Dopiero zjechałem do bazy, patrzę a tu ło matko tyle odwiedzin, kiedy ja to obrobię.
Ania Monte, pokażę jak ładnie bujnęły się irysy od Ciebie, dynie rosną jak wariatki, szkoda że tylko liście+3 dynie serduszka ma się świetnie liści nie gubi. Na fotce widać hostę od Ciebie ale tylko
kawałeczek ,rośnie obok Ewelinkowej.
Kasiu witaj, dawno Cię nie było. Jeśli będziesz w Wawie to zajedź, zapraszam masz bliziutko, może uda Ci się wstrzelić w moją piękną złotą polską jesień. Dzięki za pochwały,staram się jak mogę żeby pokazać Wam piękno przyrody która nas otacza, pomaga mi w tym aparat który naprawdę robi piękne fotki, na pewno nie prędko wymienię go na coś innego. Chcę kupić jeszcze jedno szkło na silniku, żeby w razie co szybciej się ustawić, jestem okularnikem i trochę ciężko mi się ostrzy, zajmuję mi to sporo czasu. Plony mnie bardzo cieszą, szczególnie że dwa ostatnie sezony były zerowe , prawie wszystko zgniło.
Iza, ja na hakone poluje długo, ale chyba w końcu kupię bo z wymiany nic nie mogę trafić. U Szmita była boska. Ciekawy jestem wrzosowiska,w Twoim lesie na pewno się pięknie wkomponuje.
Karola, teraz zacznę Was czarować trawami. Mój cukrowy pięknieje z dnia na dzień, boje się żeby tylko jakaś burza go nie powaliła. Cały czas rośnie, jest mokry i ciężki. Puść go wolno, w doniczce oczu nim nie nacieszysz, mój rośnie wolno bez zabezpieczenia w tym miejscu najmarniej 18 lat. Jeżówki to dopiero za rok zaprezentują się ładnie.
ASC, jak będziesz robić rewolucje na wsiowej, to pamiętaj o mnie, zaopiekuję się dobrze każdą roślinką
Irenko, moja rabatka przy Twoich to pikuś.
Tess, witam bliską duszyczkę, nie jest łatwo ogarnąć te hektary.
Marto, może w weekend wymienimy się fotkami, nie miałem czasu nawet Ani nie wstawiłem fot ze spotkania. Lato super w tym roku, jedynie czerwiec był marny.
Ewelino, hostę posadziłem pod swoją piękną kaliną, widać na foto. Dzięki za nazwę.
W dzień musiałam wyłączyc kompa bo nachodzila burza, wzięłam się więc za zaprawy i aż do 21.00 stałam przy garach oczywiście burzy nie było tylko postraszyło, ale deszcz popadał. Trochę kwiatkow z dzisiajPamiętacie jak pisałam , że pół krzaka mojego dwubarwnego hibiscusa zmarzło, zdjęcie z sierpnia tamtego roku bidulek się zregenerował i zakwitł narazie niebieskimi kwiatkami, ciekawa jestem czy różowe też będą, bardzo się cieszę zakwitł także Słonecznik ogórkolistny VANILLA ICE (Helianthus debilis) kwitnie ciemiernik biały kwitnie Louise Odier no i cały czas Chianti
Dziękuję wszystkim odwiedzającym Dopiero przed kwadransem skończyłyśmy spotkanie
Muszę przyznać, że świetnie nam się gada i co ciekawe na każdy temat. Wręczz napiszę, że na tematy ogrodowe zdecydowanie niewiele rozmawiałyśmy
Dzisiaj do KOIID dołączyła Pszczółka Myślę, ze mogę w imieniu KOIID napisać, ze witamy w Komitecie Szkoda, ze Justychaz na urlopie nie dołączyła i AGA PE.
A to my w komplecie przed potworem
Od lewej:
Pszczółka, Irenka, Noemi, Madżenka i Wieloszka
Tak nam się świetnie gadało, ze Pszczółka, która nawet po ostrym żwirku biega boso, chciała bez butów pojechać do domu
Marto, zazdroszczę , naprawdę zazdroszczę, że możesz takie ślicznotki uprawiać.
U mnie ślimory nie dają szans daliom. A takie są piękne. Takie swojskie.
Marta wie ...po prostu . Martuś - to ciekawe że ja kocham swój ogród ale aż tak bardzo się nim nie zachwycam . uważam że są tu o wiele piękniejsze .
w tym roku przeważyły pewne okoliczności że na wiosnę robię obrzeża z granitu . te okoliczności to po prostu ogólne zmęczenie pracą w ogrodzie . utrzymanie kantów mnie wykańcza , a raczej koty i szpaki , które cięgle mi je rujnują . na dodatek rodzinka chętna do koszenia .....kompletnie koszenia kantów nie ogarnia . te angielskie bardzo mi się podobają ......ale mam powoli dość .a jeszcze ho....e nornice . te już po prostu biją rekordy
czasami dobrze wyjść z domu z aparatem ...coś zwrócilo moja uwagę i w porę była interwencja
Nazywa się aster divaricatus maja biały kolor są bardzo delikatne i we wrześniu kwitną kiedy już innych kwiatków coraz mniej czy o tym mówimy?
I ja też Aniu lubię rośliny o takich niepozornych kwiatkach..I namawiam na uprawę tego astra.
Nawet jak jeszcze nie kwitnie, to ma ładną rozetkę liściową.