Sporo jest takich roślin, których trzeba pilnować. Wszędobylski /z nasion/ jest dzwonek karpacki, żagwin, orlik, rudbekia i wiele innych.
Gdybyż tak róże się mnożyć chciały))
Basiu goździki brodate są śliczne, kiedyś dawno temu miałam taki pasek, w czerwcu wysiewałam do gruntu, w nastepnym roku kwitły zabójczo. Mimo, że są różowe, ale nie odmawiam sobie przyjemności kupienia choćby bukiecika, pięknie pachną i przypominają mi o moim pierwszym ogrodzie z trawnikiem cietym kuchennym nożem na kolankach i ogórkami w gruncie
Danusiu, ja też kiedyś je posiałam i sporą część działki mi zawojowały. Cżęść usunęłam, reszta sama o siebie dba. Co roku gdzieś się pojawiają i cieszą mnie swoimi zabawnymi kolorkami
Z uprawy warzyw zrezygnowałam dwa lata temu, żałuję, że nie wcześniej.
możemy podać sobie ręce zrobiłam tak samo i gożdiki brodate też się rozsiewają same
Basiu goździki brodate są śliczne, kiedyś dawno temu miałam taki pasek, w czerwcu wysiewałam do gruntu, w nastepnym roku kwitły zabójczo. Mimo, że są różowe, ale nie odmawiam sobie przyjemności kupienia choćby bukiecika, pięknie pachną i przypominają mi o moim pierwszym ogrodzie z trawnikiem cietym kuchennym nożem na kolankach i ogórkami w gruncie
Danusiu, ja też kiedyś je posiałam i sporą część działki mi zawojowały. Cżęść usunęłam, reszta sama o siebie dba. Co roku gdzieś się pojawiają i cieszą mnie swoimi zabawnymi kolorkami
Z uprawy warzyw zrezygnowałam dwa lata temu, żałuję, że nie wcześniej.
Piękny ogród u Grzesia. Wszystko przemyślane. Na wątku Grzesia prosiłem o szersze plany rabatek różanych. A tutaj wszystko jest pokazane. Dziękuję i proszę o jeszcze.
Kiedys nocowaliśmy w hotelu pod granicą. Wieczorkiem poszliśmy w miasto i także podpatrzyłam różne niebanalne pomysły ogrodowe. Niemcy trzymają ład w przedogródkach i nie tylko. Cenię ich za to
Przed zimą w sierpniu. We wrześniu już nawóz jesienny z małą dawką azotu.
Pomoże on trawie rozkrzewić się i wzmocnić źdźbła.
Czytajcie artykuły z serii "Z notatnika ogrodnika"
Ufff, dopiero teraz spokojnie mogę rozsiąść się przed komputerem i przedstawiam zaległą relację z prac polowych, w których szefowa brała bardzo aktywny udział.
Pewnie jak bym tam stała to bym Ci ustawiłą rosliny, ale na zdjęciu powyżej jest ich tyle ile trzeba.
Przed hostami żurawki z czasem zostaną przkyryte więc to będzie za gęsto.
Musisz brać pod uwagę to, że rośliny się rozrosną. Nie oczekuj od razu efektu, ajk rośliny są małe.
Tylko szałwię zamień na Salvia nemorosa.
Tą hostę z prawej skrajną co jest koło miskanta przestaw do przodu w wolne miejsce co jest coś niebieskiego.