Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogrodowy azyl 11:44, 12 lip 2012

Do góry
[img size=640x427[img size=640x427] img size=640x427]size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/18/183128/original.JPG[/img] [img size=640x427]
Cztery łapki - zwierzęta domowe 11:41, 12 lip 2012

Do góry
No przybiegam i ja Bryza Rabiec wczoraj

i dziś

Mieszkam z Hebe w Wyżełkowie, gzie rozrabiamy i dokazujemy ku rozpaczy naszych właścicieli

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:38, 12 lip 2012

Do góry
coś narysowałam. Przepraszam za słaby rysunek, ale machnięty w pośpiechu. Nie trzyma wymiarów, to tylko żeby łatwiej było sobie wyobrazić. Zamiast molinii może być hakonechloa

Ogródek Hanusi po zimie 11:37, 12 lip 2012

Do góry
Haniu, tak po sąsiedzku pozdrawiam
Vanilke masz super
No to obie czekamy no kolejne wnuki Ja w połowie października uściskam kolejnego wnuka

Miłego dnia

Cztery łapki - zwierzęta domowe 11:33, 12 lip 2012

Do góry
Dzień dobry Chciałam pokazać mordkę , ale ktoś mi się do miski dobrał!

No sytuacja opanowana witam się, jestem Hebe z Halikarnasu, mieszkam w Wyżełkowie.

wczoraj

i dziś

"Baśniowy" Ogród 11:31, 12 lip 2012

Do góry
Dziękuję Danusiu za miłe słowa,ale nic nie dorówna Twojej pysznogłówce-poprostu las!!!
Wczoraj kupiłam cytrynowego liliowca- znów będe chodzić i godzine zastanawiać się gdzie go upchać

Oprócz tego zakwitła pierwsza cynia:

I płomyk:

Buk pospolity - Fagus sylvatica 11:23, 12 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Strzelisty pokrój

Czy to buk czerwonolistny?I czy bardzo śmieci, szczególnie w lecie?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:01, 12 lip 2012

Do góry
butterfly napisał(a)
A teraz zdjęcia nieszczęsnej rabaty z różnych ujęć.

Tutaj po prawej to nawet może być jakieś drzewko lisciaste nie za wielkie, albo te 3 serby Nana
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 10:59, 12 lip 2012

Do góry
Witam serdecznie.
Przywiodła mnie tu troska o moje cudne Rh.

Magjo_ jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej wiedzy o tych roślinach i uprzejmie proszę o pomoc.

Swoje 3 Rh – Nova Zembla kupiłam 25 czerwca br wtedy wyglądały tak:

Dziś 11 lipca 2012 rośliny wyglądają tak, tzn jedna tak wygląda ale wszystkie są w takiej samej formie.

Powiedz mi proszę, czy ten nowy przyrost o tej porze roku jest normalny? Czy roślina rozwija się prawidłowo??

Na liściach, na kilku dosłownie zauważyłam coś takiego:
To ma coś wspólnego z zasoleniem, prawda??

I jeszcze kilka pytań. Rośliny do gruntu mam nadzieję wysadzić wiosną przyszłego roku. Niestety nie mam możliwości wysadzenia ich na mojej działce wcześniej (roboty budowlane). Jeśli będzie taka konieczność to jesienią moje je wysadzić tymczasowo gdzieś u rodziców. Ale może da się je przezimować w donicy w domu? W jakich warunkach jest szansa powodzenia tej operacji??
I jak pielęgnować je w tych donicach aby w wiosną mi zakwitły.
No myślę, że póki co wystarczy
Ogród w Holandii 10:56, 12 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

A oto i one. Na tych zdjęciach widać też do jakich rozmiarów trawa urosła, której ciągle nie można ściąć bo ciągle pada.Może dziś bo coś nieśmiało słoneczko wylazło

Dobrze wyszło! Ale Ty masz trawnik!! Jaka zieleń! Jaki bujny!!

Co mu dajesz do jedzenia!??
ja mój karmię ale nie chce się pozbierać! Myślę,że to wina orzecha wloskiego!!

Trawnik bardzo się poprawił po zadaniu mu nawozu - takiego niby naturalnego, co to rozkłada kawałki trawy, które zostaną po koszeniu i działa 4 miesiące. Kupuje zawsze nawozy Ecostyle i przyznam, że nie zawiodłam się. Rosną jak głupie. I bukszpany i hortensje i rh i buki i teraz trawa. I faktycznie widać - tam gdzie nie dorzuciłam nawozu, tam trawa taka marnawa. A tam, gdzie doleciał - wielka i zielona. I to mi się podoba! I chyba faktycznie jakieś procesy tam zachodziły po rozrzuceniu bo przez tydzień paskudnie śmierdział ten trawnik. Widać się rozkładało
A co do orzecha włoskiego to faktycznie - coś kiedyś czytałam, że on nie ma dobrego wpływu na trawę. No ale może da się to jakoś przezwyciężyć właśnie dobrym nawozem?

A podpowiedz prosze gdzie i u kogo kupujesz ten nawóz to spróbuję ściągnąc i sypnąc swoim.
Mój kawałek raju 10:53, 12 lip 2012

Do góry
Wpadłam Aniu do ciebie, ach piękny ten Twój kawałek raju.Uwielbiam hortensje, a u ciebie tyle, niestety moje ogrodowe kwitły tylko gdy je posadziłam a potem podziwiałam ich tylko piękne liście i teraz powiedziałam dość i wszystkie wymieniam na bukietowe i drzewiaste te przynajmniej są pewne.
Mam u siebie Przywarkę Japońską od trzech lat i nawet nie wiedziałam , że może przemarzać, u mnie ma się dobrze i nawet kwitnie jednym kwiatkiem, a obok jest hortensja pnąca i ona rośnie szybciej, ale niestety jeszcze nie kwitła ani razu.Wstawię zdjącia, ale jakby co to usunę później.
Ta pierwsza to przywarka a ta ostatnia to hortensja

Poogldam sobie jeszcze
Ogród 30 arów- prośba o pomoc w zagospodarowaniu 10:51, 12 lip 2012

Do góry
Przeglądając różne realizacje waszych ogrodów naszkicowałam mniej więcej co widziałabym na swojej działce. Co o tym sądzicie? i co z tymi tujami? zostawić ?
4. świerki serbski
5. choina kanadyjska
6. cisy Hicksil
7. tuja smaragd

To chciałam posadzić jako tło, pierwsza nasada żeby oddzielić działkę od sąsiadów.
Co sądzicie ?
czy kolejnosć może taka zostać czy nuda ?
zrobić lepszy rysunek ?
Ogród 30 arów- prośba o pomoc w zagospodarowaniu 10:44, 12 lip 2012

Do góry
Możesz skorzystać z takiego schematu nasadzeń, dopierając rośliny po swojemu. Oczywiście wyspę wurzuć bo tutaj była altana zbudowana.

Ogród z perspektywą na przyszłość 10:41, 12 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Zurawki rosną pięknie. To moja ulubiona

. Agata to nr 1 który Ci muszę przywieźć

Nie dziwię się, że ulubiona, bo naprawdę potrafi zauroczyć człowieka (czyt. mnie).
Mój skromny ogródeczek ... 10:41, 12 lip 2012

Do góry
[

a to już perliczki mimo ze jako dorosle potrafia niemilosiernie piszczec mi pod oknem to i tak jestem nimi zafascynowana , jak dla mnie sa jeszcze bardziej slodkie od malych kurczaczkow na razie szt 10 ale perlicza mama ciagle siedzi na jajkach zapewne jeszcze ich przybedzie

cudne! Witaj Karolciu!
U Ciebie samo życie

Moje roślinki 10:39, 12 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)
O jaki zawstydzony, przykrył się listkiem jak łapką : )

Zanim przeczytałam wpis Weoniki,pomyślałam -zawstydzony!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:38, 12 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Zachwyciała mnie ta Twoja rabatka Marzenko, no super ten ciemny szuwarek wśród tych wykulkowanych bukszpanów. Ach już tęsknię do roboty w ogrodzie jak widzę takie zdjęcia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies