Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

kasik778 20:30, 17 sie 2012

asc napisał(a)

Efekt super, ale przypomniał mi o skrzyni z cebulami do wysadzenia... Ech, i znowu odciski od sadzarki...

ja już mam tyle starych cebul do wsadzenia, ze hoho, a jeszcze ile mam zamiar dokupić, a doba to tylko 24h...

Nałóg to nałóg... ja dokupiłem 13odmian lilii No, ale jak tu można sobie odmówić, kiedy wszystko krzyczy "KUP MNIE"

Hi, hi, hi.. to jak u mnie..... nie dosć że wrzeszczą kup mnie to i łapska wyciagają... by je wziać.....

dokładnie tylko potem portfel cierpi
Welka 20:51, 17 sie 2012

Witam, miałam dokupić kilka krokusów do nowego miejsca z podkładów kolejowych zeby nie było łyse na wiosne i już mam zaznaczonych w obserwowanych mnóstwo roślin, takze jutrzejsze zakupy u Szmitów na pewno nie bedą ostatnie, boję się że też nie przedostatnie

Ładny avatarek
kasik778 21:19, 17 sie 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam, miałam dokupić kilka krokusów do nowego miejsca z podkładów kolejowych zeby nie było łyse na wiosne i już mam zaznaczonych w obserwowanych mnóstwo roślin, takze jutrzejsze zakupy u Szmitów na pewno nie bedą ostatnie, boję się że też nie przedostatnie

Ładny avatarek

jak tylko krokusy, to jeszcze nie jest rozrzutność

pytanie ile dokupisz dodatkowo, u mnie to zawsze z tym jest problem

Dziekuję
Welka 21:26, 17 sie 2012

Jasne, tylko krokusy
Tulipany, lilie, narcyzy, jaskry pełne, znalazłam również kamasję u tego sprzedawcy i zaryzykuję ostatni raz i ja kupię. Pewnie w ostatecznej wersji jeszcze coś się znajdzie
sylllwia 21:27, 17 sie 2012

Jaki ładny nowy avatarek, łatwiej będzie Cię rozpoznać u Kapiasów
To już czas na sadzenie tulipanów, ja nie chcę jeszcze jesieni
agata_chrosc... 21:29, 17 sie 2012

kasik778 napisał(a)
a o taki efekt tulipanowy mi chodzi na wiosnę, oczywiście w mniejszej skali

Kasik, ale zauważ, że tu wszystkie te tulipany sa pojedyncze i proste albo liliowe. W takiej dużej grupie to właśnie one robią wrażenie. Papuzie i strzępiaste dają wrażenie przesytu. Pewnie dlatego jak zobaczysz zdjęcia z Keuekenhof to 99% tulipanów tam sadzonych to proste tylipany pojedyncze, ewentulanie liliowe. I najczęściej jednokolorowe choć pstrokate też się zdarzają. Papuzich jest jak na lekarstwo. A kto jak kto, ale oni na prawdę znają sie na tym co zrobić żeby tulipany wyglądały pięknie Są gusta i guściki oczywiście, ale może warto przemyśleć
tengel27 21:39, 17 sie 2012

kasik778 napisał(a)

Efekt super, ale przypomniał mi o skrzyni z cebulami do wysadzenia... Ech, i znowu odciski od sadzarki...

ja już mam tyle starych cebul do wsadzenia, ze hoho, a jeszcze ile mam zamiar dokupić, a doba to tylko 24h...

Nałóg to nałóg... ja dokupiłem 13odmian lilii No, ale jak tu można sobie odmówić, kiedy wszystko krzyczy "KUP MNIE"

Hi, hi, hi.. to jak u mnie..... nie dosć że wrzeszczą kup mnie to i łapska wyciagają... by je wziać.....

dokładnie tylko potem portfel cierpi

A niech tam cierpi - właśnie zamówiłem piwonie... 7 odmian... i dwie hosty i brunnerę...

No dobra jestem już ogrodoholikiem zakupowym.
kasik778 21:44, 17 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)

a o taki efekt tulipanowy mi chodzi na wiosnę, oczywiście w mniejszej skali

Kasik, ale zauważ, że tu wszystkie te tulipany sa pojedyncze i proste albo liliowe. W takiej dużej grupie to właśnie one robią wrażenie. Papuzie i strzępiaste dają wrażenie przesytu. Pewnie dlatego jak zobaczysz zdjęcia z Keuekenhof to 99% tulipanów tam sadzonych to proste tylipany pojedyncze, ewentulanie liliowe. I najczęściej jednokolorowe choć pstrokate też się zdarzają. Papuzich jest jak na lekarstwo. A kto jak kto, ale oni na prawdę znają sie na tym co zrobić żeby tulipany wyglądały pięknie Są gusta i guściki oczywiście, ale może warto przemyśleć

agatko zdjęcia są z Keukenhof, bo to chyba najlepsza możliwa inspiracja

I oczywiście masz rację

pooglądałam te zdjęcia, rzeczywiście proste i lilowe, bez pstrokatych, bardzo dobrze, że jest to forum, w ciągu kilku dni nauczyłam się tu więcej, niż przez lata gdziekolwiek indziej

kasik778 21:46, 17 sie 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Jasne, tylko krokusy
Tulipany, lilie, narcyzy, jaskry pełne, znalazłam również kamasję u tego sprzedawcy i zaryzykuję ostatni raz i ja kupię. Pewnie w ostatecznej wersji jeszcze coś się znajdzie

heheh to tego trochę jest, co to jest kamasja? pierwszo słyszę
kasik778 21:50, 17 sie 2012

Tengel a jednak siedem odmian piwoni? moj bosze gdzie ty to upchniesz?;D ja miałam słownie jeden krzaczek, który mnie w ogóle nie kochał i przez trzy lata nie zakwitł...
czyli jesteś zakupoholik-ogrodoholik, tak jak chyba większość na forum, heheh
a gdzie kupujesz, nie żebym tam zaraz nie poleciała i czegoś nie kupiła