Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 08:32, 16 paź 2014

Milka napisał(a)
O rany, kolejne róże i jakaś nieznana mi trawka

Ja mam nadzieję, że urosną mi te kolejne Też nie znam tego miskanta, Kasia go wypatrzyła...i mam
Kindzia 08:34, 16 paź 2014

Kasik napisał(a)
No widzisz- u Ciebie róże zdrowe , a moje łyse - tylko kwiatów ma jeszcze całkiem dużo. A ta do wywalenia?- toż to zbrodnia by była.

Buziaki kochana.

Ta zdrowa, ale łyse też są, nie myśl, że wszystko tak cudownie.
Teraz jakoś tak przyzwoicie kwitnie, przestraszyła się, czy co...

Ode mnie też Kasiu
Kindzia 08:36, 16 paź 2014

Kasik napisał(a)

Irenko - ja odpowiem, bo nie wiem czy Kasieńka będzie miał czas na kolejnym szkoleniu. Mam nadzieje, że się nie obrazi. Trawkę Dronning Ingrid' zobaczyłam w Przytoku i dostałam zapewnienie, że jest to trawka przebarwiająca się i nie wymarzająca. Do tego widziałam ją tam posadzoną 2 letnią i wyglądała cudnie. Kupiłam sobie i Kasi. I jak widzę miejsce się znalazło- a mówiła , że już nic nie zmieści.

Na pewno więcej wiesz o tej trawie niż ja, to odpowiedź na pewno bardziej wyczerpująca.

Już teraz wszystko wywalam na tą rabatkę, bez ładu i składu, bez żadnego planu. 3 przesadzane róże też tam powędrowały...później będę się martwić Na razie niech sobie rośnie.
Kindzia 08:39, 16 paź 2014

Bogdzia napisał(a)
Kasia no Ty już całkiem zainfekowana tymi różami jesteś.Chyba masz ich tyle co ja rh????Piękne zdjecia im robisz. Pozdrawiam serdecznie.

Jestem... Jeszcze Larissy i Giardina...zobaczę wiosną jak mi się ta jedyna nie zagospodarowana do końca rabatka przez zimę rozwinie
Staram się robić zdjęcie róży jak najlepiej, to piękności...nie zawsze się udaje.

Bogdziu, ja też pozdrawiam. I ściskam
Kindzia 08:41, 16 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

Daj jej czas...

Mam dwie te róże...nigdy takie gęste nie były jak u Ciebie. Moje nieregularne drapaki...
Zostają na razie, ale...
Kindzia 08:43, 16 paź 2014

alinak napisał(a)
Kasia infekcja różana widzę że w pełni . mam oewne obserwacje co do róż i jakoś mnie te obserwacje zniechęcają do kolejnych zakupów .ale nie dzielę się bo szkoda kogokolwiek zniechęcać , wszak to tak piękne kwiaty że nie czas na grymasy .
zachorowałam tylko na Williama Szekspira . już go miałam ,ale wymarzł jako jeden z nielicznych .....chyba powtórzę

Przecież wiesz, że do mojej infekcji też się przyczyniłaś...skąd mam to pragnienie Larissy???
Wiem, że są nieco kłopotliwe, zachodu koło nich jest trochę...ale jak kwitną!!! Warto
Nie mam warunków na ciemne kolory róż Austina, u mnie pełne słońce...a szkoda.
Kindzia 08:46, 16 paź 2014

JulkAd napisał(a)
I znowu róże....pokazuj pokazuj, niech się napatrzę....i tak do siebie kupię tylko najwyżej 3, a u Ciebie prawdziwe różanki przyjdę oglądać....buziolki Kochana

Będę pokazywać, byle tylko było co...wiosną będę bardzo uważnie oglądać czy mi austinki startują, wiesz, pierwszy raz golasy mają się u mnie przyjąć...OBY!

U Ciebie trochę mniej miejsca Juleczko...ale zawsze sobie możesz zrobić na środku ogrodu klomb...jak by Cię tak na poważnie choroba różana zaatakowała

Macham Juleczko
Kindzia 08:50, 16 paź 2014

Tess napisał(a)
Wygooglałam tę trawkę Dronning Ingrid. To miskant chiński. Rzeczywiście ładny.
Ale je nie mam miejsca, a eM nie pozwala nic sadzić w sąsiednim ogrodzie.

Buziak Kasiu

Ja też jestem bardzo ciekawa, czy u mnie tych pożądanych barw dostanie...na razie dopiero posadzony, mam nadzieję, że w przyszłym roku już coś pokaże. Będę porównywać z Kasią

Ja niby też miejsca nie mam... W sąsiednim? U mnie za siatką całe pole chwastów...jak bym tam sadzić zaczęła...ale pożytek by był!

Ściskam Tesiunia
Kindzia 08:55, 16 paź 2014

Siedzę na szkoleniu w Pokrzywnej od wtorku. Nawet zupełnie niezłą pogodę tu mamy, tylko zimno trochę. Zresztą do tej pory nie miałam nawet czasu obejrzeć okolicy, do wieczora na zajęciach siedzę. Dzisiaj luźniejszy dzień, jedziemy na wycieczkę do jaskiń w Czechach. Może będzie co obfocić, mam aparat Przyjedziemy po południu, jeszcze potem wykłady mnie czekają do wieczora, ale może jakoś wygospodaruję chwilkę na forum.
Do Was będę mogła wieczorem zajrzeć, właśnie autobus po nas podjechał...

Miłego dnia dla wszystkich zaglądających

Do potem.
polinka 09:26, 16 paź 2014

Kasiu ciekawych widoków i szybko upływających godzin na wykładach