Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 13:08, 23 sie 2012

Bożenko,, dzięki za link chciałoby się tak latać, jak ten bociek!

co do szerszeni, u mnie są, sami walczymy, ale nie widziałąm, żeby ogryzały korę; co one sobie upatrzyły w tym bzie, bo to chyba niestandardowe zachowanie?

i super, że w końcu leki dobrane i zdrówko jest

pozdrawki
p.s. i masz kanie! ja pewnie jak schaboszczaka bym usmażyła
an_tre 13:10, 23 sie 2012

Witaj Bożenko w piękny czwartek miłego dnia
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
dajana 13:37, 23 sie 2012

Witaj Bozenko! twoje kanie stoją na bacznośc niczym żołnierze na apelu U mnie tez rosną,, nie zbieram ich choc wiem ze sa smaczne ,niech sobie rosną,, czekam na rydze i borowiki To moje grzyby ulubione.Raduje mnie twoje lepsze samopoczucie zwiazane z cisnieniem .Duzo czasu zajęło dopasowanie leku ,oj duzo .Działam w ogrodzie dośc intensywnie z braku czasu rzadziej bywam niestety na forum .Roboty pełne rece i niestety tylko własne .Dzisiaj mnie bardzo bolą łacznie z karkiem ,za duzo pracuję z taczkami i szpadlem .Jeszcze 20 taczek ziemi i zakonczę to co zaplanowałam .Pokażę kiedy skończę nad czym tak pracowałam . Miłego dnia życzę Bozenko
Tess 13:40, 23 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

16 lat ciągle miałam wysokie ciśnienie najmniej 180 a najczęściej 200 a przy złej pogodzie 260 ( bardzo często) z drugim bywało lepiej bo koło 80 ale i 108 też sie zdarzało., ale teraz jest dobrze ale mam inny kłopot zobaczę co jutro powie lekarz.Pewnie nic nie powie tylko jakieś badania będą potrzebne.Pozdrawiam Teresko.

16 lat nie mogli trafić z lekami? Bożeszszsz, to to moje cisnienie mnie wcześniej wykończy

Masz inny kłopot zdrowotny? To zyczę, żeby się jak najszybciej i skutecznie rozwiązał Dużo zdrówka
adka 18:09, 23 sie 2012

Witam serdecznie . Ogród boski .Nie wiem co bardziej mnie zauroczyło , niebiańskie widoki z okna
czy przepiękne fotografie z motylami. Bajka. Nie wiedziałam,czy oglądać motylki czy zwracać uwagę na kwiatuszki ale fruwajki wygrały Przyroda jest jednak piękna.Gratuluję ślicznego ogrodu i talentu fotograficznego. Przesyłam bzyki z mojego ogrodu.Pozdrawiam.

Bogdzia 20:40, 23 sie 2012

irena_milek napisał(a)
Bożenko,, dzięki za link chciałoby się tak latać, jak ten bociek!

co do szerszeni, u mnie są, sami walczymy, ale nie widziałąm, żeby ogryzały korę; co one sobie upatrzyły w tym bzie, bo to chyba niestandardowe zachowanie?

i super, że w końcu leki dobrane i zdrówko jest

pozdrawki
p.s. i masz kanie! ja pewnie jak schaboszczaka bym usmażyła

To wcale nie jest nienprmalne zachowanie szerszeni. One do budowy gniazda potrzebują celulozy i u mnie oprócz bzów obgryzaja jeszcze choc w mniejszym stopniu gruszkę. A u mojej znajomej brzozę. Jak je masz to pobserwuj przy jakich drzewach latają i zobacz, myślę że robią to samo. Jak drzewo większe to może straty nie rzucają sie tak w oczy ale bzy nie są bardzo wysokie to dobrze widac znisczoną korę.Pozdrawiam Irenko i aż się boję do Ciebie zajrzec bo tam pewnie znów pełno stron do czytania. Nie powiem miło się czyta tylko z czasem kiepsko.
majkel0326 20:43, 23 sie 2012

Bogdziu,narobiłaś mi apetytu na kanie Chyba ze dwa lata już nie jedliśmy.Też liczę na urodzaj grzybów w tym roku,w końcu padało sporo.Pozdrawiam
Bogdzia 20:43, 23 sie 2012

an_tre napisał(a)
Witaj Bożenko w piękny czwartek miłego dnia

Aniu ja mogę Ci życzyc miłego wieczoru bo dopiero usiadłam do komputera. Miałam gości właściwie sami swoi ale jednak goście.
Bogdzia 20:51, 23 sie 2012

dajana napisał(a)
Witaj Bozenko! twoje kanie stoją na bacznośc niczym żołnierze na apelu U mnie tez rosną,, nie zbieram ich choc wiem ze sa smaczne ,niech sobie rosną,, czekam na rydze i borowiki To moje grzyby ulubione.Raduje mnie twoje lepsze samopoczucie zwiazane z cisnieniem .Duzo czasu zajęło dopasowanie leku ,oj duzo .Działam w ogrodzie dośc intensywnie z braku czasu rzadziej bywam niestety na forum .Roboty pełne rece i niestety tylko własne .Dzisiaj mnie bardzo bolą łacznie z karkiem ,za duzo pracuję z taczkami i szpadlem .Jeszcze 20 taczek ziemi i zakonczę to co zaplanowałam .Pokażę kiedy skończę nad czym tak pracowałam . Miłego dnia życzę Bozenko

Zaglądałam do Ciebie ale tam cisza była a Ty nową pracę wykonujesz a miałaś teraz odpoczywac. Wiem jak to jest z odpoczynkiem jak się tylko na siebie może liczyc.Ciekawa jestem co wymyśliłas ale ponieważ piszesz o 20 taczkach ziemi to pewnie nową rabatę szykujesz. Dajanko nie pracuj ponad siły. Ogród też spełnia swoją rolę jeśli rośnie w nim jabłoń czy brzoza dająca cień i jest jedna grządka kwiatowa. Musisz myslec o swoim zdrowiu, więc nie rób tych grządek i rabatek zbyt dużo. Moje kanie stoją faktycznie w szeregu jak wojsko, tak dziwnie same wyrosły. Dziś znalazłam kilka maślaków pod kosodrzewiną. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i dbaj o swoje zdrowie, moim zdaniem mała ilosc grządek też wystarczy.
Bogdzia 20:55, 23 sie 2012

Tess napisał(a)

16 lat ciągle miałam wysokie ciśnienie najmniej 180 a najczęściej 200 a przy złej pogodzie 260 ( bardzo często) z drugim bywało lepiej bo koło 80 ale i 108 też sie zdarzało., ale teraz jest dobrze ale mam inny kłopot zobaczę co jutro powie lekarz.Pewnie nic nie powie tylko jakieś badania będą potrzebne.Pozdrawiam Teresko.

16 lat nie mogli trafić z lekami? Bożeszszsz, to to moje cisnienie mnie wcześniej wykończy

Masz inny kłopot zdrowotny? To zyczę, żeby się jak najszybciej i skutecznie rozwiązał Dużo zdrówka

Nie wiem może ja nie mam szczęścia do lekarzy ale gdybym Ci opowiedziała o innych przeprawach zdrowotnych to te 16 lat tylko z ciśnieniem (choc wysokim ) to jak to mówią pikuś. Dlatego nie mam dobrego zdania o lekarzach a na pewno łódzkich.To z czym jutro idę to prawdopodobnie wynik tego wysokiego cisnienia.