Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Wieloszka 10:56, 27 sie 2012

irena_milek napisał(a)
Aguś, dzięki tak po linijkę rabata zyskuje; teraz kolej na przejście, tam trzeba łądnie wykończyć boki, zrobimy po 2 schodki po obu stronach i jak metasekwoja już wzmocni pień, usuniemy zabezpieczenia przed psami i ten pas do przejścia wyłożymy kamieniami; rośliny się rozrosną i za 3 lata, będzie efekt, o któy mi chodziło;
teraz kolej na tę rabatę cieniolubną i po prawej stronie domku letniego; jednak już zrobię nasadzenia, wykańczać domek będą ostrożnie, aby nie zniszczyć roślin;
a na przyszły rok zostawiamy sobie do pracy trawnik i garaż; może w końcu będę tylko pielęgnować, ale sama w to nie wierzę, pewnie znowu chciejstwa będą; przy domku dam hortensje, rh i hosty z paprociami, bo tam taki półcień
ale się rozpisałam!

No właśnie - tyle masz planów, że ja nie wiem, kiedy ta "tylko" pielęgnacja Ale to dobrze - bo energii też masz za dwóch, więc na pewno dasz radę W międzyczasie (czyli zimą) pewnie znów nowe pomysły przyjdą do głowy i tak w kółko Nie mogę się doczekać - ale się będzie u Ciebie działo
Milka 11:16, 27 sie 2012

Madzioskoczek napisał(a)
NIE ZAGADUJCIE IRENKI BO SIĘ TYCH FOTEK W ŻYCIU NIE DOCZEKAMY

już daję

to prace wykonane w sobotę, w tych miejscach zabrakło mi żurawek i tu jest pomieszana Creme Brulee z Southem Comfort; doszły trawy, 5 gatunków, nazwy NN, jak urosną większe, może rozszyfrujemy; i we wrześniu posadzę tu tulipany, tak z 100 sztuk a drugie 100 na tej rabacie gazonowej, ostatnią setkę utknę gdzieś koło trawy Hakone, ale muszę pomyśleć, bo niby nie rosła, a teraz ruszyła z kopyta i wielka się robi

acha, i ławki tu się zmienią, będą na tych klocach z kamienia kwadratwoe siedziska z dech, ala taboret; jednym słowem, nadal kupę pracy nas czeka!!!!

Milka 11:27, 27 sie 2012

Klamber 11:28, 27 sie 2012

Witaj Irenko, widzę że pogoda była i robota zrobiona, wyszło ładnie, ale wydaje mi się że te trawy będą za duże i zasłonią hosty. Za rok będzie super.
Milka 11:36, 27 sie 2012

Wieloszka napisał(a)

Aguś, dzięki tak po linijkę rabata zyskuje; teraz kolej na przejście, tam trzeba łądnie wykończyć boki, zrobimy po 2 schodki po obu stronach i jak metasekwoja już wzmocni pień, usuniemy zabezpieczenia przed psami i ten pas do przejścia wyłożymy kamieniami; rośliny się rozrosną i za 3 lata, będzie efekt, o któy mi chodziło;
teraz kolej na tę rabatę cieniolubną i po prawej stronie domku letniego; jednak już zrobię nasadzenia, wykańczać domek będą ostrożnie, aby nie zniszczyć roślin;
a na przyszły rok zostawiamy sobie do pracy trawnik i garaż; może w końcu będę tylko pielęgnować, ale sama w to nie wierzę, pewnie znowu chciejstwa będą; przy domku dam hortensje, rh i hosty z paprociami, bo tam taki półcień
ale się rozpisałam!

No właśnie - tyle masz planów, że ja nie wiem, kiedy ta "tylko" pielęgnacja Ale to dobrze - bo energii też masz za dwóch, więc na pewno dasz radę W międzyczasie (czyli zimą) pewnie znów nowe pomysły przyjdą do głowy i tak w kółko Nie mogę się doczekać - ale się będzie u Ciebie działo

dałam foty z kolejnego wykonanego działania

oj, Aguś, chyba będzie tak jak mówisz!! ale ja już tylko bym chciała pilęgnować i ewentualnie planować jednoroczne; już wiem, co u mnie nie daje radę, co dobrze wygląda i rośnie; teraz dalej przesadzanie, bluszczy, już mi podrosły, host i paproci; no i kanciki i plewienie jitro mama przyjeżdża, chciałam aby łądnie było
Milka 11:39, 27 sie 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Irenko, widzę że pogoda była i robota zrobiona, wyszło ładnie, ale wydaje mi się że te trawy będą za duże i zasłonią hosty. Za rok będzie super.

dzięki też o tym myśleliśmy i zostawimy jednak tak, bo jak będziemy wchodzić na ogród, to będą widoczne hosty i za nimi trawy, a jak z niego wychodzićto cały ten przód, metasekwoja i te wielkie bukszpany; zobaczymy jak to będzie w praniu....w razie czego, kolejne pzresadzanie
Milka 11:55, 27 sie 2012

monteverde napisał(a)
Irenko świetnie gazony wyszły przeczytałam 12 stron dzisiejszych te narzędzia maja szare trzonki i mnie też zdarza się gdzieś położyć, ale znajduję wychodząc do ogrodu mam ze sobą koszyk plastykowy czerwony i tam trzymam narzędzia jak skończę pracę jednym wkładam do koszyka i biorę następne koszyk jest zawsze pod ręką, bo kiedyś gubiłam na potęgę sekatory i znajdywałam je na wiosnę następnego roku, czekam na dalsze nasadzenia, pozdrawiam śpij słodko

dzięki Aniu, bo trochę się nimi martwiłam, psuły mi wygląd!

no to niezła byłaś z tym gubieniem, po roku odnależć zguby! mam koszyk, ale pełno w nich narzędzi, więc biorę co potrzebne i wtedy zaczyna się gubienie może faktycznie zmienię kolor koszyka, kupię 2 plastikowe - kolorowe, a w tym wiklinowym zrobię dekorację z wrzosów
w sobotę kolejna rabata, cieniolubna; trochę mam z nią problem, ale już coś świta mi w głowie; takm przesadziliśmy 3 wisterie, pójdą na mur i wiąz, czyli nóżki mają w cieniu, a górą całe w słońcu

i moje nowe kwiaty w skrzynkach, zamiast aksamitek; ale miały korzenie, ile się z tym wczoraj namęczyłąm; te kwiatki/ nazwę zapomniałam, otwierają kwiaty w słońcu/ kupiłąm tanio, po 2 zł, bo takie ciut zabidzone, ale kwitną, to odżyją i do końca lata będą cieszyć

Sebek 11:59, 27 sie 2012

Ale się tam pomarańczowo od tych żurawek zrobiło !

A te kwiaty to chyba portulaka?
Kondzio 11:59, 27 sie 2012

Widzę same zmiany fajne chyba wykupilas wszystkie Żurawki
reni 12:02, 27 sie 2012

IRENKO..............BRAK MI SŁÓW!