Witam, miałam dokupić kilka krokusów do nowego miejsca z podkładów kolejowych zeby nie było łyse na wiosne i już mam zaznaczonych w obserwowanych mnóstwo roślin, takze jutrzejsze zakupy u Szmitów na pewno nie bedą ostatnie, boję się że też nie przedostatnie
Witam, miałam dokupić kilka krokusów do nowego miejsca z podkładów kolejowych zeby nie było łyse na wiosne i już mam zaznaczonych w obserwowanych mnóstwo roślin, takze jutrzejsze zakupy u Szmitów na pewno nie bedą ostatnie, boję się że też nie przedostatnie
Ładny avatarek
jak tylko krokusy, to jeszcze nie jest rozrzutność
pytanie ile dokupisz dodatkowo, u mnie to zawsze z tym jest problem
Jasne, tylko krokusy
Tulipany, lilie, narcyzy, jaskry pełne, znalazłam również kamasję u tego sprzedawcy i zaryzykuję ostatni raz i ja kupię. Pewnie w ostatecznej wersji jeszcze coś się znajdzie
a o taki efekt tulipanowy mi chodzi na wiosnę, oczywiście w mniejszej skali
Kasik, ale zauważ, że tu wszystkie te tulipany sa pojedyncze i proste albo liliowe. W takiej dużej grupie to właśnie one robią wrażenie. Papuzie i strzępiaste dają wrażenie przesytu. Pewnie dlatego jak zobaczysz zdjęcia z Keuekenhof to 99% tulipanów tam sadzonych to proste tylipany pojedyncze, ewentulanie liliowe. I najczęściej jednokolorowe choć pstrokate też się zdarzają. Papuzich jest jak na lekarstwo. A kto jak kto, ale oni na prawdę znają sie na tym co zrobić żeby tulipany wyglądały pięknie Są gusta i guściki oczywiście, ale może warto przemyśleć
a o taki efekt tulipanowy mi chodzi na wiosnę, oczywiście w mniejszej skali
Kasik, ale zauważ, że tu wszystkie te tulipany sa pojedyncze i proste albo liliowe. W takiej dużej grupie to właśnie one robią wrażenie. Papuzie i strzępiaste dają wrażenie przesytu. Pewnie dlatego jak zobaczysz zdjęcia z Keuekenhof to 99% tulipanów tam sadzonych to proste tylipany pojedyncze, ewentulanie liliowe. I najczęściej jednokolorowe choć pstrokate też się zdarzają. Papuzich jest jak na lekarstwo. A kto jak kto, ale oni na prawdę znają sie na tym co zrobić żeby tulipany wyglądały pięknie Są gusta i guściki oczywiście, ale może warto przemyśleć
agatko zdjęcia są z Keukenhof, bo to chyba najlepsza możliwa inspiracja
I oczywiście masz rację
pooglądałam te zdjęcia, rzeczywiście proste i lilowe, bez pstrokatych, bardzo dobrze, że jest to forum, w ciągu kilku dni nauczyłam się tu więcej, niż przez lata gdziekolwiek indziej
Jasne, tylko krokusy
Tulipany, lilie, narcyzy, jaskry pełne, znalazłam również kamasję u tego sprzedawcy i zaryzykuję ostatni raz i ja kupię. Pewnie w ostatecznej wersji jeszcze coś się znajdzie
heheh to tego trochę jest, co to jest kamasja? pierwszo słyszę
Tengel a jednak siedem odmian piwoni? moj bosze gdzie ty to upchniesz?;D ja miałam słownie jeden krzaczek, który mnie w ogóle nie kochał i przez trzy lata nie zakwitł...
czyli jesteś zakupoholik-ogrodoholik, tak jak chyba większość na forum, heheh
a gdzie kupujesz, nie żebym tam zaraz nie poleciała i czegoś nie kupiła