2. Kolejne hortensje na brzegu innej rabaty:
3. Anabellki wiodczne tylko jak się jest na placyku z huśtawką ukryte za różanecznikiem, pod wiązem "Camperdownii":
1. Największe pod tym płotem.Od przodu klon "Royal Red" i sosna oraz bukszpany. Wypełniacze w postaci traw, sosenek "Varella", niskich jałowców.Za hortensjami na płocie winorośl i bluszcz.
cdn!
Zapomniałam wstawić jeszcze jedno zdjęcie - Leonardo da Vinci z owsem wieczniezielonym, na tle bukszpanowej kuli. To jest początek tej różanej aranżacji. Dojdą jeszcze alchemille i wysokie białe dzwonki.
OMG!!! Cudo!!! No i znów kombinuję jak trawki na różankę wcisnąć
Taką samą mieszankę daję pod kwasolubne jak Ty Czasem dosupuję jeszcze grubego piachu, żeby ziemia się nie zbijała to najlepsze warunki
Nie zapraszaj lepiej bo ja gotowa wsiąść w auto i jechać tam do Ciebie...a jak jeszcze pomyslę o holenderskich pchlich targach to przyczepkę mogę zaciągnąc
Ot, taki wybryk natury; pewnie postanowiła się odmłodzić))
Ze dwa tygodnie wcześniej kwitły dwie w innej kępie ale nie zrobiłam zdjęcia
A u sąsiada forsycja wydała kilka kwiatków, i grusza! Wczoraj widziałam!!!
No to już wiem, jak wygląda niebieski floks! Dzięki, Aniu
A wyobraźmy sobie przed tym murkiem na całej długości lekko tryskającą wodę w górę, to wszystko w żwirku, otoczone żurawkami, po bokach cisy na pniu pod nimi trawy, a przed żurawkami kulki bukszpanowe
wiem może sie nikomu nie podobac taki pomysł ale takie coś mi się wyobraziło a co
Dominiko, mogłabyś wrzucić kilka fotek z miejsc gdzie posadziłaś hortensje. Mam dwa, ale zupełnie z bliska a chciałabym zobaczyć jak połączyłaś te rośliny z innymi. Z góry dziękuję
Hortensje mam w 3 miejscach:
1. Największe pod tym płotem.Od przodu klon "Royal Red" i sosna oraz bukszpany. Wypełniacze w postaci traw, sosenek "Varella", niskich jałowców, traw..Za hortensjami na płocie winorośl i bluszcz.
Od drugiej strony:
Klon palmowy, w tle po prawej głowocis japoński, są tam jeszcze 3 rozplenice przed hortensjami, ale zasłaniają je kule bukszpanowe (są jeszcze małe po wiosennym przycięciu).
Dzidko, jakie to powojniki rosną obok Jamesa Galway'a? Pani w szkółce mówiła, że różowe są bardzo wrażliwe (najlepsze dla początkujących to fioletowe); czy tak jest w istocie?
Rośnie tam powojnik włoski 'Little Nell'
i siewki powojnika 'Minuet'
Jeśli miałabym radzić, to polecałabym powojniki włoskie. Wielkokwiatowe nie bardzo się u mnie sprawdzają.
.Zawsze podobał mi się Czyściec wielkokwiatowy ale nie mogłam go spotkać ,no i wreszcie w ubniegłą sobotę kupiłam ,jestem zadowolona choć jeszcze jej nie posadziłam na miejscu.Uwielbiam ten kolor kwiatów,widziałam ją w wielkiej kępie-piękne zestawienie m.inz trawami.
Z trawami będzie przepięknie wyglądał.
Wiele roślin wygląda pięknie w sąsiedztwie traw.
Kiedyś miałam rabatę astrowo- trawiastą. Do dzisiaj żałuję, że już jej nie ma.
O kurcze...... wczoraj były imieniny mojego kolegi Ogrodowiskowego..a ja zamiast mu złożyć życzenia darłam się, by dawał Ciebie do telefonu........ bo lilie kupuję...... ależ nietakt z mojej strony.
Wiec spóźnione, ale szczere życzenia...... niech mu te drzewa pięknie rosną, a Ty mu nie narzekaj na nie A poza tym zdrowia, zdrowia, zdrowia......
Jak radośnie u Ciebie, zdjęcia znad jeziora, uśmiechnięte 3 dziewczyny, ciasto z porzeczkami mmm, uwielbiam ciasta, a katalpa i śnieżna róża też zwróciły moją uwagę. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za miłe odwiedziny u mnie : )
Dziękuję Weroniko za odwiedziny!
Dianko, u nas pogoda iście jesienna - wieje, zimno, okropnie Dziś jakby ciepło nawet, ale tak duszno, ciężko, bez słońca...
Rura stoi Posadziłam kilka żurawek brzegiem, ale nie sądzę, żeby to było to - nie ta wysokość, trzeba myśleć, co innego dać.
Tymczasem moja Annabell urosła niesamowicie!
Alba rose ukwiecona bukiecikami:
Idę nadrabiać zaległości w czytaniu