Basiu, kupiłam go w czwartek na mojej wsi, babka nawet nie wiedziała co to jest, a ja zabrałam wszystkie jakie miała, dorodne okazy; one szybko się rozrastają, więc na razie tylko podlewanie dostają
Aniu, obrobić się trudno, ale zdjęć trochę trzeba pokazać, bo co zrobię to już są nieaktulne, cięgle coś nowego zakwita i ogród się zmienia
Kwitnąca skarpa
Najcudowniejsza róża z wszystkich moich angielek, Winchester Catedral, kolor, budowa kwiatu i budowa krzewu, taka jaką najbardziej lubię, mogę na nią patrzeć bez przerwy
Piruette i dzwonek kremowy
Obok tej róży nie można przejść, by jej nie powąchać Mm. Isaac Pereire
Jeszcze pokażę zdjęcia drugiej spiralki strzyżenie lżejsze.....bo nie była aż tak zarośnięta jak poprzednia Tyle że wyższa-ma ponam 2 m....ciężko dosięgnąć czubek hahahah oczywiście fryzjer stał na stołku Ta niestety wolniej sie zagęszcza
Ostatnio wpadłam na super pomysł !!!!!!!!!!!
Moja suczka ma ulubione miejsca na trawniku, gdzie robi siusiu trawa niestety wypala sie nieraz i powstają żółte plamy
Ale mam na to SPOSÓB
Na agrowłókninie wysypałam ziemię, posiałam nasiona trawy i mam własną małą hodowlę do takich właśnie celów - uzupełniam ubytki i zapełniam nią plamy.........
Bardzo szybciutko wschodzi, po 2 tygodniach wygląda tak:
Ostatnio walczyłam z rabatą po lewej stronie wrzosowiska.......jeszcze troszkę kory brakuje i zrobię zdjęcia Nasadziłam się jak głupia22 żurawki, hakuro i wyrównywanie rabaty, kora..............zreszta sami wiecie ile to roboty...........
Pochwalę się czyms pięknym co ostatnio upolowałam..troszkę zniszczone.sama nie wiem czy malować czy właśnie takie maja urok-widac że długo stały na zewnątrz....nawet warstewka mchu na nich jest
oto moje kolejne ptaszyny zasiadły na wrzosowisku pod bukszpanem...są sporych rozmiarów!!! szer. ok. 35cm, wys.ok.18cm
udało mi się "złapać" taki widok szczerze mówiąc lawenda jest obecnie oblegana.... Zakwitły moje różyczki the fairy, mam ich 8 ,po 4 po każdej stronie jarzębiny pomiędzy nimi iglaki na pniu (żeby zimą nudno nie było) i z tyłu RH.Wszystko oczywiście w ramach z bukszpanu Jestem nimi zauroczona Oprócz nich jeszcze tylko jedna pomponella i róż więcej nie mam, stąd ta radość
Vivo, tak bardzo zatęskniłam za Wami, że na chwilkę wpadłam do Waszego ogrodu, by się pocieszyć.
Ewo, na myśl o wizycie u Was ściska mnie w dołku ze wzruszenia.........
Ewo, rozmawiałyśmy o róży przy bramce, wtedy uciekło mi z głowy, ale moją najpiękniejszą różą pnącą,
(u mnie mało pnącą, bo podmarza), jest Laguna.
Bardzo podoba mi się kształt jej kwiatów, kolor i bardzo ładnie pachnie zapachem starych róż. Kwitnie bardzo obficie, prawie bez przerw i długo trzyma kwiaty, w przeciwieństwie do New Dawn. Jest też zdrowa; mimo że to róża Kordesa ma swój romantyzm. Może Tobie też się spodoba