Mój domek widok z przodu taras i schody do wymiany we wrześniu a potem ogród dookoła tyż do zmian,bo jak nazwa wskazuje mam powoli dość ,ale powoli!!!!!!
Cześć Martuś, pewnie nie zaglądałaś na mój wątek, ale może chciałabyś poznać dotychczasowe losy funkii dla której wymyśliłaś imię na spotkaniu u Ewy-Pszczelarni (to chyba jesteś matką chrzestną). Hosta Izago, ma się dobrze.Jest samoistną mutacją zielonej hosty znalezioną w czasie podróży na to spotkanie. Nie wiem czy pamiętasz, bo wrażeń było mnóstwo, wieczór z puszczaniem wianków
Początkowo zasychał jej brzeg liścia (zostawiłam tylko jeden)
Ale po jakimś czasie wypuściła nowe kły
które zaczęły rosnąć
i wygląda na to utrzymują paski czyli jest szansa na nową odmianę
Dzięki za nazwę, uchwaliłyśmy z Małgosią, że zostaje Izago
Moda,moda, traw przybywa i dobrze, bo są piękne.
Ośrodek "Nad Borkiem" w woj. Lubuskim, powiat Krosno Odrzańskie, gmina Gubin. Usytuowany nad jeziorem Borek, 1 km od wsi Kosarzyn . Teren ośrodka widać świeżo obsadzony i zagospodarowany. Czysto i miło.Nasadzenia to głównie: trawy, lawendy, hortensje krzewiaste (czy też drzewiaste). Są też tawuły , powojniki, i kosodrzewiny. Tak jak lubi Danusia: kilka gatunków , wg mnie fajnie skomponowanych. Wszystko dopiero rośnie, ale już bardzo mi się podoba:
żurawki poczyściłam z po przypalanych liści , część wykopałam, rozluźniłam podłoże i ponownie posadziłam , mam nadzieję, że teraz będą sobie po prostu rosły
Variegatusy ładne. Mam prośbę, Madziu możesz im pyknąć fotkę z bliska i tak jakoś w cieniu żeby słońce nie świeciło. Chciałam się przyjrzeć czy podobne do Morning. Wiem że w necie dużo zdjęć, ale które prawdziwe...
Justi proszę kilka ujęć Variegatusa
... Variegatus jest dużo bardziej widoczny niż Morning
A ja mam pytanko, co to za małe roślinki przed żórawkami i trawami ?