Zerwij kawałek i przykładaj do róż, tak najlepiej się dopasowuje. No chyba, ze ona cały czas w doniczce, to już w ogóle można całą roślinę przykładać
Chyba jakoś wcześniej nie zauważyłam tego fajnego regału w szklarni, super tam wygląda
Wszelkie zmiany w Twoim ogrodzie to tylko i wyłącznie Twoja zasługa. Ogrom Twojej pracy, wyobraźnia, zasobność portfela i chęć skorzystania z drobnych sugestii. Niezbędne były wszystkie wymienione elementy.
Piwonie są fajne. Szkoda tylko, że dość krótko kwitną. Na szczęście niektóre z nich ładnie się przebarwiają jesienią.
Bardzo lubię teraz zerkać w stronę kompostownika.
Ja też białe chciałam. Mają tylko lekiem żyłki żółte w samym środku.
Mam jeszce jeden jasnoniebieski do podziału, kupiłam kwitnący i dziesiątki fioletowych do przesadzenia zza brzóz. Tam jest za ciemno i kompletnie nie widać, że kwitną. Lepsze byłyby zdecydowanie te jasnoniebieskie, a one mi się wydawały nieciekawe. Dopiero jak tego jednego przywiozłam to widzę, że ślicznie rozświetla.
Doczytałaś
Takie sobie Jeżówki wysiałam
Nie mam kiedy posadzić o dla mnie doba za krótka
A tak będą kwitły
Już się nie mogę doczekać takiego kwitnienia
Czosnki Graceful Beauty - efekt tylko w masie, źle posadziłam, spodziewałam się, że będą wyższe. Może miały za dużo słońca? Słabo rozkwitły. Urok mają mimo wszystko.
Dziś było pucowanie. Moskitiera - to był dobry ruch.
Gosia Gaura zimuje ale ją okryłam na zimę.
Sporobolus mój jest z nasion sama wysiewałam. Ma kilka lat ale w tym roku widzę że się dobrze już ukorzenił i przybrał na masie.
Ciężko mu zrobić zdjęcie bo ma takie drobniutkie zwiewne kłoski.