Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy zawrót głowy (2) 20:58, 07 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

okropnie to wygląda - licze na Wasze sugestie co do zakrycia tego betonu. Myślałam o tawułach ''gold'' lub kosmosach. Z bukszpanów docelowo (nie wiem czy dożyję )mają być kolumny, które utworzą żywopłot.

Tutaj trzeba odkuć trochę tego betonu ( brukarzom należy się lanie za taką robotę )

i nasypać więcej ziemi.

Danusiu-dziekuję za wpis - Twoje rady są nieocenione

Niestetybrukarze spartolili robotę - przeklinam ich przy każdym koszeniu trawy. Nigdy nie wychodzi równy kant ze względu na różnicę poziomów: kostka-trawnik.
Czy dosypanie ziemi równa się z przsadzeniem bukszpanów? Jeśli tak, to czy jeszcze teraz mozna to robić? I co między nie wsadzić? Dosypanie ziemi nie wyrówna jednak poziomów całkowicie bo trawnik jest dużo wyżej niż murek..
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:58, 07 sie 2012

Do góry
W cieniu - zacieniona 20:57, 07 sie 2012

Do góry
...zawilce japońskie
Moje poletko 20:56, 07 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Nooo, ładne kwiatki..., ładne kwiatki... WSZYSTKIE pięknie wyhodowane, piękne, dorodne, niektóre nawet na schwał! Pewnie, że trzymam kciuki!

Potwierdzam, ostro w nocy dało czadu!! My z Elą sąsiadki to się bojamy razem!

Celinko, jak to dobrze mieć kogoś, z kim się razem dygota... Zajrzyj do mnie...
A będziesz we wrześniu u Kapiasów?????????? Bądź!

Wiem, że czymś pięknym jest przeżywanie radosnych chwil z drugą osobą Ale w trudnych chwilach wsparcie też jest ważne moje Wy kwiatuszki
Żebyście z tych dygotek w rezonans nie wpadły

Ania z zielonego wzgórza :-) 20:56, 07 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Czy możesz zdradzić mi jakie wymiary ma ta rabatka ? I le weszło na nią róż i lawendy ?

Oczywiście
wymiary 1,50m x 5m .
10 szt róż
21 szt lawendy

Aniu, czy mogę tę Twoją różankę wkleić do mojego wątku jako inspirację?
Plisss

I wszystkiego naj, naj, naj, z okazji Twojego dziś święta

Oczywiście , wklejaj Kochana i dziękuje za życzenia
Ogródek Hanusi po zimie 20:55, 07 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Sami zobaczcie ,jaki tu mentlik!

Ślicznie i kolorowo to na zdjęciu wygląda, ale wiem również, że na dłuższą metę takie nasadzenia moe sprawić, że sami nie wiemy czy to ładne czy nie
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 20:55, 07 sie 2012

Do góry
...bo głosu nie mają

Mata przeciw chwastom 20:54, 07 sie 2012

Do góry
Nati napisał(a)
ja w tamtym roku miałam pod thujami korę bez agro i ciągle plewiłam bo bardzo mlecz mi się rozsiewał jego ciężko wytępić ma długie korzenie i kora zmieszała mi się z ziemią i ciągle musiałam dosypywać taka syzyfowa praca aż sąsiadka mi podpowiedziała żeby wyłożyć agrowłókniną i mam teraz ładnie i nie ma roboty ale nie wiedziałam że są tekie potem efekty hmmm.... będę obserwować glebę.

Zobacz moje tuje po roku i trzech miesiącach od chwili wyłożenia agro i przysypaniu korą

i chwaściory pod agro

Wywaliliśmy szmatę w try-miga.
Na wiosnę wywaliłam agro spod róż. Też miałam, a jakże. Jeszcze wtedy nie widziałam na Ogrodowisku jak działa szmata, ale przekonała mnie nornica, która uparcie spaceruje po tej rabacie i nieraz wyłaziła przez otwór w agro, w który posadzona była róża. Była piękna dziura i korzenie róż bez ziemi. Nie mam akurat zdjęcia z korzeniami podkopanymi przez nornicę, ale możesz mi wierzyć. Chwaściory tez rosły.

Teraz je plewię, na razie nie mam wyjścia. A to niezły kawałek : 30 róż na ok.25 m długim i szerkim 1,20 m pasku. Dopiero jak zrobimy kostkę, to przestanie mi się tam ziemia rozłazić i będę mogła coś posadzić między róże (na razie nie bardzo wiem co, cały czas tam jest słońce, róże są kolorowe. Chcę coś niziutkiego, płożącego i najlepiej o neutralnym kolorze. Srebrne listki?), albo korą wysypać. Tak teraz wygląda

Wprawdzie zdjęcie nie całkiem świeże, ale tu wiadomo o co chodzi z tym rozłażeniem ziemi.
W cieniu - zacieniona 20:53, 07 sie 2012

Do góry
Jeżówki cd....
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:53, 07 sie 2012

Do góry

stożki niestety nadal czekają na podsadzenie....

a tu połączenie o które mi chodziło czyli kwiaty Grandiflora i kwiaty budleji Empire blue
Bajkowy ogród Weroniki 20:53, 07 sie 2012

Do góry

Śnieżny Walc w sierpniu nie jest taki śnieżno biały

Kronenburg jest piękna od pączka do pełnego kwiatu, zmienia kolor z czerwonego na ciemny różowy.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:51, 07 sie 2012

Do góry
cd

to do ciurkadełka prawie doszłam ... prawie bo dziewczyny popłynęły z erotyką inaczej i sama zgłupiałam ... ... szczęśliwie wszystko jasne ... Agatka zgięta wpół od tygodnia łączy się w bólu ze zgiętym wpół Adasiem ... pozdrawia realistycznie o dogorywaniu w takiej marnej kondycji wspomniawszy ... kropka ...

powracając znów się czepię kamiennego ciurkadełka ... nic dziwnego, że wróbelki zlatują z całej okolicy bo to iście królewskie łazienki ... niestety wróbelki wstydliwe i na czas dnia otwartego przytomnie się ewakuowały ... co pozwoliło nam zwykłym śmiertelnikom cieszyć oczy i uszy a nade wszystko emocje ...

Puste pole z wysepką kwiatową 20:51, 07 sie 2012

Do góry

O matko!
Pojechalismy z M na dzialeczkę .nic nie połamane, tylko jabłek naspadało dużo i taki ogólny rozpierdzielnik! wiaderka , gałęzie drobne porozrzucane.Miskę znalazłam miedzy liliami!!
Niestety dach mi przecieka w altance
Buziol Elu

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:50, 07 sie 2012

Do góry
a tu druga rabata hortensjowa - po drugiej stronie reanimowanego bukszpana - tutaj są hortensje Grandiflora i Anabelki w towarzystwie budleji i podsadzane żurawkami

kwiat Grandiflora
Puste pole z wysepką kwiatową 20:50, 07 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Tereniu, Miluśka – ten rozchodnik w ub. roku był niewielką sadzonką, ku mojej uciesze tak pięknie się już rozrósł i zakwitł pierwszy. Inne całe w nabrzmiałych pąkach jeszcze.... Będę się chwalić...
Celinko – no popatrz, jak ja manipuluję... Niby ładnie, ale w całości już mi się nie za bardzo podoba i chętnie bym wszystko przerobiła, ale sił brak...

A dla mnie to wygląda cudnie - uwielbiam takie kolorowe poduchy!

A wichury współczuję
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:48, 07 sie 2012

Do góry

na pierwszym planie regenerowany bukszpan
W cieniu - zacieniona 20:48, 07 sie 2012

Do góry
Ulubienice motyli...
Żurawka - Heuchera 20:47, 07 sie 2012

Do góry
Dokładam moją 'Purple Petticoat' - podsypana ziemią, w przyszłym roku będzie rozsadzana

oraz dwie nieznane mi żurawki

Ogródek Hanusi po zimie 20:46, 07 sie 2012

Do góry
Bożenko, wymiary.....No nie wiem,ale skoro w kopercie się zmieści..... zawiśnie u mnie.....gwóźdź już czeka.
No a ja ...ogromnie szczęśliwa.

Po tygodniowym upale na Kurpiach..... dzisiejsza pogoda nad morzem......balsamem mi!
Wszystkich wojażujących pozdrawiam ,a pilnujących ogródka... również,ale tym ostatnim deszczu życzę.

Zakwitły mi 2 werbeny,a pozostałe 15 sadzonek czekają na posadzenie do doniczek na zimowe przechowanie.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:46, 07 sie 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies