Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Moniika 14:00, 23 lip 2012

Tess napisał(a)
Moniko, ktoś z Gdańska w wątku "Przyjmę" pisze, że ma do oddania duze, stare okazy roślin. Nie pisze, jakich, ale pomyślałam o Tobie, bo pisze też, że sam nie wykopie - znaczy, ktoś z pobliża musiałby to być
Skoro stare, to może wartościowe?
.
O Kochana!! Dziękuje Ci za info juz lecę do tamtego wątku !!!
Moniika 15:56, 23 lip 2012

Mam dziś urlop, poszłam więc do mojej siostry (mieszka 50 m ode mnie..) do ogrodu, żeby w ramach "prac społecznych" poprzecinać zaniedbane w nich bukszpany (wszystko mają zostawione na tzw żywioł) generalnie jedyne prace wykonywane w tym ogrodzie to koszenie trawy... Tak więc poszłam zajęć się bukszpanami, przy okazji zrobiłam sobie z nich "młode" Pokażę Wam je przed:

i po:

i następny:

to ostatnie zdjęcie to też "przed" ale chciałam psa pokazać bo się strasznie pchał w obiektyw... model jakiś .. wabi się ROKI )

Bardzo zaniedbane te ich bukszpany, nie wiem czy kiedyś ktoś je w ogóle przycinał, ale może się zagęszczą i jeszcze coś z nich będzie
I potem zrobiłam sobie rozsadę...
Moniika 15:59, 23 lip 2012

Dziś zakwitł u mnie, pierwszym w tym roku kwiatkiem, powojnik Gepse Queen - ma mnóstwo pąków spodziewam się cudnego efektu jak wszystkie zakwitną
Welka 20:56, 23 lip 2012

I u siostry bukszpany ładnie wygladają, i ty sobie sadzonek narobiłaś - pożytecznie spędzasz urlop
Moniika 21:50, 23 lip 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
I u siostry bukszpany ładnie wygladają, i ty sobie sadzonek narobiłaś - pożytecznie spędzasz urlop
. Zobaczymy co mi z tych sadzonek wyjdzie... Pierwszy raz próbowałam robić sadzonki z bukszpana jak się uda zrobię sobie z nich obwodke przy wejściu a siostra nawet strzyzenia nie zauważyła
Welka 21:52, 23 lip 2012

Jak mi się w zeszłym roku po Wielkanocy udało to i Tobie się uda. Wsadziliśmy z M. to co zostało ze święconki i ozdoby stołu i 5 maleństw sobie rożnie w ogródku (bez ukorzeniacza).
zbigniew_gazda 21:57, 23 lip 2012

Monika ale bukszpany piękne i duże. Ja to bym ich jeszcze bardziej w stożek przyciął ale takie tez fajne. Piesek śliczny jest. Sadzonki daj do cienia bo idą gorąca . Przyjmą się. Pozdrawiam.
Moniika 22:00, 23 lip 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Jak mi się w zeszłym roku po Wielkanocy udało to i Tobie się uda. Wsadziliśmy z M. to co zostało ze święconki i ozdoby stołu i 5 maleństw sobie rożnie w ogródku (bez ukorzeniacza).
. NO to faktycznie sukces, albo one tak łatwo się przyjmują... Bo bez ukorzeniacza? I od razu do ogrodu? Ja swoje do doniczeczek malutkich i ukorzeniczem traktowałam! Jeśli Wam ozdoby z Wielkanocy przeżyły to moje tez maja szanse!! Od razu bardziej optymistycznie na to patrzę!! Może ja tez od razu do ziemi powinnam wsadzić a nie do doniczek...
baraga1904 22:00, 23 lip 2012

...ładnie zadbałaś o bukszpany Moniko... sadzonki bukszpanu podobno łatwo się przyjmują, sama muszę spróbować...a piesio boski
Moniika 22:04, 23 lip 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Monika ale bukszpany piękne i duże. Ja to bym ich jeszcze bardziej w stożek przyciął ale takie tez fajne. Piesek śliczny jest. Sadzonki daj do cienia bo idą gorąca . Przyjmą się. Pozdrawiam.
. Witaj Zbyszku! Chciałam w stozek ale trochę się bałam jednak ze mi nie wyjdzie w końcu nie moje... Nie chciałabym ich zniszczyć .. Będę tylko podcinac żeby kształt ładny w miarę miały!! A pies faktycznie fajny i bardzo sympatyczny! Pozdrawiam ps sadzonki oczywiście do cienia wystawiane..