Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród u stóp klasztoru 23:13, 03 lip 2012

Do góry
dzisiaj chciałabym na dobranoc zaprezentować wam byliny z mojego ogrodu i zachęcić do ich uprawy. to piękne wypełniacze rabat.

ŻELEŻNIAK

BODZISZEK

AKANT

JĘZYCZKA PRZEWALSKIEGO

NACHYŁEK OKÓŁKOWY

GIPSÓWKA

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:12, 03 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/17/176845/original.jpg[/img]
trawa powoli dochodzi do siebie

)

nie ruszam się z tych zakątków
Rajski ogród Ani 23:10, 03 lip 2012

Do góry
A teraz nieśmiałe kosmosy, delikatne i dekoracyjne

Ogród w Jaszczowie 23:09, 03 lip 2012

Do góry
pagap napisał(a)

korytka na lancuszkach i szyszki pod swierkami

Jakie pomysłowe te korytka Fajnie się tu prezentują

Pozdrowienia... także z lubelskiego
W cieniu - zacieniona 23:09, 03 lip 2012

Do góry
...i w donicy -Pink Pixie.Reszta lilii jeszcze w pąkach.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:08, 03 lip 2012

Do góry
Ania napisał(a)

trawa powoli dochodzi do siebie

Te zakątki są moimi ulubionymi u Ciebie zakątek z ławeczką taki klimatyczny i to miejsce z paprociami i bukszpanem , fajnie masz Irenko. A tak poza ogrodem to śliczna z Ciebie kobieta, podglądałam relację ze spotkania

Aniu, cieszę się z odwiedzin i tego, że te miejsca też tobie się podobają
Za komplementy dziękuję relacje to z twojego ogrodu wywoływały niezłe zamieszanie, parę rzeczy podpatrzyłam i zastosuję u siebie
wstęp do ogrodu Madzieji 23:06, 03 lip 2012

Do góry
Witam Was serdecznie!
Przypadkiem trafiłam na to forum i chyba tu wsiąkłam. Wasze ogrody są prześliczne i liczę, że pomożecie mi rozpocząć stworzenie mojego małego nieba na ziemi. Szczerze mówiąc zaczynając budowę kilka lat temu bardziej cieszyłam się, ze nareszcie będe miałą swój piękny ogród a nie dom. Jednak ponieważ skończyły się chwilowo fundusze zaczynam od niewielkiej jego częci i proszę Was o pomoc przy zaprojektowaniu jej.

Uploaded with ImageShack.us

Na zdjęciu widać miejsce przed domem. Wczoraj padało więc widać mniej więcej dokąd sięga okap dachu (połowa miejsca), szerokość to ok 1,5m. a długość przed oknem to ok 6m i lekko w dól jeszcze ze 3m. Glebę mam chyba gliniastą więc chyba nie bardzo ;-( Bardzo liczę na Waszą pomoc bo ja się nie bardzo znam.
Pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 23:05, 03 lip 2012

Do góry
Lilie Martagon ...zakwitły.
Ogród u stóp klasztoru 22:58, 03 lip 2012

Do góry
witam wszystkich i dziękuje za miłe słowa . oj dzisiaj leniuchowanie nie udane . nic tylko burze a w końcu musiałam 400 m kostki pozmiatać z mchu , który się wypłukał w czasie wielkiej ulewy.

ładnie wypoczęłam przy miotle . dobrze że mądry M . zapowiedział wielkie mycie kostki myjka ciśnieniową ,więc tylko powierzchowne zamiatanie było .
NIE JEST MI CHYBA DANE LEŻENIE W OGRÓDKU

wiecie - przeszły 3 burze i od 17 non stop do tej pory błyskawice i pioruny . masakra

a może wam pokażę moje tarasowce . nawet nasionka kłosowca od BADARY które byłam pewna że nie wzejdą teraz sypnęły i towarzysza pelargoniom i lobelii.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:58, 03 lip 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Ale ładny zakątek.

Aga, dziękuję tych paproci to mogę chętnym dać, jest ich pełno i lubię je
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 22:57, 03 lip 2012

Do góry
margo napisał(a)

Zgłodniałam od samego patrzenia Fajna ta altana i super detale - ten sznur wokół desek, sposób ułożenia kamienia... świetne! gratulacje i powodzenia!!
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:56, 03 lip 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Piekne
W cieniu - zacieniona 22:49, 03 lip 2012

Do góry
...zaczynają kwitnąć...
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 22:49, 03 lip 2012

Do góry
Witaj Anito,

Jakie to śliczne! Co to?

Ogrodnik mimo woli 22:49, 03 lip 2012

Do góry
Iza - ja iluś tam moich cudaków nawet nie pokazałam...... bo się nie da wszystkiego.... poza tym część pozarastała ... została zdominowana przez inne ... i odeszła w niebyt....

Evchen - - to w takim razie witaj w klubie..u mnie zupełnei tak samo..daltego większosć rzeczy i moich pomysłó staram sie realizować sam, by nie było tego wymownego milczenia..... ale przez ogrodowisko i mój M nabrał zapału do realizacji moich szlonych pomysłów...... jeszcze trochę to mnie prześcignie.... I ostatnio się odgrażał, że też rejestruje się na Ogrodowisko.....
A niedoskonałości mam.... w tłumie tego nie widać, ale po prostu .... ja nie mam czasu ... muszę pracować na 2 etaty...... dlatego staramy się robić wszystko tak by było jak najmniej roboty..... i 80% czasu łażąc po ogrodzie marnuję na długą litanię co mam pilnego do zrobienia.... Czasami się zastanwaiam, że to nie ma sensu.... ogród dla którego nie mam czasu........ a jakie są efekty to wiadomo.....
Na dobranoc foto z wczorajszego wieczorka...... raz kałużą, raz balia.... i tak przez godzinkę.....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:45, 03 lip 2012

Do góry
zakwitła nn róża obok ławki,

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:44, 03 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

(...)
Tylko trzeba by dobrać taki odpowiedni odcień, ale jestem przekonana, że gotowa jesteś go nawet i z Hamburga ściągać, na wypadek, gdyby w Gdyni nie mieli

odcień powinien mieć więcej czerwonego wina a mniej czerwieni w czerwieni ...

a z Hamburgiem ... oczywiście na wypadek gdyby pan Ardalion w Gdyni nie miał odpowiedniego trafiłaś idealnie ... od tej chwili małż mój cię wielbi sam by tego lepiej nie ujął ...

Ukłony dla Małża Czuję się zaszczycona jego wielbieniem
Gdybyś potrzebowała tłumacza w sprawie Hamburskiej to ja jak najbardziej Gotowam do usług
Rozumiem Twój ból, bo swego czasu spodobało mi się bordowe tło kalendarza. Stwierdziłam, że cudnie będzie się komponowało z kremową ścianą w kuchni. I biegałam od sklepu do sklepu, żeby taki kolor znaleźć. Znalazłam Kosztował niemało A po pierwszym malowaniu omal nie zeszłam na zawał, bo zamiast głębokiej czerwieni wina wytrawnego oczom moim ukazał się kolor reprezentujący sok malinowy... i to rozlany Dopiero drugie malowanie odkryło głębię właściwego koloru. Efekt był naprawdę powalający...Każdy na początku stukał się w czoło, ale póżniej dziwił się że tak to ładnie wygląda
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:43, 03 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

(...)
Tylko trzeba by dobrać taki odpowiedni odcień, ale jestem przekonana, że gotowa jesteś go nawet i z Hamburga ściągać, na wypadek, gdyby w Gdyni nie mieli

a z Hamburgiem ... oczywiście na wypadek gdyby pan Ardalion w Gdyni nie miał odpowiedniego trafiłaś idealnie ... od tej chwili małż mój cię wielbi sam by tego lepiej nie ujął ...

Izuś drzwi czerwone bardzo oryginalne ale z lekko niebieską farbą na wernadzie to ten teges????
Moja Pani architekt też mi czerwone proponowała ale jak mi jajecznica na elewacji drewnianej wyszła i błękitno-szary tynk to kolorek byłby nie ten teges ostatecznie drzwi grafitowe a wycieraczka i donica na przedpokoju czerwone
Jak już ten olej z Hamburga będziesz ściągać a nie z Norwegii to dla mnie puszeczkę też a co jak szaleć to szaleć, spodnie sprzedać dom zastawić????
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:42, 03 lip 2012

Do góry
a i jeszcze kociaki niańcze ten jest mój ulubiony

tego szarego też lubię
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:36, 03 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
(...)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies