Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Początki w Kruklandii 10:05, 21 cze 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Juzia jak kupisz bukszpany,rób sadzonki zobaczysz jak szybko uzbierasz. Na niskie obwódki i małe kulaski sama mnożyłam. Trochę się kupi, trochę rozmnoży i zawsze taniej , jest wtedy na inne roslinki.

Coś tam już mam

no no żłobek robi wrażenie !!!!!!!!!!!! musze też u siebie zrobić ale jakoś nie moge się zebrać....
Justynko końcówki maczasz w ukorzeniaczu? czy one w wilgoci same z siebie się ukorzenią
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:00, 21 cze 2012

Do góry
Masz rację Aga,
czasami nie wystarczy "tylko" uciec sprzed monitora. Bardzo trudno jest coś znaleźć na pchlich targach za przyzwoite pieniądze. Najczęściej są to niestety znaczne kwoty,a szkoda - bo takie stare przedmioty mają swoją duszę. Nie każdy lubi, nie każdy wie co z nimi zrobić. Kilka lat temu zrobiła się taka "moda" na starocie i każdy Pchli - Straganiarz miał wrażenie, że jego przedmioty są tak bezcenne, że można za nie uzyskać krocie... Mam często wrażenie, że to chęć szybkiego pieniądza.
Lubię stare przedmioty. Kiedyś miała taką komódkę:

Ze starej ciocinej komody Stała się szafką na buty i przedmiotem zachwytu moich gości. A mąż kręcił głową, kiedy malowałam ją na biało
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:00, 21 cze 2012

Do góry
I lawenda na rabacie kulkowej:

Do efektu baaaardzo brakuje traw!!! Powinny wypełnić te puste miejsca. Sadzenie plamami to dla mnie katorżnicza praca . Oczywiście 18szt. lawend wsiąkło, mus dokupić
Funkie - Hosta 09:58, 21 cze 2012

Do góry
Pogoda w tym roku u nas łaskawa dla host, nie za gorąco i co trochę pada.
Zima dokuczyła nawet funkiom, ale te co przetrwały mają się bardzo dobrze

Hosta Abiqua Drinking Guard

Stand By Me

stara dobra Guacamole

i coraz ładniejsza Purple Haze
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:52, 21 cze 2012

Do góry
I nowe rabaty z dalszej perspektywy:

A widzicie tą wybujałą pasami trawę? Siałam nawóz i tak jakoś dziwnie wyszło...

Pomiedzy serbami a żwirem będzie pas rh, kiedyś...

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:52, 21 cze 2012

Do góry
Tak, już wiem że to Southern komfort jest naprawde śliczna i wydaje mi sie że szybko się rozrasta,
muszę jeszcze upolować ze 2 sztuki, to będę miała z czego mnożyć
na jakim stanowisku najlepiej ją sadzić , dałaby radrę w pełnym słońcu?? - aha nie doczytałam że mdleje

Nie znam nazwy tej żurawki:
kupiona jako nn:

na zdjęciu jest jaśniejsza w rzeczywistości liście są ciemniejsze w srbrzyste plamki,
ładna jest, ale słońce ja przypala i na słoneczne stanowisko się nie nadaje.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:46, 21 cze 2012

Do góry
Obiecane fotki.
Żurawki Lime Marmelade za nimi hortensje Limelight i przymiarka trawek Carex Ice Dance:

Żurawki bordowe noname, nie widać ich za dobrze na tle kory... Za nimi hortensje Limelight. Pomiędzy nimi będą miskanty - waham się pomiędzy Gracillimusami a Variegatusami. I dołem, przy tych bordowych żurawkach przydałoby się coś żółtego albo limonkowego. Mam pomysła, żeby dosadzić tam jasnych żurawek, albo trawkę carex evergold

Hortensje są jakoś mało wyraźne na tle serbów, może jak zakwitną...? Ale mają już ładne pąki

Lecę w kulki... 09:38, 21 cze 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Haniu, Boćku, Alinak...witam i dziękuję
Miło mi, że zaglądacie

Z drogowskazem sprawa wygląda tak.........
Mąż zajmuje się fotografią i przyjmujemy klientów także w domu....
Wszyscy wiedzą, że ''dziewczyny lubią brąz... i słońce o tym wie...''
Ja często...gęsto... pracuje sobie w ogrodzie w bikini.......
tzn.spodenki i góra z stroju kąpielowego...
Niezręczna sytuacja...rozmawiać z klientem w stroju plażowym....albo w gumiokach czyt. kaloszach
i rękawiczkach....i to podwójnych....
Jest drogowskaz....nikt mi się po ogrodzie nie pląta...znajomi i przyjaciele do domu, klienci do biura

I jasne skąd anna umie takie ładne zdjęcia robić, jak się ma takiego nauczyciela..drogowskaz super)

jak ty robisz, że ci tak ta bakopa ładnie rośnie...
Ogrodowe komplety mebli 09:34, 21 cze 2012

Do góry
hej

zabrac? w sensie do domu, czy ukrasc? )))

meble sa wykonane z drewna, sama natura

znalazłem tez takie, brąz tym razem:

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 09:32, 21 cze 2012

Do góry
Asia na podstawie Twojego rzutu zrobiłam takie coś:
chyba jednak czegoś mi brak z tyłu Rh
Ogród średniowieczny i nie tylko 09:29, 21 cze 2012

Do góry
mira napisał(a)
piękne masz róże i nie tylko
mnie zainteresowała Tuscany - zamawiałam ale w koncu nie było i nie mam
podobno pięknie pachnie ale kwitnie tylko raz - no i kolor..
widziałam że jest niska
miałeś już ją wcześniej czy to pierwszy rok i czy jestes zadowolony

pozdrawiam

Wszystkie róże były posadzone rok temu, Tuscany rzeczywiście u mnie jest dość niska ( ok 50 cm) a z zapachem to sam nie wiem. Chyba przez te upały wszystko jakoś tak słabiej pachnie Kolor jest piękny taki głęboki i kwitnie obficie.
Dla odmiany czas na zmiany... 09:24, 21 cze 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

szalony, to fakt

do sąsiadów się pcha

teraz jeszcze większy jest

zakwita dużą ilością drobnych, białych kwiatów, szkoda tylko ze tak poźno kwitnie, musiałabym tam coś kwitnacego wczesniej, a tak wogólę to ciemny ten kąt, jakoś go rozjaśnić by się przydało

macie pomysły?

Kłosówka miękka

śliczna jest

po ile kupowałaś ? na trawkach?
Dla odmiany czas na zmiany... 09:23, 21 cze 2012

Do góry
beta napisał(a)
szalony, to fakt

do sąsiadów się pcha

teraz jeszcze większy jest

zakwita dużą ilością drobnych, białych kwiatów, szkoda tylko ze tak poźno kwitnie, musiałabym tam coś kwitnacego wczesniej, a tak wogólę to ciemny ten kąt, jakoś go rozjaśnić by się przydało

macie pomysły?

Kłosówka miękka

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:15, 21 cze 2012

Do góry
beta ja nie mam kancików mam wszędzie obrzeże z kostki, wszędzie gdzie trawnik.rozdziela on rabaty od trawy nie musze robić kancików, kółko kosiarki jedzie po kostce - jest wygoda.Ale i tak na jakiś czas trzeba wycinać.....bo trawa wchodzi na kostke i są nieładne wąsy
tutaj w miare bez wąsów

a tutaj juz wąsy wchodza sobie na kostkę

na chwasty uwagi nie zwracamy.........
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:15, 21 cze 2012

Do góry
Czy ktoś z Was ma w ogródku przetaczniki? Ostatnio na targu widziałam taki, odm. Christa, grzebieniasty, spodobał mi się...
gdyby nie przemarzał może bym go gdzieś wcisnęła?? Na rabatę przed domem, bo mi tam fioletów brakuje...

Zwykłe chyba nie przemarzają, a te?
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 09:13, 21 cze 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Racja! Ale możemy też wtedy przesiadywać u niej w tym sklepie...
Evchen! Jak Cię znaleźć na forum? Masz swój wątek?

Zmusiłyście mnie do przeproszenia się z techniką, bo ja z tych co to"Trochę-Techniki-I-Się-Gubię".
Chyba mi się udało umieścić w podpisie swój link! A to nie lada sukces
Ale pierwsza znalzała mnie Diana - ranny ptaszek Z lekka po 6 rano już u mnie pisała
Betysiu, Marzenko, Diano i Grupo z Grabiami - ze specjalnymi dedykacjami dla Was
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:05, 21 cze 2012

Do góry
Cieszę się,że znalazłam ten wątek i pasjonatkę,która kocha roślinki "od żłobka".Mam podobnie,lubię przyglądać się jak rosną i rozmnażam je w miarę potrzeb.Będzie piękny i ciekawy ogród.Żurawka,której nazwy nie znasz jest moją ulubienicą,lubi półcień-na słońcu trochę w południe 'mdleje" ...to Southern komfort.Pozwolisz,że wkleję jednoroczną -pięknie się rozrasta no i te olbrzymie różnokolorowe liście.Przezimowała u mnie doskonale,nie wszystkie znoszą taką trudną zimę.Pozdrawiam.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:05, 21 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Juz Marzenko, juz

Pelaska daje koncert

O... posłuchałabym chętnie takiego koncertu Gdzie znalazłaś takie cudo? Bieluteńkie...
Dla odmiany czas na zmiany... 09:05, 21 cze 2012

Do góry
beta napisał(a)
Diana, szalony clematis dla ciebie

przepraszam że wcześniej nie napisałam na temat tego szalonego.......zobaczyłam i musiałam kompa wyłączyć.
Naprawdę szaleniec z niego hhahah. A jak ci zakwitnie ..będzie bosko
Początki w Kruklandii 09:03, 21 cze 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Juzia jak kupisz bukszpany,rób sadzonki zobaczysz jak szybko uzbierasz. Na niskie obwódki i małe kulaski sama mnożyłam. Trochę się kupi, trochę rozmnoży i zawsze taniej , jest wtedy na inne roslinki.

Coś tam już mam

no prosze jaki z Ciebie ogrodnik

gratuluję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies