wygląda najlepiej, bo część tych "wymęczonych" liści obcięłam, ale na wiosnę jak puści nowe to będzie śliczna.
Ta hosta ode mnie to stiletto, była jeszcze żurawka prawdopodobnie Wendy, ładnie rośnie w półcieniu, na słońcu ma kwiatki jaśniejsze, a ta trzecia to skalnica cienista (chyba umbrosa).
Pozdrawiam
Klamber 23:32, 22 sie 2012

Dopiero zjechałem do bazy, patrzę a tu ło matko tyle odwiedzin, kiedy ja to obrobię.
Ania Monte, pokażę jak ładnie bujnęły się irysy od Ciebie, dynie rosną jak wariatki, szkoda że tylko liście+3 dynie serduszka ma się świetnie liści nie gubi. Na fotce widać hostę od Ciebie ale tylko

kawałeczek ,rośnie obok Ewelinkowej.
Kasiu witaj, dawno Cię nie było. Jeśli będziesz w Wawie to zajedź, zapraszam masz bliziutko, może uda Ci się wstrzelić w moją piękną złotą polską jesień. Dzięki za pochwały,staram się jak mogę żeby pokazać Wam piękno przyrody która nas otacza, pomaga mi w tym aparat który naprawdę robi piękne fotki, na pewno nie prędko wymienię go na coś innego. Chcę kupić jeszcze jedno szkło na silniku, żeby w razie co szybciej się ustawić, jestem okularnikem i trochę ciężko mi się ostrzy, zajmuję mi to sporo czasu. Plony mnie bardzo cieszą, szczególnie że dwa ostatnie sezony były zerowe , prawie wszystko zgniło.

Iza, ja na hakone poluje długo, ale chyba w końcu kupię bo z wymiany nic nie mogę trafić. U Szmita była boska. Ciekawy jestem wrzosowiska,w Twoim lesie na pewno się pięknie wkomponuje.
Karola, teraz zacznę Was czarować trawami. Mój cukrowy pięknieje z dnia na dzień, boje się żeby tylko jakaś burza go nie powaliła. Cały czas rośnie, jest mokry i ciężki. Puść go wolno, w doniczce oczu nim nie nacieszysz, mój rośnie wolno bez zabezpieczenia w tym miejscu najmarniej 18 lat. Jeżówki to dopiero za rok zaprezentują się ładnie.

ASC, jak będziesz robić rewolucje na wsiowej, to pamiętaj o mnie, zaopiekuję się dobrze każdą roślinką
Irenko, moja rabatka przy Twoich to pikuś.
Tess, witam bliską duszyczkę, nie jest łatwo ogarnąć te hektary.

Marto, może w weekend wymienimy się fotkami, nie miałem czasu nawet Ani nie wstawiłem fot ze spotkania. Lato super w tym roku, jedynie czerwiec był marny.
Ewelino, hostę posadziłem pod swoją piękną kaliną, widać na foto. Dzięki za nazwę.
monteverde 23:54, 22 sie 2012

Cześć pracusiu, cieszę się , że kwiatki ode mnie ładnie Ci rosną, a dynie chyba mają za dużo kwiatu, ja też nie mam ich aż tyle co bym chciała, ale dobre i to co mam to na przedostatnim zdjęciu to aronia?
Klamber 07:58, 23 sie 2012

monteverde napisał(a)
to na przedostatnim zdjęciu to aronia?

Tak to aronia, kładzie się od nadmiaru owoców. Z góry już oberwana. Aniu mam 3 dynie każda inna teraz rośnie mi taka gruszkowata.
Kilka porannych fotek

właśnie tego się obawiam, wczoraj pisałem że boję się o miskanta, gdyż wybujał po moim dopieszczeniu i po burzy może się wyłożyć.

Mój anioł znów złapał fazę kwiaty ma ogromne.

Na koniec moje nie zmordowane liliowce
romka 09:38, 23 sie 2012

witaj Robercie, dziś przy śniadanku korzystając z ostatniego dnia urlopu zwiedzałam Twój ogród... piękne miejsce...w warzywniaku sie zakochałam
wilki ukłon za całokształt!
Bogdzia 09:41, 23 sie 2012

Pięknie Ci wyszły te zdjecia gąsienicy. Nie wiem jaki motyl z tego będzie w książkach pokazują tylko niektóre gąsienice , nie ma dobrych opracowań o owadach tak żeby wszystko było , przynajmniej ja nie spotkałam choc stale przeglądam ksiązki na ten temat.Pozostałe zdjecia też piekne, a miskant no gigant. Ja kanie mam jak pisałam w pamięci zewnętrznej bo komputer nie mieści tych ilości zdjęc jakie robię wiec jak kiedyś podłączę to wyslę. Pozdrówka.
monteverde 01:23, 24 sie 2012

Robert t butelkowa będzie pomarańczowa, bardzo dobra na faszerowanie ma malo pestek a nie za mocno polewasz te dynie EMa-mi?
to nie jest błękitny Anioł raczej PJII
Klamber 01:41, 24 sie 2012

Aniu, teraz podlewam tylko biohumusem, owoce bardzo wolno rosną. Ten powojnik to kameleon najpierw był niebieski teraz zrobił się różowy, dobre co? Piękne ma kwiaty, ogromne na całą dłoń, moją oczywiście..