Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy zawrót głowy (2) 15:00, 07 sie 2012

Do góry
pod ścianą domu planuję rabatę różaną. Niestety po zimie zostały mi tylko 2 sympatie

wierzba nie przetrwała zimy i teraz jest dereń

płot będzie malowany, a rabata też pozostawia wiele do życzenia...Wiem, że jest wąska, ale czy można zrobić nasadzenie, które optycznie ją powiększy a nie będzie wymagało ingerencji w wielkość trawnika?

sen z powiek spędza mi miejsce pod brzozą - nie mam pomysłu jak zagospodarować ten kawałek
Ogrodowy zawrót głowy (2) 14:53, 07 sie 2012

Do góry
Witajcie Ogrodomaniacy!

Tak, jak większość z Was jestem Zosia Samosia i samouczek w jednym Na Ogrodowisko trafiłam niedawno.. przypadkiem i postanowiłam zostać.

Nie miałam pasji ogrodniczej dopóki z moim M. nie kupiliśmy czegoś własnego Ogród powstaje od 2009 roku. Na początku był założony tylko trawnik, system nawadniania oraz zrobione pojedyncze nasadzenia od frontu. Niestety nie mam zdjęć Potem zaczęły się rabatowe rozterki, które trwają do dziś! Mam ogromną nadzieję, że z Waszą pomocą uda mi się dopracować to i owo, aby powstał ogród moich marzeń.
Ważna rzecz - większe obsadzenie trawnika nie wchodzi w grę, ponieważ mój M.z synem mają zamiar - cytując klasyka - ''haratać w gałę''
A oto co udało mi się zdziałać do dziś:
''zakładanie wrzosowiska''

''od frontu''

''boisko''

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:38, 07 sie 2012

Do góry
Irenko,uwielbiam hortensje,mam juz tak ciasno,ale robię roszadę i znalazłam miejsce na kolejne 5 odmian.Oby tylko były te odmiany,które sobie wypisałam.

Ogród Leny. 14:35, 07 sie 2012

Do góry
Ewo Tiarelki rosną u mnie raczej w słońcu tylko rano mają tak:

.

One według mnie potrzebują czasu i podlewania żeby się dobrze ukorzeniły.Raczej wolno rosną.

Rodgersja , owszem rośnie pod murem,w cieniu i ma stale wilgotno.Zdecydowanie takie warunki jej służą - znacznie się rozrosła po przesadzeniu
Za kury dziękuję w imieniu męża

Anno cieszę się że dostrzegłaś właśnie hosty w tle - lubię to miejsce i ten punkt widzenia

popcarol dziękuję - morwy moje rosną fajnie i mam ich w sumie 5 sztuk

Dwie przesadzałam wiosną - bez szwanku się przyjęły, ale z bujnością dopiero zaczynają

Aniu kłosków przybywa więc i u Ciebie pewnie też

Ewelinko bardzo mi miło
Zapraszam

Beatko dzięki za setunię
A róża przepiękna
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:35, 07 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Irenko jakbym wiedziala ze TYLE ich bedzie (ukryly sie pod ogorkami) i ze JUZ zakwitna, to bym Ci wiecej sadzonek wyslala... a tamta wykopywalam z rabaty
Nie ucinaj kwiatostanow jak przekwitna - i bedzie to samo za rok A pomyslec ze mialam rok temu 3 doniczki z 3 lodygami w kazdej na krzyz...

Zobacz co wyczynia trawka od Ciebie - ta stara zmarniala, za to ma 3 malutkie dzieciaczki obok

zrobię jak mówisz; to się cieszę, że ruszyła, będziesz z niej zadowolona
dostałam jeszcze rudbekie od Bogdzi u Ani na spotkaniu, będę więc miała 2 rodzaje, bo jej trochę inny
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:32, 07 sie 2012

Do góry
Karolina, tak myślałam, ze dziś już będą gratki z okazji 400!
Kompletny brak pomysłu 14:32, 07 sie 2012

Do góry
Też pomyślałam o różach miałam zrobić różaną rabatę w innym miejscu ale raczej się ono nie nadaje bo jest raczej zacienione, teraz rosną tam porzeczki
Tu fotka troszkę nieaktualna ale innej nie mam

Niestety ogrodzenia nie mogę "dotykać" bo to sąsiada wszędzie mam pomalowane ogrodzenie na zielono a z tej stronie niestety sąsiad się nie zgodził. Tak samo nie podobało mu się że jezyna która nie wiem skąd sie wzięła uczepiła się siatki.
Kompletny brak pomysłu 14:26, 07 sie 2012

Do góry
dorota_davussum napisał(a)
Witam
z poprzednią rabatą już sobie poradziłam. Teraz powstała kolejna i poprosiłabym o pomoc w aranżacji

A może zakątek różany??? Róże nie są trudne w uprawie aż tak bardzo jak się wydaje, można je połączyć z powojnikami z tyłu. To opcja jeśli ta rabata ma być "używana" latem- bo będzie kwitnąco
Z przodu dać róże okrywowe - np niezawodne the fairy(różowe), z tyłu wielkokwiatowe, z przy ogrodzeniu powojniki
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:26, 07 sie 2012

Do góry
Gratulacje

Kolorowe rabaty 14:22, 07 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Mam słabość do acidanter - szkoda, że je wykończyłem Ale róża i lelije też boskie

No i z tymi słonecznikami to się wycwaniłaś, że aż wyślę Ci trollfejsa

Trzeba z tobą ostro widzę )))))))))))))))))))))))))

piękne, ale najbardziej zachwyca mnie ostatnie extra połączenie, pozdrawiam Marta

Pozdrawiam Miła
Kompletny brak pomysłu 14:19, 07 sie 2012

Do góry
Witam
przed

Po

posadziłam na tej rabacie cyprisiki Lawsona Columnaris, pomiędzy nimi rosną canny, thuje globosa, hortensje.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:18, 07 sie 2012

Do góry
Maju,kolorowo,na pewno,ale czy pieknie?Chyba u siebie zawsze najmniej sie podoba.

Arboretum w Wojsławicach 14:11, 07 sie 2012

Do góry

Arboretum w Wojsławicach 14:06, 07 sie 2012

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:04, 07 sie 2012

Do góry
Hej Maju! Widze ze to srednia cena "na wsi"w takim razie - z dostepem do asfaltu, nie gdziestam w szczerym polu, bo takie sa tansze.

Chcialabym miec np po dziadkach pole, ktore moznaby przeksztalcic... ehh... ale niestety u nas sami miastowi nawet babci z kurami na wsi nie mialam, buu
Podlewalam wieczorem tylko warzywnik, bukszpany i cisy. A w nocy lalo, i to porzadnie chyba bo rano kaluze byly. Dzisiaj mocno wieje, kolo 20 stopni - fajnie
Pracuje w domu, wiec jak mam mniej, to cos sprzatne czy zupe na obiad ugotuje -to jest fajne. W biurze sie siedzi czy praca jest, czy nie ma. Ogrodek to moje hobby, a do ogarniecia jest niewiele - mala dzialka.
Dom duuuzy, za duzy... ale przestrzeni sporo ogarniami etapami... a i tak wszedzie Gabi zabawki

Za plotem cale zboze u nas skoszone juz, niestety... jesien idzie

Dowody ogrodkowe...
owoce na rozy...

wrzosy kwitna...
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:04, 07 sie 2012

Do góry

Arboretum w Wojsławicach 14:03, 07 sie 2012

Do góry

Ogród Bogusława 13:57, 07 sie 2012

Do góry
Nowe jesienne przyrosty zachwycają kolorem

wielkością
miejscem szczepienia
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 13:56, 07 sie 2012

Do góry
wanda7 napisał(a)
Przyjaciele

Zapatrzona...

Czyżby już niedługo jesień?

Wandziu, pięknie te swoje roślinki pokazujesz I krwawnika masz?
No tak, chyba łatwiej powiedzieć, czego nie masz..
Droga do mojego małego raju 13:55, 07 sie 2012

Do góry
Witam. Ewelinko, no miejsca sporo Kiedy te puste placki zapełnię roślinami to nie wiem

Na razie czekam aż trawa się pojawi,zdejmę wtedy ekobord przy cisach i będę miała równy kancik (mam nadzieję). Czy cisy mogę podsypać korą? Sadząc je podsypywałam im ziemi do kwiatów bo tu nikt nie słyszał o próchnicy odkwaszonej
Nie mam pomysłu czym podsypać rabatę z żurawkami,może kamykiem?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies