Ja oczywiście też się dopisuję do listy. I juz się cieszę na spotkanie z Wami wszystkimi.
A to drzewo Aniu to Acer rubrum "Scanlon" W jesiennej odsłonie.
Sprawdź tyko czy to na pewno o nie Ci chodzi. Pod drzewem była taka bukszkanowa kwadratowa obwódka?
Nie wiem jak WY ale ja ten okres lubię chyba najbardziej, jeszcze ciepło ale czasem już mgliste wieczory, kłosy rozplenic falujące na wietrze, kwiaty rozchodnika okazałego nabierają pistacjowej barwy no i pierwsze kolorowe pąki na wrzosach żal tylko przekwitających już kwiatów lawendy.
Pozdrawiam serdecznie.
Mimo galimatiasu swojego, może i ja na hasło pomożemy, załapię się jednak ciut wiem, tu się też douczyłam, będę doradzać w miarę możliwości
wrzucaj fota, szefowa Madżenka wraca, będzie dyrygować
Irenko patrząc na Twój ogród jestem przekonana, że masz spore możliwości A na pewno większe niż moje, chociaż ja też się tutaj sporo nauczyłam Pierwszą żurawkę kupiłam nie wiedząć, że to żurawka - liście mnie urzekły A to była marmolada
O turzycach i miskantach nie wiedziałam nic.. bukszpany ignorowałam, a cisy brzmiały obco
Mam problem z bordową żórawką, bo gubi się na rabacie.. chyba przód wysypię jakim żwirkiem... bo z niziutkich roślin na myśl przychodzi ostrokrzew karbowanolistny golden gem - Danusia o nim pisała. Ale połączenie bordo i żołci jakoś do mnie nie przemawia.. za duży kontrast. Może białą trzmielinę pod to dać?...
czy ta obwódka będzie w miarę w cieniu? jeśli tak, to przed żurawką mozna dać brunerę Jack Frost, mam ją u siebie i bardzo mi się podoba, liście ładnie się układają i żurawki nie zasłoni, ona tak niebiesko, biało zielona jest, a kwiaty niebieskie jak kwitnie
wrzucam ci link i fotkę z nimi; możesz też połączyć z trawką o 2 kolorach, biało niebieską lub trzmielina w tym kolorze http://kwiaty-ogrody.pl/?p=2787
i przykład u mnie, lilie- ale mogą być żurawki i dołem ta brunera, pod tulipanowcem