Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z perspektywą na przyszłość 16:12, 28 cze 2012

Do góry
Na tym zdjęciu za tym złotym łanem zboża jest ten piękny ogród. Z daleka widać piękne duże drzewa.

Ogród Dominiki 15:45, 28 cze 2012

Do góry
2. Kolejne hortensje na brzegu innej rabaty:

3. Anabellki wiodczne tylko jak się jest na placyku z huśtawką ukryte za różanecznikiem, pod wiązem "Camperdownii":
Mój 4 arowy azyl... 15:44, 28 cze 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Niespodzianka! Zakwitła sasanka!

Floksy

Nie tylko niespodziankę zrobiła sasanka.
Dla mnie kwitnące floksy zawsze kojarzyły się z końcem wakacji.
Mój mały raj na ziemi :) 15:40, 28 cze 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
już wiem dlaczego nazywają ją królową kwiatów.... ta miłość do niej jest jak uderzenie pioruna! i nie można się uwolnić.... i chce się więcej. No i lilie, też szaleństwo nie do opanowania .....

Chciałoby się napisać : najprawdziwsza prawda.
Jak różana miłość dopadnie, to nie sposób się od niej uwolnić.
Piękna metamorfoza ogrodu.

Kolorowe rabaty 15:35, 28 cze 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Ależ mnie zmyliłaś.
W pierwszej chwili pomyślałam, że to agapant.

Bardzo ładne są te czosnki. Widziałam je u Marty - finki. Trzeba będzie się za nimi porozglądać.

I ja też tak myślałam A mój agapant nawet nie przymierza się do kwitnienia
Kolorowe rabaty 15:29, 28 cze 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Ależ mnie zmyliłaś.
W pierwszej chwili pomyślałam, że to agapant.

Bardzo ładne są te czosnki. Widziałam je u Marty - finki. Trzeba będzie się za nimi porozglądać.
Ogród Dominiki 15:19, 28 cze 2012

Do góry
Domi napisał(a)
[

1. Największe pod tym płotem.Od przodu klon "Royal Red" i sosna oraz bukszpany. Wypełniacze w postaci traw, sosenek "Varella", niskich jałowców.Za hortensjami na płocie winorośl i bluszcz.

cdn!

Piękny widok! Ta rabata jest po prostu idealna
Ogród w Holandii 15:17, 28 cze 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Zapomniałam wstawić jeszcze jedno zdjęcie - Leonardo da Vinci z owsem wieczniezielonym, na tle bukszpanowej kuli. To jest początek tej różanej aranżacji. Dojdą jeszcze alchemille i wysokie białe dzwonki.

OMG!!! Cudo!!! No i znów kombinuję jak trawki na różankę wcisnąć

Taką samą mieszankę daję pod kwasolubne jak Ty Czasem dosupuję jeszcze grubego piachu, żeby ziemia się nie zbijała to najlepsze warunki

Nie zapraszaj lepiej bo ja gotowa wsiąść w auto i jechać tam do Ciebie...a jak jeszcze pomyslę o holenderskich pchlich targach to przyczepkę mogę zaciągnąc
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 15:15, 28 cze 2012

Do góry
Dianko tak jak obiecalam wklejam dla ciebie zdjecia krwawnika
ma ok 1,5 m i kwitnie chyba do wrzesnia albo i dluzej ...
buziaki!

Mój 4 arowy azyl... 15:12, 28 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Niespodzianka! Zakwitła sasanka!

a jej co się stało?
http://www.florini.pl/floks-wiechowaty-blue-boy-div-classlat-phlox-panniculata-div-p2081.html

Ot, taki wybryk natury; pewnie postanowiła się odmłodzić))
Ze dwa tygodnie wcześniej kwitły dwie w innej kępie ale nie zrobiłam zdjęcia
A u sąsiada forsycja wydała kilka kwiatków, i grusza! Wczoraj widziałam!!!

No to już wiem, jak wygląda niebieski floks! Dzięki, Aniu
Początki w Kruklandii 14:55, 28 cze 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Ciekawa jestem, mam nadzieję bukszpany beda 1wsza klasa! Ile zamowilas? Gdzie posadzisz?

Też mam taką nadzieję
Tylko trzy sztuki, bo po tyle max pakują.

Pójdą tu:

Amatorka rozpoczyna przygodę ogrodową - proszę o rady 14:54, 28 cze 2012

Do góry
A wyobraźmy sobie przed tym murkiem na całej długości lekko tryskającą wodę w górę, to wszystko w żwirku, otoczone żurawkami, po bokach cisy na pniu pod nimi trawy, a przed żurawkami kulki bukszpanowe
wiem może sie nikomu nie podobac taki pomysł ale takie coś mi się wyobraziło a co
Ogród Dominiki 14:51, 28 cze 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dominiko, mogłabyś wrzucić kilka fotek z miejsc gdzie posadziłaś hortensje. Mam dwa, ale zupełnie z bliska a chciałabym zobaczyć jak połączyłaś te rośliny z innymi. Z góry dziękuję

Hortensje mam w 3 miejscach:

1. Największe pod tym płotem.Od przodu klon "Royal Red" i sosna oraz bukszpany. Wypełniacze w postaci traw, sosenek "Varella", niskich jałowców, traw..Za hortensjami na płocie winorośl i bluszcz.

Od drugiej strony:
Klon palmowy, w tle po prawej głowocis japoński, są tam jeszcze 3 rozplenice przed hortensjami, ale zasłaniają je kule bukszpanowe (są jeszcze małe po wiosennym przycięciu).
Coton Manor Garden - Anglia 14:21, 28 cze 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ogród jest wspaniały: wszystkie moje obchody i podchody oraz jogging przez ten ogród kończyły się na dziedzińcu.

Jak ja Cię rozumiem
To właśnie tu 14:18, 28 cze 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Ale fajny busz! I garnki na płocie - to zdjęcie jest świetne! A ile nagietków! Róża przepiękna
pozdrawiam!!

To może spodobają się także czosnki, tym razem z hortensjami w tle.

To właśnie tu 14:14, 28 cze 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I ja mam już czyścca wielkokwiatowego!

Pszczelarnia napisał(a)

Dzidko, jakie to powojniki rosną obok Jamesa Galway'a? Pani w szkółce mówiła, że różowe są bardzo wrażliwe (najlepsze dla początkujących to fioletowe); czy tak jest w istocie?

Rośnie tam powojnik włoski 'Little Nell'

i siewki powojnika 'Minuet'

Jeśli miałabym radzić, to polecałabym powojniki włoskie. Wielkokwiatowe nie bardzo się u mnie sprawdzają.

To właśnie tu 13:56, 28 cze 2012

Do góry
akanta napisał(a)
.Zawsze podobał mi się Czyściec wielkokwiatowy ale nie mogłam go spotkać ,no i wreszcie w ubniegłą sobotę kupiłam ,jestem zadowolona choć jeszcze jej nie posadziłam na miejscu.Uwielbiam ten kolor kwiatów,widziałam ją w wielkiej kępie-piękne zestawienie m.inz trawami.

Z trawami będzie przepięknie wyglądał.
Wiele roślin wygląda pięknie w sąsiedztwie traw.
Kiedyś miałam rabatę astrowo- trawiastą. Do dzisiaj żałuję, że już jej nie ma.

Rododendronowy ogród. 13:47, 28 cze 2012

Do góry
O kurcze...... wczoraj były imieniny mojego kolegi Ogrodowiskowego..a ja zamiast mu złożyć życzenia darłam się, by dawał Ciebie do telefonu........ bo lilie kupuję...... ależ nietakt z mojej strony.
Wiec spóźnione, ale szczere życzenia...... niech mu te drzewa pięknie rosną, a Ty mu nie narzekaj na nie A poza tym zdrowia, zdrowia, zdrowia......

A teraz mozesz mnie za uszy wytargać......

Za zawracanie głowy w taki dzień..i za te drzewa
To właśnie tu 13:47, 28 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kwitnąca paproc jest tylko u Ciebie.Pięknie wygląda a róze i wszystko pozostałe też bajka. Pozdrawiam serdecznie.

Kwitnącą paproć, to znalazłam chyba dlatego, że nie 'załapałam' się na ogrodowiskowe puszczanie wianków.

A teraz zamiast róż, trochę buszowatości,

Na okrągło:) 13:37, 28 cze 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)
Jak radośnie u Ciebie, zdjęcia znad jeziora, uśmiechnięte 3 dziewczyny, ciasto z porzeczkami mmm, uwielbiam ciasta, a katalpa i śnieżna róża też zwróciły moją uwagę. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za miłe odwiedziny u mnie : )

Dziękuję Weroniko za odwiedziny!

Dianko, u nas pogoda iście jesienna - wieje, zimno, okropnie Dziś jakby ciepło nawet, ale tak duszno, ciężko, bez słońca...
Rura stoi Posadziłam kilka żurawek brzegiem, ale nie sądzę, żeby to było to - nie ta wysokość, trzeba myśleć, co innego dać.
Tymczasem moja Annabell urosła niesamowicie!

Alba rose ukwiecona bukiecikami:

Idę nadrabiać zaległości w czytaniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies