Myślę, że nie ma ścisłego przepisu co do wysokości. Jak wiemy, rośliny w różnych warunkach (zasobność gleby, wilgotność, nasłonecznienie, drenaż) mogą wyrastać czasem do gigantycznych rozmiarów. Wg mnie czosnek Red Mohican do 150 2oo centymetrów nie dorośnie, ja się trzymam angielskich rozmiarów.
Danusiu jak myślisz czosnek Red Mohikan jaką ma wysokość? bo spotkałam się z dwoma bardzo rozbieżnymi informacjami względem wysokości na angielskich stronach 90-100 u nas 150-200...
kupiłam na targach w benexie czosnki RED MOHIKAN. Pan mówił, ze one są bardzo wysokie, sprawdziłam w necie i na angielskich stronach podają 36-40 cali czyli ok 90-100cm, a teraz dodali je w benexie z opisem 150-180cm. Kurcze komu wierzyć?????
mam nadzieję, ze nie czekałaś na pozwolenie ? ogarniam się organizacyjnie a to wymaga czasu więc zaglądam z doskoku
u mnie wszyscy już poza domem, tylko Jasiek jak zwykle coś kombinuje... po 3 dniach w przedszkolu już chory...
do mnie właśnie dzwoniła Pani z benexu, że mają brak jednych tulipów, a chcą wysłać paczkę dzisiaj bo duża... i czy wybiorę sobie coś innego
ZACHWYCAJĄ mnie te jeżówki zielone
Masz migdałki...w gardle
A tego nie masz co żałować... bo kwitnie 2 dni.. a potem pozamiatane.. nawet lotos dłużej kwitnie.. i jak lotos ma co jakiś czas kwiat, któy jest 3 dni, to do kupy prawie miesiąc coś jest.. a tu??? Piwonie kwitną tydzień, dwa.. a to jest rekordzista w krótkości..
Wreszcie realny kolor Secret Joy
I supreme cantalupa czy jakoś tam.. coraz ładniejszy... nawet cycki nie drażnią..
O kurcze ależ rozmowy prowadzicie, ale jak widzę Magnolię to wierze, że będzie pięknie. Przyznam że nie nadążam czy te róże mają zastąpić te które są czy mają "iść" obok czyli za/przed kulkami...?
u moich jeszcze kozy i króliki, a wywożenie gnoju u nich na bakier, więc widoki mam, że hej, o zapachach nie wspomnę
Danusiu, sorki, ze tu, ale to jakby w nawiązaniu do pomysłu z kurami