dziękuje za aprobatę ...wiesz jak nam na tym zależy
a wiesz wytrwałości to mi nie brakuje ..gorzej z cierpliwością
Tak upycham Kasiu , ale już koniec .nie ma miejsca
Ulka też pozdrawiam cieplutko ..fajna pogoda .taka jesień kocham
Justyna -zobaczę jak to na wiosnę jak poprzycinam będzie wyglądało .buksy zawsze mogę wyrzucić .
Marzena taka pora .po leniwym lecie trzeba popracować .ty też rewolucje robisz co rusz
Teresa ja to rozumiem .tez czasem oglądam i nijak do głowy pomysły nie przychodzą żeby pomóc
o słupie już nie rozprawiam , bo nic się tam nie nadaję .kokornak lubi półcień a tam patelnia i nieraz 5 st.więcej niż w tyle ogrodu ,więc nawet bluszcz to by uschnął . miałam go na takiej wystawie na pergoli . suche liście były .hortensja na patelnie tez nie za bardzo .wiciokrzew tam miałam to non stop mszyce i mączniak .tak może być tylko słup
Juzia, jak ja cię trzepnę!
Jak to nie ma co focić? Świetnie jest! Rabata z brzozami super, już widzę, jak w przyszłym roku szczęki pod drzewami będziemy zbierać.
Aniu, jutro sfocę, bo wcześniej pokazywałam, ale nie były jeszcze tak mocno przebarwione.
W sezonie dawałam dwie łyżeczki, ale teraz daję mniej, żeby nie pobudzać roślin do wzrostu. Z ostrożności
Magda, ten rysunek jest przekłamany
Glicynia to silnie rosnące pnącze - rośnie wysoko i potrzebuje mocnych i wysokich podpór. Dlatego odradzam sadzenie jej w tym miejscu.
Daj opis tego, co narysowałaś - chodzi mi o to, co jest obwódką dla róż.
Selly fajnie że zaglądasz ja też często bywam u kogoś ale śladu nie zostawiam wiec wiem jak to jest
Za komplement w imieniu ogrodu dziękuję
Jagoda dziękuję rozchodnikom daj czas, rozrosna się i bedą bardziej widoczne. Vanilki rosną razem z Amazon Mist jest tam jeszcze szałwia fioletowa ale jakaś taka marna...musze poszukać ładniejszej.
Mira nietety nie wiem co to za rozchodniki. Dostałam pare łodyżek od teściowej chyba i tak je mnożę i sadzę w różnych miejscach bo bardzo je lubię. Mam jeszcze odmiane i jaśniejszych listkach i kwiatkach ale one nie sa takie ładne. Ciemne mam od zeszłego roku i powiem ci że ja je bardzo lubię. Zrobię fotkę dla Ciebie bo moze inne widziałaś.
Aga no bujnęło Trawkami jestem zszokowana bo niby stały w miejscu a tu raptem takie kępy.
Tess no jakoś tak wyszło że częściej podczytuję niż piszę. Sześciolatkę mam od września w szole więc wiesz i ona przejęta i ja
Karola werbena niby taka niepozorna ale pożarła mi róże i sporej wielkości niby stożek bukszpanowy. W tym roku musze ściąć trochę kwiatostanów żeby ograniczyć wysiew.
Tesia jest warta polecenia nie rośnie wysoka ja mam odmianę Compactus ona rośnie do 1m wys. i ok.2 szer., świetnie nadaje się na cięcie jest bardzo gęsta można ją nawet wykorzystać na żywoplot kupuj
Aniu, wczoraj padłam wcześnie, bez wstąpienia do Ciebie.
Niesamowicie ta trzmielina się przebarwia. Nie wiedziałam, że są takie odmiany.
U mnie cudownie przebarwiają się kiścienie.
Dobrego dnia