Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Milka 17:00, 07 sie 2012

Tess napisał(a)

[
Tereniu – jak pewnie zauważyłaś powyżej – doznałam ogromnego rozczarowania: to, co miało być jeżówką, jest chwaściorem, a miałam nadzieję, że podsadzę nią lawendę... Trza mi znowu siać... I czekać...

Mój ulubiony rozchodnik – od babuleńki... Nazwała go „Królewski”

[/img]

Nie siej, przecież będziesz u Ani, ona oferowała jeżówki

Mama (ta od Rozlewiska, więc to mama M.) mówi na rozchodnik "Kwiat pustyni"
Piękny ten Twój Jak wszystko u Ciebie
Hortensje cudne

ale piękny!!!
Elfik 20:25, 07 sie 2012

Tereniu, Miluśka – ten rozchodnik w ub. roku był niewielką sadzonką, ku mojej uciesze tak pięknie się już rozrósł i zakwitł pierwszy. Inne całe w nabrzmiałych pąkach jeszcze.... Będę się chwalić...
Celinko – no popatrz, jak ja manipuluję... Niby ładnie, ale w całości już mi się nie za bardzo podoba i chętnie bym wszystko przerobiła, ale sił brak...

Martusiu – chciałaby dusza do raju, ale wiesz jak to jest: nie można być wszędzie... W dodatku te odległości mnie limitują czasowo, bo mój kierowca nie może jeździć w nocy... No i problem z zostawianiem Amisia... Wiem, że było cudnie! Przez dwa wieczory czytałam...

Jolu – okropnie było... koszmarna ulewa z wichurą. Rano znalazłam w ogrodzie takie ładne kwiatki:

Aż dziw, że stół się nie połamał, za to stalowa rura od parasola powyginana... Na ganku doniczki i skrzynki porozwalane... Nie ma to jak takie kwietniki. Żadna wichura ich nie ruszy

Ale roślinki w ogrodzie dzielnie przetrwały, choć wiele przygięło aż do ziemi, trzeba było opatykować i podwiązać. Mój peryskop mężnie stawił czoło wichurze i nawet się nie pochylił

Piękna z nich para -dalia z Vanilką

Zmierzyłam Limlajtkę: kula o średnicy 1,5 m

A te kulki mają średnicę ~3 cm... Za to ile ich jest! W maju sadzonka zmarzła na amen, ale obsypałam wysoko ziemią i odbiła! No i rodzi te kulki w ilości niesamowitej!
Bogdzia 20:37, 07 sie 2012

Kiedy była taka straszna pogoda? w poniedziałek???Pięknie i kolorowo masz Elu, a rozchodnik super i pomidorki też.Pozdrówka.
Sebek 20:50, 07 sie 2012

Elfik napisał(a)
Tereniu, Miluśka – ten rozchodnik w ub. roku był niewielką sadzonką, ku mojej uciesze tak pięknie się już rozrósł i zakwitł pierwszy. Inne całe w nabrzmiałych pąkach jeszcze.... Będę się chwalić...
Celinko – no popatrz, jak ja manipuluję... Niby ładnie, ale w całości już mi się nie za bardzo podoba i chętnie bym wszystko przerobiła, ale sił brak...

A dla mnie to wygląda cudnie - uwielbiam takie kolorowe poduchy!

A wichury współczuję
Celina 20:51, 07 sie 2012

O matko!
Pojechalismy z M na dzialeczkę .nic nie połamane, tylko jabłek naspadało dużo i taki ogólny rozpierdzielnik! wiaderka , gałęzie drobne porozrzucane.Miskę znalazłam miedzy liliami!!
Niestety dach mi przecieka w altance
Buziol Elu

jotka 21:02, 07 sie 2012

Kwietniki z pniaczków nie dość że ładne, to jeszcze solidne I jak ładnie obsadzone
tengel27 21:08, 07 sie 2012

Sebek napisał(a)

A dla mnie to wygląda cudnie - uwielbiam takie kolorowe poduchy!

Popieram - też mi się podoba

weronika77 21:15, 07 sie 2012

Elfik napisał(a)
Palibinowi coś się pomikiciło...

Vanilia.................. czyli westchnienie za Milejdi...

Piękność ta róża. Patrzę i patrzę.
Cały Twój ogród ciekawy, piękny i zadbany.
agniecha973 21:34, 07 sie 2012

Elfik napisał(a)

Ale to ładnie wygląda tak parami posadzone. Że ja tego wcześniej nie zauważyłam!
Martek 00:54, 08 sie 2012

Oj nieładny ten "wiaterek" Cała reszta śliczna

Wiem Elfiku ,wiem