Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

magnolia 14:59, 04 wrz 2014

Lionsrose- jesli w odbiorze ogólnym nie jest bardzo żółta, tylko własnie mleczna czy kremowa/budyniowa to super. Pokrój b. dobry.
Ale wiesz-resztę czyli typ kwiatu, sposób w jaki trzyma się na pędach, oczyszcza itp sama sprawdź. ja w tym słaba jestem
magnolia 15:00, 04 wrz 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ale te inne róże to są tak bardziej z tyłu - z boku.

Tak, ale z perspektywy np domu czy tarasu łapie się to spojrzeniem...chyba?
magnolia 15:02, 04 wrz 2014

ana_art napisał(a)
O kurcze ależ rozmowy prowadzicie, ale jak widzę Magnolię to wierze, że będzie pięknie. Przyznam że nie nadążam czy te róże mają zastąpić te które są czy mają "iść" obok czyli za/przed kulkami...?

Anka, jaka Ty miła jesteś ( poza tym że żelazna babka- dowodzisz 5 chłopami)
Pszczelarnia 15:08, 04 wrz 2014

No więc Lions Rose. Sadzimy lekko w tył? I przed nią dajemy bodziszki na obwódce?

Marto, nie doceniałam znaczenia wysokości roślin na tej wstędze.

Czy łąpią się spojrzeniem z tamtymi różami? Tak jak się panoramicznie patrzy i kręci głową. Ale z samego tarasu i sprzed domu nie jest to punkt ciężkośći. Te róże wyższe rózowe są jednak z ostróżkami, przetacznikami z tyłu po boku. Nie ma łączności między nimi. Ale mogę tę łączność zrobić, bo przód jest nieskończony. Może powinnam to wyrysować?

Dziewczyny, Magnolia pomagała mi przy tej rabacie ale ja oczywiście i tak zrobiłam inaczej troszkę, bo nie umiałam tak do końca i miałam rośliny na stanie ze starej rabaty.
magnolia 15:13, 04 wrz 2014

tak, lekko w tył i bodziszek. Rozanne lepszy niż korzeniasty

nie musi być łaczności, nie trap się tym. Duża rabata, sporo się dzieje, jak podrośnie wszystko będzie bardziej wyraźne.
Ja bym tylko pilnowała żeby rabata schodziła , tj kończyła się roślinami o ładnym pokroju, juz niższymi, choć też nie musi byc w tym żelaznej konsekwencji
malgorzata_s... 15:18, 04 wrz 2014

Ewuś ale ja i tak byłam zachwycona tą rabatą i motylki i pszczoły też
Sama widziałam
Pszczelarnia 15:24, 04 wrz 2014

Przy Lions Rose wszyscy mówią o morelowym odcieniu w pąku, po rozkwitnięciu kremowa biel. Wysokość dobra 60 cm. Ale ten krem z pysznogłówką może być, jak piszesz, patriotyczny. Więc może jednak blady róż?

EDIT: jak wrzucam szukanie róż po kolorach (jasny róż), to wyskakują mi pozostałe jakie już mam. Może jednak ta Aphrodita?
Garden of Roses®?
magnolia 15:36, 04 wrz 2014

tylko Aphrodite ma 60-70 cm czy metr? Żeby za wielka nie była. Jak ja masz to wiesz jaka będzie
Zielona 16:09, 04 wrz 2014

Magnolia pięknie doradza, więc tylko uważnie czytam A o Novalis dorzucę opinię Kasi vel.Robaczka, która mawia, że to róża o "trupim" kolorze Tym określeniem skutecznie mnie do niej zniechęciła
laurowisnia 16:20, 04 wrz 2014

Może Pastella lub Ballade obie na skraj rabaty by się nadawały, ale nie mają zapachu i ta druga trochę chorowita u mnie, rośnie w trudnym miejscu, płatki w kolorze pudrowego różu jednak urzekają.
Z Lions też zawsze wstrzymywał mnie ten kolor przy kupnie.
Garden of Roses, chyba jest kompaktowa, może to dobry wybór.