Nie mam Sebciu leżaczków u mamy są - muszę je przywieźć. Poza tym tam wykopane 6 dołów na Rh białe i czekają, bo nie mam roślin.
Oczywiście pokażę pewnie 2 lipca.
ewfcia jodeł koreańskich nie polecam bo chorują, atakują je przędziorki, trzeba pryskać, zawsze miałam z nimi problemy w czasie konserwacji ogrodów. Zamierały, marzły im wierzchołki i takie drapakowate potem rosły. Nie ma to jak piękne choinki ze świerka serbskiego
Witaj Ewo, jesteś najbliżej mnie i Myszorka oraz Greglis, więc pewnie z czasem do Ciebie wpadniemy przy okazji oblężenia Kordusa. Nawet dziś tam będę po żurawki.
Natomiast ogrodnikiem działkowym oprócz Hani jest Grzesio.
Mnie spodobało się zdjęcie z aromatycznym bodziszkiem korzeniastym. Bardzo lubię przy nim robić, bo wydziela piękny zapach (liście).
Danusiu, ja też jestem działkowiczką, gospodaruję na 4 a tyle, że dużo dalej od W-wy!
Lubisz zapach korzeniastego??? Niebywałe!!! ))
A teraz do rzeczy...
Ewo, z zainteresowanieniem bedę śledzić Twoje poczynania. Doczytalam się wspólnej cechy naszych działek a mianowicie 'cudownie żyznej gleby'))
Czekam na dalsze 'wyznania' i zdjęcia
I ja witam -też działkowiczka - baaaardzo daleko od W-wy
Wiem jaki to problem, że ogródek nie jest pod nosem i wyjście do niego to wyprawa
Ale pasja i zamiłowanie do roślin, uprawa pielęgnacja i obserwowanie zmian pozwala zwalczać wszystkie przeszkody na drodze
Udało się nawiązać współpracę z fabryką Joseph Bentley. Te szpadle są bardzo solidne i wyglądają jak antyczne.
Mój przyjechał jak byłam w Anglii autokarem. Pozostałe narzędzia przewiózł znajomy po kilku miesiącach
Teraz nareszcie nie ma problemu z ich zakupem u nas w naszym ogrodowiskowym sklepie.
Wniosek z naszej wymiany myśli jest taki, że skoro trzeba/powinno się co roku olejować na nowo, to nie ma znaczenia jaki olej. Nie warto przepłacać a lepiej samemu się przekonać.
Danusiu, co do kostki - mam pytanie na czasie. Czy u Ciebie ta kostka jest położona w jodełkę czy tak "normalnie" szeregowo? Mają do mnie wejść brukarze i przekonują mnie do jodełki ("mówią, że tak na prosto to Niemcy - przedwojenni- przyp. mój - bruki układali") ale ja wcale nie jestem przekonana do tej jodełki .... .
W moim ogrodzie mam ułożoną kostkę granitową szarą. Ponieważ było do mnie pytanie wtej sprawie, pozwoliłam sobie zamieścić je tutaj
Pszczelarnia: "Danusiu, co do kostki - mam pytanie na czasie. Czy u Ciebie ta kostka jest położona w jodełkę czy tak "normalnie" szeregowo? Mają do mnie wejść brukarze i przekonują mnie do jodełki ("mówią, że tak na prosto to Niemcy - przedwojenni- przyp. mój - bruki układali") ale ja wcale nie jestem przekonana do tej jodełki ...." .
Ja mam ułożone na prosto, czyli rządkami. Tak jest najlepiej przy prostym projekcie.