Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 22:39, 03 wrz 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Danusia, dobrze, że możesz nam odpowiadać na pytania tak prosto za pomocą narzędzi informatycznych.

Pomyśleć, że jeszcze w latach 70-ych goście wizytujący ogród Vity Sackville-West w Sissinghurst, zadawali pytania ówczesnym ogrodniczkom (wtedy były to 2 kobitki) na kartce pocztowej z zaadresowaną kopertą zwrotną.

A dziś główny ogrodnik Arne Maynarda pisze o tym, jak dobrze jest mieć łącze bezprzewodowe w ogrodzie, bo on sobie na bieżąco podczas pracy sprawdza odmiany, identyfikuje choroby i domawia rośliny.
Ot informatyka w ogrodnictwie.
Chciałam podziękować Roninowi za pomysły i techniczne rozwijanie Forum.

Dzięki Pszczółko. Michał będzie uradowany, jutro się z nim spotykam. Radość matki, bo niedługo jego urodziny

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:46, 03 wrz 2014

Iwcia napisał(a)
Znaczy nie czyta się Ogrodowiska

Czyta i to codziennie( prawie) choć inne działy. Smutno, że tak piszesz .

Mnie też smutno. Tak sobie pomyślałam To i napisałam.

Instagram Ogrodowiska
Nulka 08:40, 04 wrz 2014

Gardenarium napisał(a)

Zostawić do wiosny, trochę późno, zwłaszcza na mocniejsze cięcie

dziękuję bardzo Kochana

a czy zastosować zapobiegawczo jakiś oprysk (z tych zalecanych przez Ciebie na wrzesień) czy zacząć dopiero od wiosny?

Buziolki zostawiam
Karolinek 09:12, 04 wrz 2014

Dziękuję za zainteresowanie.
jula81 12:14, 04 wrz 2014

Witam serdecznie. Danusiu,zafascynowałam się bardzo oglądając różne realizacje wystaw / sztuk ogrodniczych "Spadającym Ogrodem" projektu Gerdy Steiner oraz Jörga Lenzlingera stworzony na weneckie Biennale 2003.
link do zdjęć :
http://www.thejealouscurator.com/blog/2010/07/27/im-jealous-of-gerda-steiner-and-jorg-lenzlinger/
Bardzo chciałbym obejrzeć , nie wiem gdzie szukać i gdzie pytać o więcej.
I czy w Polsce są / były robione tego typu wystawy ?
Pozrawiam
Ps. Ogród z lustrem w dalszej części realizacji fascynujący ... i te cisy z lawendą, cudo
Milka 13:34, 04 wrz 2014

Nulka napisał(a)
Danusiu jak przesadziłam starego bukszpana to mam go przyciać? a młode bukszpany w obwódce? ciać czy bezpieczniej zostawić do wiosny?

Nula, tu masz
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/5-uprawa-bukszpanow
Gardenarium 20:05, 04 wrz 2014

jula81 napisał(a)
Witam serdecznie. Danusiu,zafascynowałam się bardzo oglądając różne realizacje wystaw / sztuk ogrodniczych "Spadającym Ogrodem" projektu Gerdy Steiner oraz Jörga Lenzlingera stworzony na weneckie Biennale 2003.
link do zdjęć :
http://www.thejealouscurator.com/blog/2010/07/27/im-jealous-of-gerda-steiner-and-jorg-lenzlinger/
Bardzo chciałbym obejrzeć , nie wiem gdzie szukać i gdzie pytać o więcej.
I czy w Polsce są / były robione tego typu wystawy ?
Pozrawiam
Ps. Ogród z lustrem w dalszej części realizacji fascynujący ... i te cisy z lawendą, cudo

Podobną aranżację widziałam w Londynie w Garden Museum. W Polsce takiej instalacji nie spotkałam. Wystawy w Polsce największe to Gardenia i Zieleń to życie. Mamy o nich wątki i artykuły

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:17, 04 wrz 2014

Nulka napisał(a)

dziękuję bardzo Kochana

a czy zastosować zapobiegawczo jakiś oprysk (z tych zalecanych przez Ciebie na wrzesień) czy zacząć dopiero od wiosny?

Buziolki zostawiam

Zastosować na grzyba.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 13:35, 05 wrz 2014

Danusiu jak myślisz czosnek Red Mohikan jaką ma wysokość? bo spotkałam się z dwoma bardzo rozbieżnymi informacjami względem wysokości na angielskich stronach 90-100 u nas 150-200...
Milka 14:48, 05 wrz 2014

Znalazłam jeszcze, ze na 30 cm, ale numer