Rewelacja, podziwiam ludzi, którzy są tak pomysłowi i z kilku jakiś listków, szyszek, kwiatków czy kamyczków potrafią zrobić cudne kompozycje
Pozdrawiam
Ta trawa także u mnie ma małe szanse dlatego wsadziłam w doniczkach i wyjmę na zimę a wiosną wsadze do większych doniczek i znów wsadzę na miejsce. Bo szkoda by jej było
Kasik, ale zauważ, że tu wszystkie te tulipany sa pojedyncze i proste albo liliowe. W takiej dużej grupie to właśnie one robią wrażenie. Papuzie i strzępiaste dają wrażenie przesytu. Pewnie dlatego jak zobaczysz zdjęcia z Keuekenhof to 99% tulipanów tam sadzonych to proste tylipany pojedyncze, ewentulanie liliowe. I najczęściej jednokolorowe choć pstrokate też się zdarzają. Papuzich jest jak na lekarstwo. A kto jak kto, ale oni na prawdę znają sie na tym co zrobić żeby tulipany wyglądały pięknie Są gusta i guściki oczywiście, ale może warto przemyśleć
Dzisiaj dość długo pracowałem w ogrodzie, ale jest lepiej Przesadziłem słoneczniczka i rozwara - w ich miejsce powędrowały siewki jeżówek, bo rosły obok. Mam nadzieję, że w przyszłym roku doczekam się kwiatów
Tutaj po lewej dosadzę trzy wrzosy - tylko jakie? Takie jak po prawej czy różowe?
Dzisiaj wykulkowałem lawendy - nie wiem czy nie za późno, ale trudno. Dostały od razu piachu
Ta trawa wygląda jak rozplenica japońska odmiana 'Rubrum'. Wyjątkowa, kolekcjonerska odmiana. U mnie niestety przemarzła, mimo okrycia na zimę. Widocznie za wcześnie zdjęłam jej czapeczkę z agro. A u Ciebie pewnie cieplej, że tak ładnie się trzyma, co?
A róże, piękne, ech. Ja też wciąż po ostatniej porażce, nie mam odwagi na zakup nowej sadzonki.
Ten kopiec nie wygląda dobrze, pod tym drzewkiem wystarczą same hosty i nie musi być podwyższone, a nawet nie powinno..
Taka rabata jak pod linkiem powinna być na większej przestrzeni.