Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje poletko 22:05, 19 lip 2012

Do góry
A może to ona zjadła kwiatki hortensji?

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:05, 19 lip 2012

Do góry
A żeby nie straszyć na dobranoc to coś ładniejszego :

I ta sama w pąku i w rozkwicie

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:02, 19 lip 2012

Do góry
Jeszcze rzut z góry

Druga strona nie wygląda już tak ciekawie...

Trawa zdjęta tylko z części gdzie rosną róże z ostróżkami...

i zaczęłam przy okrywowych różach

Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 22:02, 19 lip 2012

Do góry
A dzisiaj wymyśliłam gdzie posadzę hosty, ktore mam zamiar kupić. U mnie jest problme ze znalezieniem cienia. Mam go jedynie przed domem, częściowo na skalniaku. Ale nie mamy jeszcze położonej posadzki przed wejściem więc tu pod samym domem zrobię sobie miejsce na funkie. Już oznajmiłam mężowi, że to miejsce ma zastać niezagospodarowane
Kawałek dalej też pod domem posadzę 3 rododendrony, a między nimi żurawki
To takie ogrodowiskowe
O właśnie tu:

Problem w tym, że muszę czekać na zrobienie opaski i pomalowanie dołu domu, bo nie chciałabym mieć tych roślin zniszczonych. Funkię oczywiście przesadzę

Aha no i żebym batów nie dostala - agrowłóknina jest tylko na "chwilę", a funkia ma jak oddychać
Wkurzają mnie te chwasty, które przy takiej pogodzie jak teraz pojawiaja się jak grzyby w lesie. 3 dni bez ich wyrywania nie wiedziałabym gdzie ta biedna funkia rośnie...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:01, 19 lip 2012

Do góry
butterfly napisał(a)
Wczoraj posadzone trawy

Czy uwierzycie, że tu jest 5 miskantów? 3 w jednym dołku, 2 w drugim...

Nie wierzę
Moje poletko 22:01, 19 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

jak dobrze ,że chociaż zakwitło pół krzaka hortensji

Coś oszukujesz ja widzę kwiatostany które próbjesz ukryc.A jakie ma liście?- piekne.

Bożenko lutro pstryknę foto tym niemrawym ! ściemy nie ma!

Aha popsikałam moje RH wg Twoich wskazówek i już drugi raz mi spłukał deszcz!! Mogę jeszcze raz spróbować ,aby nie przedobrzyć?

Rozdwojony wierzchołek świerka serbskiego. 22:00, 19 lip 2012

Do góry
Dołączam zdjęcia
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:59, 19 lip 2012

Do góry
W miejsce wykopanych host będą hortensje - mam nadzieje, że jutro już je wkopię.

Przymierzyłam tez Citronelki - jak jutro będzie słońce to zobaczę jak sobie tam poradzą.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:58, 19 lip 2012

Do góry
Bociek, dzięki za wyrażenie zgody, ale jeszcze poproszę o odpowiedź na drugie pytanie jakie tam zadałam - ile ta rabata ma szerokości?

A te powojniki, co pokazałaś, są zdrowe

Monika, pała to główka (no, jeden czosnek cały, nie ząbek), a nadmanganian kupisz w aptece (kiedyś bywał w proszku, a teraz kupiłam w tabletkach).

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:56, 19 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Cudne morwa zapomniałam zachwycić się )))))))
Moje poletko 21:54, 19 lip 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Celinko ta hortensja ma ładne kwiatki, może jeszcze coś się zawiąże Moja ogrodowa ma 2 kwiaty i jeden pączek

Aniu już chyba niestety nie ! Tak samo miałam w ubieglym roku.
Same krzaki są -nie ma co się czaić-piękne ,dzisiaj sie im przygladałam! Zdrowe dorodne liście ,ale pąka ani jednego! Ta połowka co zakwitła to najmarniejszy krzak!

obok w takim ogrodzie ,gdzie nikt nie dba o rośliny stoi hortensja ,która ugina sie od kwiatów!! ot złośliwość.A ja chodzę koło moich, jak koło jajka i efekt jak widać 4 kwiaty
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:52, 19 lip 2012

Do góry
Wczoraj posadzone trawy

Czy uwierzycie, że tu jest 5 miskantów? 3 w jednym dołku, 2 w drugim...

Przed Limkami molinia 'Karl Foerster'

Część rabaty zakończona - niestety dalsza realizacja przesunięta chyba na następny rok...
Ogródkowy chaos u monitki 21:50, 19 lip 2012

Do góry
Zuza wspomniała o pogodzie...rzeczywiście jest koszmarnie. Dzisiaj akurat w czasie powrotu z pracy złapała mnie taka ulewa, że nic nie widziałam jadąc, wycieraczki nie nadążały zbierać wody, do tego grad, błyskawice. Bałam się strasznie, nie było jak zjechać ani się zatrzymac bo samochód jeden za drugim jechał. Modliłam się żeby żadna gałąź na mnie nie spadła albo nie zerwała się linia tramwajowa...wyobraźnia mi sie mocno rozbujała na szczęście jakoś dojechałam do domu Niech już bedzie to obiecane słonko, żaden tam żar tropików...nawet 22 stopnie wystarczą

liatry szykują się do kwitnięcia

mój dzisiejszy plon mam klęskę urodzaju - w niedzielę zerwałam taką samą skrzynkę

Mam pytanie do znawców. Długo szukałam Limelightów i wkońcu szwagier przywiózł mi je z Warszawy a dokładnie z Żabieńca. Niestety na hortensjach nie było żanej etykiety, oznaczenia.
Nigdy limek nie obserwowałam z tak bliska, ogkladałam je tylko na zdjęciach ale wydawało mi sie że są najpierw limonkowe a potem białe. Dzisiaj zauważyłam że te moje zaczynają się podbarwiać na różowo. To tak ma być? bo juz zwątpiłam czy to Limelight...

pąk

Mój kawałek raju 21:48, 19 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
aha tom się naszukała
śliczne podpórki a szczególności ta ostatnia
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:47, 19 lip 2012

Do góry
Popracowałam dziś uczciwie

Akcja: przesadzanie host. Są ogromne - spójrzcie na łopatę

Wykopałam takich 3 i jeszcze jedna mniejszą.

Tu juz na miejscu

Z przodu 'Patriot', potem takie malutkie to 'Dress Blues' (kupowałam na wiosnę same kłącza)i z tyłu te największe NN - wszystkie wsród brzózek 'Doorenbos' i dereni 'Ivory Halo'
Ogród u stóp klasztoru 21:47, 19 lip 2012

Do góry
alinak napisał(a)
na dobranoc jeszcze jedna tiarelka i ukochane róże

GARTENSPAS

Witaj! Przepiękne widoki u Ciebie! Ta trawka za tiarelką - bomba!! Zresztą wszystko inne też.. Pozdrawiam M

Moje poletko 21:46, 19 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Coś oszukujesz ja widzę kwiatostany które próbjesz ukryc.A jakie ma liście?- piekne.
Moje poletko 21:45, 19 lip 2012

Do góry
Lilie też jeszcze się trzymają dzielnie,pomimo że masakruje je deszcz!

Biała mnie zaskoczyła -nówkasadzona wiosną ma dużo pąk\ów a pachnie ,że głowa mała!

Mój mały raj na ziemi :) 21:43, 19 lip 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
i na koniec różyczki z lawendą
[/quote ]

i z tym widoczkiem sobie poczekam aż wrócisz ... a tak nawiasem mówiąc to patrzę ... patrzę lustrem w perspektywie się zachwycam i już w nerwancję zaczynałam wpadać, że duetu wszech czasów z ulubionej nie będzie ... uffff ...

wypoczywajcie ...aktywnie i wesoło
Moje poletko 21:42, 19 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Celinko ta hortensja ma ładne kwiatki, może jeszcze coś się zawiąże Moja ogrodowa ma 2 kwiaty i jeden pączek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies