Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

an_tre 22:42, 09 sie 2012

eliza3 napisał(a)

To jest teren polodowcowy, mimo że w centrum Polski, wszędzie górki i pagórki, drogi polne jeszcze jak dawniej piaszczyste i kilka jezior w okolicy. Do niedawna była jeszcze chałupa pokryta strzechą, ale właściciel pokrył ją blachodachówką. Nowoczesność, chociaż czasami nieładna wdziera się wszędzie.
Tu widać wyraźnie jezioro, zdjęcie robiłam z góry. Mam fajną trasę spacerową , idzie się cały czas polną drogą, w właśnie w którymś momencie widać jezioro z góry.

Dzisiaj kupiłam rozplenicę japońską w Netto, cena 10 zł. To moje ostatnie podejście do rozplenicy. Jeżeli zmarznie, zrezygnuję z tej pięknej trawki. Zdjęcia nie zrobiłam, zrobię jej już fotkę w ogrodzie.

Widok piękny, okolica wspaniała. Mieszkałam kiedyś we Włocławku jako młoda dziewczyna, ale tego jeziora nie kojarzę, chociaż wiem, że okolice są tam ładne.
Oj, wróciły wspomnienia...
Nie kojarzysz Elu bo to dosyć daleko od Włocławka Bożenko jeziorko bardzo malownicze, piękne masz widoki w tym rekreacyjnym światku
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 22:56, 09 sie 2012

Elizo, działkę mam w okolicy Rypina. Ale okolice Włocławka też są fajne i jest sporo jezior. A Zalew przy tamie jest po prostu niewykorzystany. Według mnie raj dla żeglarzy. Tyle już obiecano na ten temat zrobić ale na razie cisza.A tak w ogóle jak Włocławek?
eliza3 16:40, 10 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
Elizo, działkę mam w okolicy Rypina. Ale okolice Włocławka też są fajne i jest sporo jezior. A Zalew przy tamie jest po prostu niewykorzystany. Według mnie raj dla żeglarzy. Tyle już obiecano na ten temat zrobić ale na razie cisza.A tak w ogóle jak Włocławek?

Bożenko, już pisałam u siebie, że Włocławek był dla mnie łaskawy i mile go wspominam Znam trochę te strony, bo pochodzę z okolic Inowrocławia, więc kręciłam się to tu, o tam. Teraz wracam chętnie wspomnieniami, a po kujawsko-pomorskim to raczej przejazdem w drodze nad morze.
Serdecznie pozdrawiam.
Celina 18:18, 12 sie 2012

Co tam Bożenko u Ciebie?
Gabriela 15:16, 15 sie 2012

Wspaniałe widoki, zachwycające masz otoczenie tej swojej działki i to jezioro, marzenie po prostu.
monteverde 15:29, 15 sie 2012

jeziorko śliczne
EPODLAS 20:48, 15 sie 2012

Pobyt na działce - udany. Pogoda nie sprawiła zawodu.. Było sporo słońca, ale nie było upałów. Z we wtorek był niesamowity zachód słońca, który próbowałam uwiecznić moim skromnym aparatem. Zaczęłam porządki na skarpie, ale i w całym ogrodzie. Wsadziłam nowy nabytek - drugi raz skusiłam się na rozplenicę. W tym roku zmarzła kupiona mi jesienią. Tak bardzo podoba mi się ta trawa, że postanowiłam zaryzykować. Ogórki jeszcze były, to trzeba było zakisić. Maliny dojrzałe, smakowały super. Pomidorki zaczynają dochodzić. A tak ogólnie widać już zbliżającą się jesień. Rozchodniki i rudbekie zaczynają szaleć. Do kwitnienia szykują się marcinki.
A to widoczki z mojego ogrodu. Na razie jest jeszcze sporo koloru.

Myślę, że warto mieć trawy w swoim ogrodzie, bo gdy większość byliny przekwitnie, one pokazują co mogą. Wywaliłam starą forsycję, która tak naprawdę nigdy mi ładnie nie kwitła, aby mieć miejsce na dalsze trawy.

Te kwitnące byliny zapowiadają już zbliżającą się jesień.

EPODLAS 20:57, 15 sie 2012

Zachód słońca, jak pisałam był niesamowity, do tego była tęcza, którą jednak nie udało mi się ładnie sfotografować. Powietrze było przejrzyste no i ten widok!!!!

Zdjęcia, zostały niedużo poprawione, naprawdę tak to wyglądało.

Moja jedyna pergola w ogrodzie. Błękitny Anioł już przekwitł, a Purpura Plena Elegants, jeszcze pięknie kwitnie.

A teraz coś na ząb. Cieszą maliny, ale chyba bardziej moje pierwsze w życiu pomidory.

reni 20:59, 15 sie 2012

Piękne widoki, a pergola zachwyca
Elfik 21:07, 15 sie 2012

Bożenko, z braku czasu napiszę w kondensacie: tylko parę stronek wstecz obejrzałam.... i jestem zachwycona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!