Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 14:21, 07 sie 2012

Sytuacja w Lodzi jest kiepska. Chociaz inwestycje nowe tez sa - bo sila robocza nadal tansza niz w Krakowie, Gdansku czy Wroclawiu... Dell ma fabryke, Philips, HP przyjmuje wlasnie kilka tys osob, sporo centrow dystrybucyjnych, w strefie ekonomicznej sporo sie dzieje.
Ale do Warszawy blisko, wiec nie dziwie sie ze godzinka S8 teraz i w Wawie sie pracuje. Godzine to w Wawie w korku mozna stac.
Ode mnie spod domu do mostu Lazienkowskiego jade 1,5h bez brawury na drodze, a mieszkam na poludniu Lodzi - musze cala przejechac zeby sie do Zgierza/Strykowa dostac. Ale nie wyobrazam sobie 3h w drodze spedzac codziennie... dobrze jest jak jest

U nas lyso, wszystko skoszone, szkoda - po lecie
majkel0326 14:26, 07 sie 2012

Gratulacje

popcorn 14:28, 07 sie 2012

Piekny mieczyk - dzieki!
Milka 14:32, 07 sie 2012

Karolina, tak myślałam, ze dziś już będą gratki z okazji 400!
popcorn 14:34, 07 sie 2012

Piękne lilie, perukowiec, żurawki, runianka w dole (ale łany!!!) dziekuję, Irenko!
Milka 14:35, 07 sie 2012

popcarol napisał(a)
Irenko jakbym wiedziala ze TYLE ich bedzie (ukryly sie pod ogorkami) i ze JUZ zakwitna, to bym Ci wiecej sadzonek wyslala... a tamta wykopywalam z rabaty
Nie ucinaj kwiatostanow jak przekwitna - i bedzie to samo za rok A pomyslec ze mialam rok temu 3 doniczki z 3 lodygami w kazdej na krzyz...

Zobacz co wyczynia trawka od Ciebie - ta stara zmarniala, za to ma 3 malutkie dzieciaczki obok

zrobię jak mówisz; to się cieszę, że ruszyła, będziesz z niej zadowolona
dostałam jeszcze rudbekie od Bogdzi u Ani na spotkaniu, będę więc miała 2 rodzaje, bo jej trochę inny
Milka 14:35, 07 sie 2012

popcarol napisał(a)
Piękne lilie, perukowiec, żurawki, runianka w dole (ale łany!!!) dziekuję, Irenko!

to u Ani, ale też możesz się cieszyć tym widokiem
popcorn 14:38, 07 sie 2012

Irenko rudbekie się krzyżują czy coś, bo zmienność kolorów jest bardzo dziwna... wow nie wiedziałam że Ania ma TYLE runianki! Eh kiedy moja będzia choćby łanik malutki przypominać
GabiK 14:48, 07 sie 2012

Karolinko gratulacje z okazji 400 -setki. Żebyś do 500 dokupiła działkę.

Ania ma runiankę ograniczoną wkoponym rollbordem, żeby nie poszła wszędzie. W ogóle wszystko u Ani rośnie jak na sterydach.

No ja mam do pracy 10 km, do granicy Warszawy 1 km, a w najgorszym razie prawie 50 minut jedziemy. 30 min. to standard pozawakacyjny.
popcorn 14:56, 07 sie 2012

Dzięki! W tym tempie gadania w zyciu nie dokupie dzialki - znajac tempo ich zalatwiania Od roku pytam i nic
Jeju! Rollboard! Tez tak chce! U mnie sucho i glina, niespecjalnie rosnie Tam gdzie byl kompost i owszem, wszedzie indziej, a zwlaszcza w sloncu - nic z tego

Widzisz - bliziutko masz do pracy, ale wtedy wszyscy jada i jest klops W sumie nie dziwie sie ze ludzie mieszkaja w Lodzi, gdzie taniej i pracuja w Wawie, gdzie lepiej placa - autem tez 50-60 minut z centrum... (teraz, po otwarciu S8, bo Gierkowka absolutnie nie).
Tez mialam mniej wiecej 10 km do pracy (z Powstancow Sl na Bemowie na Reymonta na Chomiczowce), ale jezdzilam autobusem lub tramwajem - 25 min.

pozdrawiam!