Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje zmagania ogrodowe 16:25, 29 lip 2012

Do góry
Witam, do południa znów cieplutko, później przeszła burza i powietrze zrobiło się lżejsze. Można było przespacerować się po ogrodzie
Żółta trytoma (Yellow hummer) wsadzona w tym roku zaskoczyła mnie, bo bedzie kwitła

Kwitnienie powtórzy też krzewuszka

Kwitnie malwa przekopana wiosną z takiej niby łączki

I żeby pozostać w tematyce kwitnacych - tegoroczna Limelight

ogrodoweimpresjejolki 16:12, 29 lip 2012

Do góry
Jolu.pięknie kwitną jeżówki od Ciebie! Zdrowia i powrotu do domu jak najrychlej,ale do ogrodu ,to faktycznie tylko na ławkę,albo trawkę.Zero prac porządkowych.....

I bukiecik dla rekonwalescentki.Buziaczki od nas.

Ogród w budowie - nieustającej 16:09, 29 lip 2012

Do góry
Dziękuję gościom za zainteresowanie i zapraszam dalej:
Co ratuje życie w taki dzień jak dzisiaj? Na przykład lodowato zimny pims, na przykład z malinami.
W tym miejscu pozdrawiam serdecznie "angielskie dziewczyny", może która zajrzy, to westchnie, oczywiście o ile sama nie popija.

Skoro zaczęłam od malin, to dalej też będzie owocowo, tym bardziej że rok zasobny w jabłka, gruszki i śliwki.
Brzoskwiń jest mało, ale są wspaniałe, duże, soczyste. Ell już próbowała

Prawdziwa malinówka, już się błyszczy, rzecz jasna trzeba jeszcze poczekać.

Najprawdziwsza papierówka:

Klapsa, jeszcze trochę i też będzie:

Śliwka granatowa na razie, zielone jeszcze czekają, nie mówiąc o węgierkach.

I to byłoby na tyle witamin.

Ogród Ewy :) 16:02, 29 lip 2012

Do góry

ogrodoweimpresjejolki 15:58, 29 lip 2012

Do góry
a tu Jola na powrót, kwiat ze śródziemnomorskiego ogrodu
Bożenko, fajnie, że nam wieści przekazujecie

Mój kawałek raju II 15:56, 29 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Dalia mówię dobranoc, cosik zaczęło bardziej wiać, zamykam okno, bo chyba idzie burza będzie czym oddychać

Sliczna ta dalia! Padało u Was?? U nas ciepło ale co kilka godzin leje I bardzo dobrze !!! Podlewanie mnie ominie! Pozdrawiam M

Monika padało po 13.00 nawet burza przeszła ale waliło na Gozdawie nie u mnie
Mój kawałek raju II 15:55, 29 lip 2012

Do góry
Megi napisał(a)
Aniu, wpadam wreszcie do Ciebie i w podzięce za pomoc moja "majtkowa" pelargonia

Bardzo ładna ta "majtkowa" pelaśka, mamy koleżankę na Ogrodowisku, która nam obiecała porobić moherowe gacie właśnie sobie przypomniałam , zima się zbliża trzeba Joasię spytać jak daleko z pracami
Cztery łapki - zwierzęta domowe 15:54, 29 lip 2012

Do góry
Megi napisał(a)
To i ja pokażę swojego szkodnika

Vixen Lufa - pieszczotliwie zwana w domu Lufcikiem lub Lufencją, a gdy broi zdecydownie LUFĄ

Witam, nie mogłam się oprzeć i dzisiaj cały wątek przeleciałam, jak bym mojego widziała z przed kilku lat, też mam tej rasy (scotia duck tolling retriever) pieska zowie się Gonzo, ma już 3 lata, taki kochany łanuziak, żyje w symbiozie z kotem, ale tylko w niektórych sytuacjach. Masz hodowlę ? pozdrawiam

Ogród Ewy :) 15:53, 29 lip 2012

Do góry
wspaniały dąb szypułkowy, fastigiata!

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:53, 29 lip 2012

Do góry
Mój kawałek raju II 15:52, 29 lip 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Witaj Aniu, Piękne cuda pokazujesz, Powojnik president bajka

Dalie śliczna i pęknie ją zrobiłaś.

Mini gailardia też mi się podoba

Co to takiego ta mina, pierwszy raz to widz ładnie się prezentuje skąd to wzięłaś? nawet w necie nie mogę znaleźć.

Gożdziczek super jak możesz to zabierz ze sobą

Języczka rocket też mi siępodoba, masz tego dużo czy tylko to co widać?

U mnie piecze nie miłosiernie, już musiałem podlewać.
Ten mój powojnik jest połowę mniejszy od anioła i liście podobne do presidenta, sż ciemno zielone.
Pozdrawiam

Robert President to drugie kwitnienie, ładniej wygląda pierwsze zdjęcie z maja gailardia nowa musi się rozrosnąć,mina jest jednoroczna, kupujesz nasionka i wysiewasz, jest pnączem, zobaczyłam ja w tamtym roku u Bogusi z Zacienionej, to nie goździczek tylko chaber też jednorocznyJęzyczki mam tylko tyle co widać ale mam jeszcze taką tej mam więcej u mnie popadało po 13.00 i jest teraz super
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:49, 29 lip 2012

Do góry
i hortensja, ale jaka!

Cztery łapki - zwierzęta domowe 15:47, 29 lip 2012

Do góry
Bajsza twój Szabaj z mordki jest podobny do mojego Kapsla

to moja Kokaina

i już wiekowy Kapsel, skończył w maju 15 lat

juz dwa lata temu wet. nie dawał Kapslowi 6 miesiecy i kazał poszukać sobie nowego psa ,posłuchałam psa wziełam a Kapsel nie powiem że zdrów ale daje jeszcze radę kupiłam ImmunoDol na wzmocnienie i dodaję do karmy Koka ma cieczkę i biega za nia jak szalony hah
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:46, 29 lip 2012

Do góry
Agnieszko,zapraszam jak najczęściej.Begonie to moje ulubione kwiaty i mam nadzięję,że będą u mnie gościć dopóki bedę uprawiać ogród.

Haniu,wiem,że nie z przyganą.Ja lubię jak jest ukwiecony ogród,podobają mi się,nie powiem,że nie,takie pod linijkę,ułożone,ale u kogoś.Żle osobiście czułabym się w takim sterylnym ogrodzie.U siebie wolę taką wiejską sielankę.

Hortensja wariegata gości u mnie trzeci sezon,jeszcze ani razu nie zakwitła,co roku przemarza i startuje od zera,ale ze względu na piekne liście trzymam ja jeszcze.

Mój ogródek pod Gdańskiem 15:42, 29 lip 2012

Do góry
.
Zdjęcia Albina Plena z dzisiaj - na wiosnę był zjawiskowy ale teraz też jest nie źle moim zdaniam

wielki, piekny, oby jeszcze pachnący
Mój kawałek raju II 15:41, 29 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Dalia mówię dobranoc, cosik zaczęło bardziej wiać, zamykam okno, bo chyba idzie burza będzie czym oddychać

Sliczna ta dalia! Padało u Was?? U nas ciepło ale co kilka godzin leje I bardzo dobrze !!! Podlewanie mnie ominie! Pozdrawiam M
Pogaduchy skowronków 15:40, 29 lip 2012

Do góry

Gratulacje dla prawie Dziadka Zbyszka.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:38, 29 lip 2012

Do góry
A oto moje spojrzenie na ogród Ewy wątek ,,Ogród Ewy"
gospodarze wspaniale nas przyjęli; poznałam nowy przepis na sałatke i juz dziś robie u siebie; niesamowita jest nalewka z pigwy, tez muszę ja zrobić, kolor i zapach i smak

oczywiście pełno tu oleandrów;

kula cudna

psianka, przepiękna!
Mój kawałek raju II 15:37, 29 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Aneczko , kwiatuszki dla Ciebie z okazji otwarcia nowego wątku

jesteś ogrodniczką czarodziejką .... wszystko ma się u Ciebie w doskonałej kondycji ..... moja lawenda to tragedia tegoroczna .... nie zadbałam o nią jak powinnam . Następnym razem będzie lepiej .... choć zastanawiam się aby teraz nie porobić z niej sadzonek .... tzn urywam gałązkę , robię piętkę do ukorzeniacza i ciach do doniczusi ??? tak ??? buziolki Aniu

Takkkkkk pięknoto , pozdrowienia dla Kubusia za taki wspaniały nadzór budowlany
Ogród Ewy :) 15:37, 29 lip 2012

Do góry
Ewa, dziękuje tobie i twojemu M. za przesympatyczne spotkanie, nowe smaki sałatek i wyśmienitych nalewek pokaże parę ujęć, jak ja widzę twój ogród

to nie tylko ogród różany, bo jest też sporo drzew, iglaków i innych pięknych roślin; niemniej, ma on bardzo ciekawy charakter, śródziemnomorski, ale geometryczny i z cudnymi zakątkami
jeżeli jakąś roślinkę podałam błędnie,. popraw mnie

duma Ewy figi i chyba bungevila

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies