Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:23, 11 lip 2012

Do góry
Ana gratuluję 300 strony

Ogród nad Rozlewiskiem 22:20, 11 lip 2012

Do góry
Witam serdecznie
Zapraszam do ogrodu, który - bez kozery napiszę, że w znaczym stopniu - przyczynił się tego, że mój przydomowy ogród nieco zaniedbałam. I przyczynia się nadal
Ci, co widzieli ów przydomowy, wiedzą, o czym piszę

W cieniu - zacieniona 22:20, 11 lip 2012

Do góry

Bogusiu masz piękne kolory żurawek, a i przetacznik różowy ucieszyl moje oko, bo niebieskie mam

a ta firanka jest bardzo gustowna
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:18, 11 lip 2012

Do góry
Troszkę się spóźniam, ale nic to! Gratulacje 300 strony!
Ogródkowy chaos u monitki 22:17, 11 lip 2012

Do góry
Dzisiaj przyszła pora na postrzyżyny moich tawułek. Takie już były habaziowate że aż strach było patrzeć. W czasie cięcia odkryłam że w środku maja gałązki bez listków i jednym miejscu gdzie szałwia mocno przylegała i nie miały światła jest tak samo. Ciekawa jestem czy odbiją...

Tak było

a teraz jest tak

Część gałązek wsadziłam do ziemi może się ukorzenią tak jak moja lawenda. Małe pypcie a już kwitną

Annabelka wprawia mnie w zachwyt. Lubię patrzeć na jej ogromne białe kwiaty ślicznie odbijające sie od zieleni

Ogród w Holandii 22:17, 11 lip 2012

Do góry

cofam się do tego soczystego pięknego zdjęcia, jest takie wyraziste, że chciałoby się sięgnąć ręką...
Zdrowe i wysycone barwami masz te swoje okazy : )
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:15, 11 lip 2012

Do góry
Gratuluję pierwszej setuni !!!.... Uwielbiam Cię czytać .... pozdrawiam

Ogródek Hanusi po zimie 22:14, 11 lip 2012

Do góry
Mmmm czuję ten słodki zapach i wspominam jak Babcia Marysia wyplatała mi koniczynowy wianeczek, a ja jej donosiłam kwiatki na jak najdłuższych łodyżkach, zważając na pszczoły.... Niestety Babcia szybko odeszła, ale pamiętam jej miłość, fantazję i chęć do zabawiania nas świetnymi różnymi pomysłami...
Pozdrawiam Hanko serdecznie, i przez szklany monitor i z Twojego portreciku czuję, że i Ty jesteś bardzo ciepłą, kochaną osobą.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:12, 11 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Miała to być różowa jeżówka, a jest - no właśnie co?

Sebek,mam identyczną roślinę! Też kupiłam chyba ze dwa lata temu jako różową jeżówkę! Nawet pytałam w wątku "Co to jest?" jaka to roślina

Nie wiadomo co ale wiadomo , że piękna ..... obłędna .... konweniowała by z moimi białymi

też mam te kwiatki, ale też nie wiem jak się nazywają bo dostałam je od znajomej, która też je dostała od znajomej a nazwa gdzieś się zapodziała

ważne,że ładne
W cieniu - zacieniona 22:11, 11 lip 2012

Do góry
Niezniszczalne begonie...kwitną bez przerwy.
Rododendronowy ogród II. 22:10, 11 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Motyle,niektóre nawet nie jedzą i nie piją......
Ozdobą naszych ogrodowych rabat są,
A te co latają w nocy...nazywamy ćmą......
Piękne są!Szkoda że tak krótko żyją!

Bożenko,gratuluję decyzji,co miesiąc możesz zmieniać temat i będzie nie nudno i ciekawie.
Czy ja ustrzeliłam jakiegoś motylka?Muszę poszukać ......
Ach nie mam,ale fanfary na inaugurację dalszego ciągu rododendronowego ...proszę bardzo!

Dzięki Haniu . Twoje fanfary lepsze od motylków. Teraz już wszyscy usłyszą że jest drugi wątek.Za wierszyk o cmach dzięki również ale z fanfarami to mi zrobiłaś wielka i głośną niespodzianke. Nigdy bym się nie spodziewała ale bardzo mi się spodobało. Dzięki.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:10, 11 lip 2012

Do góry

Pięknie i nastrojowo nic tylko siadać i wypoczywać ...a lenia tez miewam, wtedy łażę bez celu
Funkie - Hosta 22:09, 11 lip 2012

Do góry
paco napisał(a)

Ta hosta ma HVX i bardzo wyraźne symptomy tej choroby.

Witajcie! Po przeczytaniu wpisu paco przyjrzałam się uważnie mojej hoście i mam podejrzenia, czy nie ma oznak zarażenia wirusem (niestety, dziury po ślimakach ). Możecie spojrzeć na zdjęcia pls, bo ja sama nie wiem czy to choroba, czy taka uroda? Co sądzicie?

wybrzuszenie na liściu

zacieki?

Moje roślinki 22:09, 11 lip 2012

Do góry
O jaki zawstydzony, przykrył się listkiem jak łapką : )

Żurawka - Heuchera 22:08, 11 lip 2012

Do góry
Iwonko, moja lime marmalade rośnie tam już przeszło dwa miesiące i na prawdę tam jest patelnia. Tylko tam jest zawsze wilgotne podłoże. Widziałem, że u niektórych się przypala, może ja mam szczęście
Princess Claudia to odmiana wyhodowana przez mojego znajomego, Ja jeszcze własnych odmian nie mam- brak czasu na zabawę z nasionami, Napisałem odmiana własna, bo może ktoś by chciał jej szukać w sklepach, a po prostu nie dostanie

sunspot mi się przypaliła na słońcu

Amethyst mist

Rave on

Midnight boyou

Apple crisp- fotka z początku czerwca teraz to duża roślina- muszę zrobić jutro aktualne fotki

\
Rododendronowy ogród II. 22:04, 11 lip 2012

Do góry
Motyle,niektóre nawet nie jedzą i nie piją......
Ozdobą naszych ogrodowych rabat są,
A te co latają w nocy...nazywamy ćmą......
Piękne są!Szkoda że tak krótko żyją!

Bożenko,gratuluję decyzji,co miesiąc możesz zmieniać temat i będzie nie nudno i ciekawie.
Czy ja ustrzeliłam jakiegoś motylka?Muszę poszukać ......
Ach nie mam,ale fanfary na inaugurację dalszego ciągu rododendronowego ...proszę bardzo!

Rododendronowy ogród II. 22:00, 11 lip 2012

Do góry
badara napisał(a)
Witam w nowym wątku, na przywitanie jest motylek , życzę powodzenia

Dzięki Łucjo. Miło mi widziec Cię w nowym wątku i nawet do tematu przewodniego dzisiejszego dnia sie dostosowałaś. Dziękuję serdecznie.Cytrynek i cytrynowe kwiaty ( kolor bardzo dojrzałej cytryny) bardzo do siebie pasują.
Mój kawałek raju 22:00, 11 lip 2012

Do góry
ponownie kwitnie President i Crystal Fountain czekam na pierwszy kwiat róży Harknessa Ginger Syllabub jarzmianka i następny liliowiec rozkwitł
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:00, 11 lip 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)

Miała to być różowa jeżówka, a jest - no właśnie co?

Sebek,mam identyczną roślinę! Też kupiłam chyba ze dwa lata temu jako różową jeżówkę! Nawet pytałam w wątku "Co to jest?" jaka to roślina

Nie wiadomo co ale wiadomo , że piękna ..... obłędna .... konweniowała by z moimi białymi
Rajski ogród Ani 21:59, 11 lip 2012

Do góry
A na koniec smakowite witaminki będzie dżemik i soczek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies