Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Magdalenka 17:17, 02 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Moja 2 latka i jej młodsza koleżanka ...w donicy nastąpiły delikatne zmiany ... M. Variegatus został wykopany a jego miejsce zajęła druga lime ...będzie mini szpaler ...pod hortensjami jest hakone ... ...czerwona pelargonia należy do sąsiadki ... szkoda , że nie biała

i druga strona tarasu ...

ślicznie i jak okazale już kwitną!
Ogród Magdalenka 17:14, 02 sie 2012

Do góry
Werbeny patagońskie ... nie przezimowały, ale się wysiały i są

czy bluszcz da radę na słońcu ? puściłabym go na kratach z metalu , żeby zrobić z niego taki prostokątny obraz ?
Różaneczniki - choroby i szkodniki 17:12, 02 sie 2012

Do góry
U mnie podobne rzeczy dzieją się z rh.. tyle, że pąki nie schną..

dołożę fotek..

tak zmaltretowanych, podtopionych i bóg wie co jeszcze rh chyba nie ma nikt chciałam iść na grzyby, ale nie do ogrodu.. przez ciągłe deszcze oprócz nadmiaru wody chyba złapały jakiegoś grzyba.. sama nie wiem.. przez ostatni miesiąc żyły same sobie.. dałam im dolistnie siarczan potasu i magnezu, do gleby siarczan amonu, teraz opryskałam je Bioponem do iglaków. Od mojego pastwienia się nad nimi albo liście im się skręcają, albo żółkną i czerwienieją, albo plamy na liściach dostają, albo falują (najbardziej na wsadzonych tegorocznych), jedne maja ładne pączki inne maja malutkie, na nowo wsadzonych widać żółkniejące i czerwieniejące łodygi od dołu i w miejscu przyrostów. Ph było w granicach 4-4,5. Azalie są nadal limonkowe zamiast ciemnozielone, zakwasiłam je siarczanem amonu, zobaczymy.. reszta też jest w ciapki, były zupełnie limonkowo- żółte. Hortensja po zakwaszeniu, jakby odbijała, ale znowu ma plamy na lisciach.. muszę poszperać na ten temat. Co by zrobić z tymi pustymi środkami w rh? może by je jakoś popodwiązywać?

Ogród Magdalenka 17:05, 02 sie 2012

Do góry
I jeszcze raz moja ulubiona

Ogród Magdalenka 17:03, 02 sie 2012

Do góry
M. Variegatusy powędrują na miejsce M. Morning Light'ów ... są tu bardziej widoczne
tu widać morning lighty , są mniejsze , ale chyba variegatusy lepsze :

a tu variegatusy :

Ogródkowe perypetie:) 17:03, 02 sie 2012

Do góry
abiko napisał(a)
przedogródek, żurawki od MAgnoli posadzone.. ale kamyczków ciągle brak..

ładnie to wygląda, dobrze sobie poradziłaś. A jak kulki bukszpanowe przycięte!
Na jaki żwirek czekasz?- tzn jaki kolor?
Ogród Magdalenka 16:59, 02 sie 2012

Do góry
Moja 2 latka i jej młodsza koleżanka ...w donicy nastąpiły delikatne zmiany ... M. Variegatus został wykopany a jego miejsce zajęła druga lime ...będzie mini szpaler ...pod hortensjami jest hakone ... ...czerwona pelargonia należy do sąsiadki ... szkoda , że nie biała

i druga strona tarasu ...

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 16:40, 02 sie 2012

Do góry
Na dowód - gęsiówka co miała być trawnikiem!

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 15:57, 02 sie 2012

Do góry
Dodam jeszcze jedno - jest to ogród także za MIKRO oszczędności, więc będzie w nim dużo patentów i wynalazków.

Funkcję nawierzchni spełniała u mnie wysłużona roleta bambusowa, aczkolwiek teraz udało mi się zdobyć materiał z prawdziwego zdarzenia:

podejście pierwsze - NAWIERZCHNIA (z odzysku, leżała nieużywana przez nikogo)

Profesjonalna izolacja od podłoża:

Powalający efekt końcowy (roletę ,,dobiję" jakoś inaczej)
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:54, 02 sie 2012

Do góry
a ta uparcie nie kwitnie, a dostała wszystko!! mozga od Eli buja!

chcemy drewno wybielić olejmi lub woskami, bo doczytałam, że biały Sadolin żółknie
Lecę w kulki... 15:51, 02 sie 2012

Do góry
Diana napisał(a)

...no i zaległy bruk
Bruk jak bruk...nic specjalnego w moim przypadku...

teraz cała sylwetka

CUDNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o rany, jak pomysłowo i pięknie
Moje roślinki 15:47, 02 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Kolory lata na zimowe dni

Hej ! Piękne dalie i te przetwory zazdroszczę pozdrawiam M

wszystkie piękne kolory i na zewnątrz i w słoju
Moje roślinki 15:46, 02 sie 2012

Do góry
A to dzisiejsze zbiory

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 15:45, 02 sie 2012

Do góry
Mój stożek z dnia na dzień ma się gorzej... psikanie Topsinem nie pomaga
Ta dziura to po wycięciu zupełnie brązowych o suchych pędów...
Help!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:44, 02 sie 2012

Do góry
cudne są, szkoda, że nie pachną limki

Ogród w budowie - nieustającej 15:43, 02 sie 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

u Ani może się dowiem coś dokładniej na temat drinka

Irenko droga, nie spotkamy się u Ani, bo ja już od dawna wiedziałam, że jutro wyjeżdżam na krótkie wakacje, więc nawet nigdzie nie wspomniałam że się wybieram. Ale będę z Wami duchem, a Ell poproszę jeszcze o pozdrowienie Was wszystkich jeszcze raz ode mnie.
Przepis na Pimms dla Ciebie:
Bierzemy dużą szklankę, nalewamy ok. 1/4 Pimms'a, czyli takiego angielskiego likieru, u nas do kupienia w internetowych sklepach typu "świat alkoholi", do tego dodajemy kostki lodu, plasterki cytryny, limonki, zielonego ogórka, albo zamiast ogórka - maliny, truskawki, brzoskwinie, jabłka. Zalewamy do pełna Mountain Dew i pijemy przez słomkę. Oczywiście dobrze jest gdy Pimms i Mountain Dew wcześniej stoi w lodówce.

bardzo dziękuję, za przepis, wpisałam w kajet szkoda, że nie będziesz, ale wiadomo jak jest
jednak mimo trudności, tę skarpę po bokach schodó obsadziłąbym rioślinami, a nie trawą, najwyżej zrobisz to za rok, może i pomysł lepiej się wyklaruje
miłego odpoczynku
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:40, 02 sie 2012

Do góry
3 lata temu brzoskwinia była łysym patyczkiem. Nie do pomyślenia, ale ona rocznie ma ponad 1m przyrostu!
Posadziłam ją bez sensu, bo od południowej strony domu, by miała ciepło, ale w świetle okna

Okna w kuchni praktycznie nie widać w tym roku

Brzoskwinia musi odejść Mimo owoców - ma ich sporo, nadal niedojrzałe... ciekawa jestem kiedy będą i czy będą smaczne?

Wymyśliłam jednak, że zetniemy najpierw połowę drzewa - chyba możemy? Przeżyje tę operację?

Część z lewej strony do ścięcia... czy prawa mimo pochylenia da radę?
To co kocham :) 15:37, 02 sie 2012

Do góry
Są jeszcze mniej szkodliwe dla ogrodu zwierzaki kotek SERDELEK i królik ZOŚKA
To co kocham :) 15:37, 02 sie 2012

Do góry
WITAM.Ogród jest moją wielką pasją ale też kocham zwierzęta.Ze swojego doświadczenia wiem że ciężko pogodzić miłość do ogrodu z miłością do zwierząt ale można. Moje szkodniki tak je nazywam nauczone są załatwiać swoje potrzeby na spacerze gorzej sprawa wygląda z polegiwaniem w rabatkach i to w moim przypadku muszę kontrolować.Zwierzaczki moje istotki rozumne psocą właśnie wtedy gdy nikogo nie ma w ogrodzie a gdy ktoś się pojawia to oczywiście nie one i patrzą tymi oczkami żeby nie krzyczeć ale kocham te moje urwisy oto one; 16 letni owczarek niemiecki-ROKI, 2 letni bernańczyk-DODA i york MAJA

To co kocham :) 15:36, 02 sie 2012

Do góry
I jeszcze kilka......

I hortensja co roku kwiaty ma olbrzymie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies